HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. február 7., szerda 11:54
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. február 7., szerda 11:30
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. február 7., szerda 10:00
HozzászólásSzerző: Professore » 2024. február 6., kedd 21:02
A legtöbb dologgal egyet értek viszont az a lassú növekedés "semmi" az elég relatív. A következő 30 évben várhatóan +2 milliárddal nő a lakosság...valahol 2080-ban fog tetőzni 10,4 milliárdon. https://www.un.org/en/global-issues/populationGonzi írta:https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.TFRT.INProfessore írta: Attól hogy 2 alá esett India , Kína stb. termékenységi rátája még jó ideig növekedni fog a népesség világszinten.
Most tartunk globalisan 2,3-nal es ahogy lathato a gorben, meredeken csokken. Globalisan nincs tulnepesedesi problema. Lokalisan van az emlitett regiokban, de itt dobaloznak sokan a 2x annyi lakossal es az abbol kovetkezo kataklizmaval. Csak eppen semmilyen adat nem tamasztja ala ezt. Egy lassu novekedes valoban varhato amig beesik 2,1-re, de mondjuk az elmult 100 ev 4x novekedesehez kepest az semmi, es ugy latom azt tuleltuk.
Persze a meglevo embermennyisseg is konnyeden hazavaghatja a foldet, efelol nincs ketsegem, szoval nem azon kell izgulni jelenleg hogy 20 milliardan leszunk, hanem hogy ez a leendo 9 milliard hogy bassza el.
HozzászólásSzerző: Gonzi » 2024. február 6., kedd 20:39
https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.TFRT.INProfessore írta: Attól hogy 2 alá esett India , Kína stb. termékenységi rátája még jó ideig növekedni fog a népesség világszinten.
HozzászólásSzerző: Professore » 2024. február 6., kedd 19:40
HozzászólásSzerző: Faust » 2024. február 6., kedd 19:30
HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. február 6., kedd 19:04
Már nincsen tudomásom szerint, pár éve eltörölték az egykepolitikát, talán 1-2 éve már 3 gyereket is vállalhatnak.Nika91127 írta:
Kínaiaknál is van valami "büntetés", ha sokat vállalnak, nem?
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. február 6., kedd 18:50
Kínaiaknál is van valami "büntetés", ha sokat vállalnak, nem?csababarca írta:Afrika a gond, ott 2050-re ha így marad minden, akkor 2,5 milliárd ember lesz.hehetheoriginal írta:
én kináról és indiáról beszéltem.
plusz az arab világ.
Most 1,4 milliárd körül van.
Ha jól látom Ázsiában kicsit lassabb már a növekedés üteme, Kína és India is lassul.
https://database.earth/population/fertility-rate/2023
Itt szoktam szemezgetni, meg töriórán elemezgetni ezek alapján.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. február 6., kedd 18:41
Afrika a gond, ott 2050-re ha így marad minden, akkor 2,5 milliárd ember lesz.hehetheoriginal írta:
én kináról és indiáról beszéltem.
plusz az arab világ.
HozzászólásSzerző: Gonzi » 2024. február 6., kedd 18:39
Kina Teljes termékenységi arányszáma 1,28, Indiae is bezuhan lassan 2 ala (most 2.05)hehetheoriginal írta:én kináról és indiáról beszéltem.kierkegaard írta:
Az azert problema mert beleszuletnek a putriba, meg majd felenk fognak jonni. Viszont a nagyobb kárt nem ok okozzak hanem a fejlett orszagok. Nem az a kongoi 30 fos yugubu csalad furdik 40percen keresztul a zuhany alatt es eszik mindenfele szart meg cserelgeti az eszkozeit.
plusz az arab világ.
