ANDS írta:Szerintem hamarabb lehetne talpra állítani az eü- t, mint az oktatást.Nika91127 írta: Dehogy működne hamarabb.
Az eü-ben is humánerőforrás hiány van. Kevés a szakdolgzó. Tolhatsz bele bármennyit, képződni csak idő kérdése, mire kiképzel annyi friss embert. Nem épp az orvosok a szűk keresztmetszet.
Az oktatást először megreformálnák, utána elindulna a képzés, kb. 10 évvel később lenne eredménye ( eü 5- 10 év, oktatás kb. 15-20 év). Már ha valamikor elkezdik csinálni. Te még lehet, hogy megéred.
Igen, megérhetem. Mire az oktatást helyrehozzák, a gyerekeim felnőnek. De az eü sincs ám olyan könnyü helyzetben. Hány ember akar nővér/mütősfiu/műtősnő lenni, ha az aldi pénztáros is jobb pályaívet lát?
Jelenleg amúgy kormányrendelet szabályozza, hogy mi tartozik a sürgősségi ellátás alá, szakmánként lebontva.___Samy___ írta: En eleve azt nem ertem, hogy a mateszalkai surgo hogyan mukodhet meg a jelenlegi formajaban, meg ezek utan is. Az elmult par evben egyre inkabb jellemzo rajuk ez a leszarom hozzaallas, mindegy ha a betegek belehalnak.
Bemesz valami surgos problemaval, aztan kb elhajtanak, meg tesznek rad egy nagyot, ha meg szolni mersz, hogy ugyan valaki meltoztassa mar megvizsgalni a beteget ket ora varakozas utan, meg nekik all feljebb. Mindezt ugy, hogy egy-ket beteg ul kint. Ahogy hallottam, volt tobb esetben is olyan, hogy a varoban lett olyan rosszul a beteg, hogy mar nem tudtak rajta segiteni.
Ha az ügyeleti rendszer rendesen müködne, az se lenne rossz.
Plusz, ma este hajnali fél4kor kellett megnézem egy beteget, aki előző héten sérült (több mint 72 órája), és most ő bejött és kiakadt, h mi az, h nincs itt azonnal orvos, mi van ha ő meghal, mert ő aztán életveszélyben van. Mondanom se kell az illető hovatartozását.