kiserik írta:Ajánlom tanulmányozni Magyarország választási rendszerét.
https://imgur.com/a/MBS5VICkiserik írta:kezdessz magas lóról
kiserik írta: holott azt sem tudod hogy én éppen kire szándékozom leadni a voksomat.
kiserik írta:Csurkapistával kezdtem, majd végig Jobbik, míg volt értelme. Legutóbb kaptak egyet az összefogás hősei. Következő jelenleg úgy néz ki, hogy a Mi hazánk lesz (bár lehet, hogy a Fideszre kellene, mert eddig minden földbe állt, akire szavaztam
)
kiserik írta:hogy '26-ban a Fidesz 5% alatti párt lesz
Ha osszeallnak --> 2026-ban van erre lehetoseg legkozelebb.géza írta:Nyilvan borzalmas lenne negy evig, de az fix, hogy ha ok osszeallnak, akkor az azt kovetkezo valasztason mindket part eltunne a gecibe. Meg azt is el tudom kepzelni, hogy elorehozott valasztasok lennenek egybol, mert azt tenyleg nem lehetne kimagyarazni sehogy.
Az azt kovetkezo valasztas --> 2030.
kiserik írta: Ha egy kicsit tanulmányozzuk a választási rendszerünket, akkor láthatjuk, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy '26-ban ne tudjon többséget szerezni a Fidesz. Egy esély van, ha addig az ellenzék teljesen leépül és 1v1-ben a kihívó legyőzi a rezsimet.
Az egyéni választókerületben az a jelölt lesz országgyűlési képviselő, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta. Szavazategyenlőség esetén időközi választást kell kiírni, és minden, az adott választókerületben leadott szavazatból töredékszavazat lesz.
MP ket honap utan 15% korul all, ha igy folytatja es a Fidesz hanyatlik, akkor siman lehet egy olyan szcenario, hogy nagy atlagban:
Fidesz - 35%
MP - 30%
DK - 20%
Neveto harmadikkent a balosabb korzetekben a DK nyerhet par mandatumot, amivel kiralycsinalok lehetnek. Es el is jutottunk az eredeti allitasomig, amire te nem magas lorol beirtad, hogy tanulmanyozni kene a valasztasi rendszert.