HozzászólásSzerző: rikko » 2024. február 6., kedd 18:37
hehetheoriginal írta:de pont a fejlett társadalmak csökkennek és a purgyé putri népek, országok népessége nő drasztikusan, pont ez a probléma.kierkegaard írta: Szerintem semmilyen oldalbol nem jarhat elonyokkel. Haboru eseten nem ember hanem szovetseges kell. Maskulonben meg ez tovabbra is egy zart bolygo. Szoval az nem eleg, hogy a putri orszagok is tobben legyenek de a legnagyobb karokat okozo fejlett orszagok is? Csokkenjen csak a nepesseg.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. február 6., kedd 18:26
én kináról és indiáról beszéltem.kierkegaard írta:Az azert problema mert beleszuletnek a putriba, meg majd felenk fognak jonni. Viszont a nagyobb kárt nem ok okozzak hanem a fejlett orszagok. Nem az a kongoi 30 fos yugubu csalad furdik 40percen keresztul a zuhany alatt es eszik mindenfele szart meg cserelgeti az eszkozeit.hehetheoriginal írta:
de pont a fejlett társadalmak csökkennek és a purgyé putri népek, országok népessége nő drasztikusan, pont ez a probléma.
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. február 6., kedd 18:13
Az azert problema mert beleszuletnek a putriba, meg majd felenk fognak jonni. Viszont a nagyobb kárt nem ok okozzak hanem a fejlett orszagok. Nem az a kongoi 30 fos yugubu csalad furdik 40percen keresztul a zuhany alatt es eszik mindenfele szart meg cserelgeti az eszkozeit.hehetheoriginal írta:
de pont a fejlett társadalmak csökkennek és a purgyé putri népek, országok népessége nő drasztikusan, pont ez a probléma.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. február 6., kedd 17:54
de pont a fejlett társadalmak csökkennek és a purgyé putri népek, országok népessége nő drasztikusan, pont ez a probléma.kierkegaard írta: Szerintem semmilyen oldalbol nem jarhat elonyokkel. Haboru eseten nem ember hanem szovetseges kell. Maskulonben meg ez tovabbra is egy zart bolygo. Szoval az nem eleg, hogy a putri orszagok is tobben legyenek de a legnagyobb karokat okozo fejlett orszagok is? Csokkenjen csak a nepesseg.
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. február 6., kedd 17:53
Kell egy önszabályozás.kierkegaard írta: Szerintem semmilyen oldalbol nem jarhat elonyokkel. Haboru eseten nem ember hanem szovetseges kell. Maskulonben meg ez tovabbra is egy zart bolygo. Szoval az nem eleg, hogy a putri orszagok is tobben legyenek de a legnagyobb karokat okozo fejlett orszagok is? Csokkenjen csak a nepesseg.
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. február 6., kedd 17:52
HozzászólásSzerző: füst » 2024. február 6., kedd 17:07
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. február 6., kedd 15:55
mentálhigénia szempontjából az ország katasztrofális állapotban van. Betiltani az abortuszt, hogy aztán nem várt gyerekeket születhessenek....az még rosszabb eredményekhez vezetne.füst írta: Nehéz kérdés, én sajnos nem tudom. A hasznosságát nem vitatom, de azt nem tudom megítélni, hogy az alacsony születésszám problémáját mennyire tudná csillapítani. A már megszületett, család nélküli gyermekek érdekeit tekintve biztosan jó lenne az örökbeadást jobban népszerűsíteni, támogatni.
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. február 6., kedd 13:32
Igen, sok ember szaporodási stratégiát váltott. De sebaj, a Vallejo-szerű, apja a bátyja és anyja a nővére ivadékok számának növekedésével és ezek élethez való hozzáállásával a társadalom halálra van ítélve...hehetheoriginal írta: Csak annyi, hogy ne is legyen ketseg, hogy ez az irany, amibe tart a vilag..... Meglepoen hasonlit a 100 evvel ezelottire.
Nem bir az ember a seggen ulni, muszaj kiengedni a gőzt sajnos...
Jelenlévő fórumozók: 3 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem