vagy hogy kibasszak curtis teso anyjat a haz ele, amikor hazaszallitjak, hadd varjon par orat

de minnyart jön HerrDr. Nika es elkuld a picsaba

olyan ez, mint amikor vki szereti a rendoroket pl...
egeszen addig, amig vele is meg nem tortenik a dolog
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. február 6., kedd 8:06
HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. február 6., kedd 7:55
Mondjuk szerintem pont a legutobbi hir, - ahol egy 13 eves kislany halt meg tudogyulladasban, mert hazakuldtek TOBBEN - mutatja, hogy elso korben a penz is megoldana egy-ket problemat. Peldaul egy gyerek biztos nem halt volna meg "feleslegesen", mint a kozepkorban.Nika91127 írta:Dehogy működne hamarabb.ANDS írta:
Oktatás vagy egészségügy. Az ország hosszú tavú érdeke az oktatásügy reformja lenne. Az eü reformja talan egyszerűbb lenne, betoljak a penzt, hamarabb működne.
Az eü-ben is humánerőforrás hiány van. Kevés a szakdolgzó. Tolhatsz bele bármennyit, képződni csak idő kérdése, mire kiképzel annyi friss embert. Nem épp az orvosok a szűk keresztmetszet.
HozzászólásSzerző: rikko » 2024. február 6., kedd 7:25
Ezt a 9 milliós számot el kell felejteni.csababarca írta:ami 70 éve egyszer működött, nem biztos, hogy ma is működne.füst írta:
Nem értek egyet, történelmi példának ott van a Ratkó-korszak, nem is olyan messziről. Sajnos túl drasztikus lépés, ezért megértem, hogy senki sem meri bevállalni, egy csomó probléma járna vele. De egyszer már működött.
A jóléti társadalom viszont nem segít a probléma megoldásában, pont hogy az váltja ki a népességfogyást, ahogy a fejlett világ demográfiája mutatja...
én is írtam egy közeli történelmi példát, ahol meg nem működik.
illetve itt rákanyarodhatunk arra, hogy vajon a kormányt komolyan aggasztja-e a népességfogyás?
Mert ha igen,akkor éppen megléphetnék.
De (szerintem) komolyabban aggasztja őket, hogy esetleg vesztenének a népszerűségükből, mert ez nem egy pozitív intézkedésnek tűnik.
Ezzel nem lehet haknizni, hogy családbarát kormány, stb, meg szavazókat lekötelezni.
Nem állítom, hogy nem működne, de a csodamegoldást sem látom benne.
A jóléti társadalom kifejezést lehet akkor rosszul használtam, sőt biztos. Viszont a környezetemben azt tapasztalom (pl személy szerint is), hogy addig nem vállalnak gyereket az emberek, ameddig nincs egzisztencia kialakítva. Erre lehet mondani, hogy régen is szültek, és felnevelték a nagyszülői házban, szülői házban stb. De megváltozott a világ.
Nem provokációból, de érdekelne gazdasági szemüvegen keresztül, hogy mit okozna hosszútávon (30-40-50-60 éves viszonylatban minimum), ha a magyarság beállna egy 9 millió fős lélekszámra, és akörül mozogna, stagnálna. Tragédia lenne?
HozzászólásSzerző: füst » 2024. február 6., kedd 7:14
HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. február 6., kedd 6:52
ami 70 éve egyszer működött, nem biztos, hogy ma is működne.füst írta:
Nem értek egyet, történelmi példának ott van a Ratkó-korszak, nem is olyan messziről. Sajnos túl drasztikus lépés, ezért megértem, hogy senki sem meri bevállalni, egy csomó probléma járna vele. De egyszer már működött.
A jóléti társadalom viszont nem segít a probléma megoldásában, pont hogy az váltja ki a népességfogyást, ahogy a fejlett világ demográfiája mutatja...
HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2024. február 6., kedd 4:58
Teljesen egyértelműen a médiából való teljes állami kivonulás, beleértve a közmédiát is. Amíg ez nem teljesül, el lehet felejteni bármilyen szintű előrelépést.Realista24 írta: Ha azt mondana a fővezér, hogy egy dolgot megvaltozathatsz, mi lenne az?
Nyilván a hatalomváltás nem játszik és a szavazási feltételek sem.
Lehet ez eltörlése valaminek, vagy a bevezetése, reformja, visszahozatala, stb. Specifikusan egy területre akar, mint eü, oktatás, rendőrség, ingyen sör, akármi.
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. február 6., kedd 3:25
Dehogy működne hamarabb.ANDS írta:Oktatás vagy egészségügy. Az ország hosszú tavú érdeke az oktatásügy reformja lenne. Az eü reformja talan egyszerűbb lenne, betoljak a penzt, hamarabb működne.Realista24 írta: Ha azt mondana a fővezér, hogy egy dolgot megvaltozathatsz, mi lenne az?
Lehet ez eltörlése valaminek, vagy a bevezetése, reformja, visszahozatala, stb. Specifikusan egy területre akar, mint eü, oktatás, rendőrség, ingyen sör, akármi.
HozzászólásSzerző: füst » 2024. február 6., kedd 1:23
Nem értek egyet, történelmi példának ott van a Ratkó-korszak, nem is olyan messziről. Sajnos túl drasztikus lépés, ezért megértem, hogy senki sem meri bevállalni, egy csomó probléma járna vele. De egyszer már működött.Abortusz eltörlése erre nem megoldás, lásd a lengyelek példáját, pont a minap volt róla szó. Ez nem működik.
Egy jóléti társadalom kialakítása az alap, akkor talán megállna a népességfogyás
HozzászólásSzerző: illgner » 2024. február 6., kedd 0:30
Akkor elég nyugodt típus vagy, mert hatalmas demográfiai katasztrófa felé halad az ország. Az átlag magyar nő nem szül egy gyereket sem, pedig kettő fölött kéne szülni ahhoz, hogy pusztán a népesség szinten maradjon. Borzalmas az ország korfája, rengeteg az idős, és nagyon kevés a fiatal, értelemszerűen egyre kevesebb nő fog szülni, hiszen alig születik gyerek. És akkor még nem is esett szó a ketyegő etnikai bombáról.csababarca írta: Szóval, én nem látom akkora tragédiának, hogy fogy a népesség. Majd beáll egy szintre, és stagnálni fog, és újra nőni.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. február 6., kedd 0:04
HozzászólásSzerző: Faust » 2024. február 5., hétfő 23:53
HozzászólásSzerző: Petr » 2024. február 5., hétfő 23:51
Realista24 írta: Ha azt mondana a fővezér, hogy egy dolgot megvaltozathatsz, mi lenne az?
HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. február 5., hétfő 23:34
Abortusz eltörlése erre nem megoldás, lásd a lengyelek példáját, pont a minap volt róla szó. Ez nem működik.füst írta: Nekem is sok van, a legégetőbb probléma a lentebb megemlített demográfiát érinti, de annak a megoldása sokfaktoros, több generációt átívelő, itt és most nem lehetne egy döntéssel elfogadható módon megoldani. Nem elfogadható módon az abortusz eltörlése talán megoldhatná, csak ugye érthető okokból túl nagy ellenállást váltana ki. Viszont úgy érzékelem, hogy ez a probléma foglalkoztatja a kormányt, és kellő figyelmet fordítanak rá, azt pedig majd az idő megmondja, hogy mennyire hoztak jó döntéseket...
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. február 5., hétfő 21:52
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. február 5., hétfő 21:01
korrupció teljes felszámolása, totális transzparencia, hogy miket játszanak az emberek pénzével.Realista24 írta: Ha azt mondana a fővezér, hogy egy dolgot megvaltozathatsz, mi lenne az?
HozzászólásSzerző: Faust » 2024. február 5., hétfő 20:38
HozzászólásSzerző: füst » 2024. február 5., hétfő 20:38
HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. február 5., hétfő 20:35
Realista24 írta: Ha azt mondana a fővezér, hogy egy dolgot megvaltozathatsz, mi lenne az?
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. február 5., hétfő 20:34
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. február 5., hétfő 20:13
Jelenlévő fórumozók: 5 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem