Erre akkor reagálok, két perces kis videót sikerült gyártani belőle.kiserik írta:
- felszólalás a lengyel kormány ellen történelem hamisítás vádjával a lengyel-magyar barátság megtartása érdekében (nem tudom mennyire valós, talán Csaba az illetékes ebben az esetben)
Részleteiben:
- balliberális lengyel kormány. Téves. Bár ha a fideszre azt mondjuk hogy keresztény-nemzeti, akkor a lengyel kormány is lehet balliberális. Helyette olyan messze van tőle, mint Makó Jeruzsálemtől.
- azt, hogy mit vettek ki, azt majd megnézem egy tankönyvben, már írtam egy poznani kollégámnak.
- globalista kormány
- folyamatos hazugságok hangzanak el a videóban egyébként, vagy hát ferdítések.
Kedvenc mondatom: "szilárd koporsót építsünk nemzetünk ellenségeinek, az életellenes söpredék ideológiáknak, és örökre megszabaduljuk a neoliberalizmus rákos daganatától"

Na de ami a témát illeti, a lengyel-magyar barátság egy kormányokon, ideológiákon átívelő történet, szóval ezért kár aggódni. Akkor ha tényleg így lenne, akkor a 19.században már végetért volna a barátság, tekintve nem volt Lengyelország, így lengyel kormányzat sem. De az emberekben továbbélt ez a kapcsolat, így sem a gyíkemberek, és az oltásterrorizmus nem fog ennek véget vetni.
Ez a véleményem erről.
A szakmai részének meg utánanézek, ahogy mondtam.
Most gyorsan megnéztem a magyart, mert voltak gyanús elemek:
- pl a magyar kerettantervből (középszinten) is hiányzik a 15. századból minden ami lengyel (Jagelló Ulászló (tévesen írva) pl.)
- Báthory benne van, de nem kötelező tananyagelem.
- Sobieski János (III. János) hiányzik teljesen, pedig a török kiűzésében jelentős szerepe volt)
- teljes egészében hiányzik Lengyelország felosztása a követelményekből.
Most csak pár dolog, hogy megint a balliberális, globalista lengyel kormány lett felkérdezve, de a saját házunk táján is illene sepregetni, azt gondolom.
Van egy tendencia a történelemoktatásban is, hogy mindent kinyirbálnak belőle, és középszinten már tényleg egy minimális lexikai tudás van számonkérve. Ettől függetlenül, én pl ezeket megtanítom, sőt többet is személyes kötődésem miatt is.
Ez nem csak itthon van, hanem a lengyeleknél is, már amikor 2019-ben voltam ott erasmuson, a kollégák ezt mondták. Pedig mit ad isten, keresztény-nemzeti kormányuk volt.