BlancoMark írta:
De az miert van hogy a Mihazankosoknak minden esemenyre a vilagban van egy konteos magyarazata?
Konteók, nem konteók. Én rendszerint felteszem a kérdést: mi van, ha nekik van igazuk? Amit én gondolok, hogy a hatalmak, mindegy, hogy jobb, bal, kicsi, nagy, helyi, globális, ország, város, fiú, lány

(de szar poén volt

), csak a saját érdeküket nézik és hazudnak, ferdítenek, befolyásolnak, propagandát csinálnak. Ott van pl az Ukrán-Orosz háború. Én annak adok igazat, aki azt mondja, hogy mind a két fél hazudik. De ott van érdekes példának a hazai akkumulátor gyárak esete. Ezek a gyárak kínaiak. Kína a BRICS országokhoz tartozik, akik épp nem szövetségesei Európának, annál inkább Oroszországnak. Kinek jó, hogy itt vannak/lesznek az akksigyárak? Az európai autóiparnak, ami az európai gazdaság egész nagy szeletét adják, így végső soron Európának. Kivéve Magyarországot, mert mi szívjuk meg. Tehát Európa és Kína Magyarországon köt üzletet. De lehetne sorolni az USA dolgait is a világban (valahogy mindig van valahol valami háború, ami a hadiiparukat fenntartja, stb). Oroszország ugyan ez, csak pepitában, vagy Kína, vagy bárki. Millió ilyen buta konteó van, ami azt mondja, hogy az érdekek, érdekfelek, országokon felül vannak.
Folyamatosan azt olvasom, hogy mindig az ellenzéket szidják és nagyon ritkán, immel ámmal a Fideszt. Egyrészt ugye eddig az volt itt is a közvélekedés, hogy gyakorlatilag nincs is igazi ellenzék, kb mindenki meg van véve, aki számít (Gyurcsány és a többiek). Másrészt ránéztem nagy gyorsan a Youtube csatornájukra, az utolsó 10 videó:
- a kormány már több vasútvonalat zárt be, mint a Gyurcsány kormány
- egy kis melegfelvonulás szidásba csomagolt kormány kritika, vagy fordítva
- az emberek a jövedelmük, ami lófasz, nagy részét a lakhatásukra fordítják, ez a kormány hibája
- a kormány már több, mint 1000 vészhelyzeti rendeletet hozott, mert minden szarra ráfogják, hogy vészhelyzet van
- egy szabadegyetemi videó (jelen esetben nem releváns)
- a kormány szerint a nyugdíjrendszer úgy fasza ahogy van, pedig a nyugdíjjasok nagy része mélyszegénységben él
- a ""keresztény-nemzeti"" kormány olyan költőt tüntet ki, aki trágár szavakat használ a műveiben
- egy polgármesteri bemutatás (Dr Fiszter Zsuzsanna Kazincbarcikán, neki köszönhető a végrahajtó ügy)
- felszólalás a lengyel kormány ellen történelem hamisítás vádjával a lengyel-magyar barátság megtartása érdekében (nem tudom mennyire valós, talán Csaba az illetékes ebben az esetben)
- felszólalás és kormánykritika a készpénz kivezetése ellen és megtartása mellett.
- +1 a szabadegyetem miatt: ön és közveszélyes ételfutár vendégmunkások Budapesten
10-ből 2-3 az, ahol szidva van a balliberális oldal (nem a magyar ellenzék), de a nagyrésze aktuális problémákról szól, és mindben beleállnak a kormányba. Most akkor mi van?