Halfkey írta:
Pont ez a baj, erről beszélek, ez legalább 5 fajta dolog amiben van teljesen ellentmondó is. Ez egy pártfüggetlen kiállás a gyerekekért vagy a korrupt NER birodalom működése ellen szólunk fel? Kitől kérünk mit?
Politikailag az szerintem teljesen kifota a szelet hogy lemondatták Novákot meg Vargát, mert így nem lehet igazából megnevezni senkit, meg csak találgatni lehet hogy mi hogy történt. Arról lehet és érdemes beszélni hogy a pedofília undorító és védjük meg jobban a gyerekeket de azt remélem látjuk hogy ennek milyen gyakorlati megvalósítása lehet politikailag? Gyerekvédelmi törvény 2.0, azt meg a jelenlegi brancstól tudjuk milyen - és még a szavazóik előtt villoghatnak is vele.
Ne legyen igazam, de egyszerűen nem értem mi lehet itt reális cél. Balogh lemondatása lehetne, de ő meg láthatóan kb senkit nem érdekel.
Szerintem nincs ellentmondás, és kéz a kézben járnak a dolgok.
Ez a NER maga, a rendszer jellegéből adódott a szituáció, majd a mély hallgatás, és a lemondás (lemondatás) is.
Pont ez a lényege, hogy lemondtak, és azt KELL gondolnunk, hogy probléma megoldva, nincs itt több látnivaló.
Hát hogy a francba ne lenne?
Továbbra sincs felelős, továbbra sincs kimondva, mit miért írt alá, miért sunnyogtak róla, miért volt sajtózárlat napokig a megafonnál, stb.
Mégegyszer mondom, ami itt történt, az az én szememben maga a rendszer. Valamit aláírtak, ha tudták ha nem, (nem tudom melyik a rosszabb amúgy), valakinek a nyomására vagy magától, de továbbra sem tudunk semmit.
Azt, hogy a tüntetés miért lesz, hát éppen bármiért lehet.
Én két dologra húznám a narratívát, de nem értek hozzá:
- kiállunk OV azon kijelentése mellett, hogy legyen zéró tolerancia a pedofil vagy pedofil ügyekben érintettek esetében. Persze megjegyezve, hogy doktorminiszterelnökúrnak volt erre egyébként több mint egy évtizede, de egy kihulló csontváz kellett, hogy bevesse magát.
- felhívni az emberek figyelmét, hogy ez nem egy egyedi eset, hanem a rendszer működésének, működtetésének alapfeltétele. sokan ezt tudtuk eddig is, hátha többen ráeszmélnek.
Balogh azért érdekel elég sokakat, konkrétan már kiadták rá is a kilövési engedélyt, nem sokáig húzza, tippem szerint a holnapi kormányinfón a tüntetés elé rakva lesz erről is szó.