amúgy ennek a sorkatonaságnak semmi értelme és haszna nem lenne
Az egyik indok amiért bevezetnék, hogy a fiatalok fegyelmet meg tisztelet tanulnának... Hát azt nem úgy fogják megtanulni hogy pár hónapig csicskáztatják őket. Sőt, a szolgálat letelte után még lehet romlana is a helyzet. A legjobb módszer h fegyelmet meg tisztelet tanítsanak a fiataloknak, az az lenne hogy módosítanak az oktatási törvényeken, és visszaadnak némi hatalmat a tanároknak, mert jelenleg a diákok a tanárok felett állnak, és bármit megtehetnek. Mégis hogy várjuk el így h bármi tisztelet ragadjon rájuk? És a katonaság helyett ha már vmi hasznosat is akarnak csináltatni a diákokkal akkor nagyon jó ötlet volt az 50 óra közösségi munka bevezetése. Ezzel a kettő változással sokkal jobb eredményeket lehet elérni, és ami nem elhanyagolható szempont, ingyen van.
A másik indok, hogy ha esetleg lenne vmi háború akkor meg tudjuk védeni az országot. Hát ez mekkora baromság. Lehetne 1 millió sorkatonánk is, akkor is max fél nap alatt leigázna minket bármilyen komolyabb hadsereg. A mai fejlett haditechnika mellett semmi hasznuk a sorkatonáknak ha azok csak gyalog képesek közlekedni. Előbb vegyenek rendes fegyvereket, tankokat, helikoptereket, vadászgépeket. És ne csak pár darabot. Ha ezek meglesznek akkor majd lesz értelme a katonaságnak is.
Én nemtom mi dolga lehet egy mai átlag magyar katonának, de sztem nemsokminden. Azon kívül h ha van vmi katasztrófa akkor kivezénylik őket.
Egy harmadik indok, amit bár olyan sokat nem emlegetnek, h fizikailag jobbak legyenek a fiatalok. Arra meg be lett vezetve nagyon helyesen a minden napi testnevelés. És az is ingyen van, a tornaterem fenntartást leszámítva.
Úgyhogy összevetve én semmi hasznát és értelmét nem látnám a sorkatonaság bevezetésének. Csak a pénzt venné el feleslegesen.
MyStiQ írta:aztán ma egy szimpatikus férfiember szándékosan odarúgott az utolsó percben, aztán megint elszakadt.
Jobbulást!
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane