Ezt a 9 milliós számot el kell felejteni.csababarca írta:ami 70 éve egyszer működött, nem biztos, hogy ma is működne.füst írta:
Nem értek egyet, történelmi példának ott van a Ratkó-korszak, nem is olyan messziről. Sajnos túl drasztikus lépés, ezért megértem, hogy senki sem meri bevállalni, egy csomó probléma járna vele. De egyszer már működött.
A jóléti társadalom viszont nem segít a probléma megoldásában, pont hogy az váltja ki a népességfogyást, ahogy a fejlett világ demográfiája mutatja...
én is írtam egy közeli történelmi példát, ahol meg nem működik.
illetve itt rákanyarodhatunk arra, hogy vajon a kormányt komolyan aggasztja-e a népességfogyás?
Mert ha igen,akkor éppen megléphetnék.
De (szerintem) komolyabban aggasztja őket, hogy esetleg vesztenének a népszerűségükből, mert ez nem egy pozitív intézkedésnek tűnik.
Ezzel nem lehet haknizni, hogy családbarát kormány, stb, meg szavazókat lekötelezni.
Nem állítom, hogy nem működne, de a csodamegoldást sem látom benne.
A jóléti társadalom kifejezést lehet akkor rosszul használtam, sőt biztos. Viszont a környezetemben azt tapasztalom (pl személy szerint is), hogy addig nem vállalnak gyereket az emberek, ameddig nincs egzisztencia kialakítva. Erre lehet mondani, hogy régen is szültek, és felnevelték a nagyszülői házban, szülői házban stb. De megváltozott a világ.
Nem provokációból, de érdekelne gazdasági szemüvegen keresztül, hogy mit okozna hosszútávon (30-40-50-60 éves viszonylatban minimum), ha a magyarság beállna egy 9 millió fős lélekszámra, és akörül mozogna, stagnálna. Tragédia lenne?
Az igazi magyarok szép része elhagyta a hazát, nem azért mert kolbiból van a kerítés külföldön, hanem azért mert egyszerűen sok(K) volt nekik és nekem is az otthoni nyomott környezet.
Tehát az, hogy magyarok legyünk csak odahaza az még csak-csak menne 9 millióval. De van kb 100-150K kínai, orosz/ukrán is bőséggel és akkor nem beszélek a kisebbségiekről, akik egyes helyeken már többség.
Illetve a gond továbbra sem a népesség számával van, mert ennél többet bírna a világ és konkrétan Magyarország is. De egy pazarló társadalom van kialakulóban.
Hogy mi lenne 40-60 év távlatában ha beállna a 9 milliós színtiszta magyar nemzet ? Szerintem nagyon sokat változna az emberek hozzáállása. Akár gyerekvállalás terén is.
Saját ismerősi körömben van olyan aki azért is ment külföldre, mert a lakóhelyén kb egy gettó keletkezett, a lányait a kokszosok hajtották amikor csak lehetett. Ebbe beleunva , 3 év átképzés után szépen fogta a cuccot és kivitte a családot Kanadába.
Ez nem egyedi eset és biztos vagyok benne, hogy valamilyen szinten az ember gyomra görcsbe rándul, ha arra gondol, hogy a fia-lánya valami szakadt kokszossal hentereg.
Félreértés ne essék, nekem is van cigány barátom, óvodától fogva ismerem és igaz barátként kezelem. De ettől függetlenül én valahogy nem élem ezt a cigány - magyar párkapcsolati témát.
A magyarországi kínai és szláv népekkel más a dolog , mert nagyrésze komoly pénzt hoz az államnak, saját cégeik, vállalkozásaik vannak. Persze sumakolnak rendesen , de ők már csak mentalitasbol sem olyan emberek aki szeretnék otthon ülni vagy a metróban kéregetni.
Miben lenne más még egy kisebb létszámú állam? Ezzel az Orbán politikával lehet semmi sem. Még kevesebbet tennének az embereknek és sokkal többet maguknak.
Odahaza nagy transzformáció kellene, főleg mentális, hogy talpra álljon a haza.