Es te dolgozol amugy? Kapsz fizetest? Ha igen minek?ANDS írta:Pontosan így van, ahogy mondod. Nagyon kevesen értik a lényeget. Kb. annyi, hogy értékeled azt, amid van, vagy azon bánkódsz, amid nincs.zsuninnyo írta: ……
….
Ezek szerint ok nem ertik a lenyeget.
Ki mikor érzi jobban magát? Ha olyan dolgokon rágódik az ember, amin nem tud változtatni, mert nincs ráhatása, de belelovallja magát,
vagy azzal foglalkozik, ami örömet okoz neki, pl. elmegy egyet sétálni ebben a szép napsütéses időben, február elején, télen. Ajándék ilyenkor ez az idő, 15 fok, napsütés. Lehet keresni az apró örömöket, de nem kötelező. Lehet keresni okot arra, hogy bosszús legyél. Találsz bőven.
Ajánlok Neked egy könyvet:
Douglas Abrams: Az öröm könyve.
A Dalai Láma és Desmond Tutu érsek beszélgetése.
Itt van a könyv mellettem minden nap, karnyújtásnyira.
Tudom, nem szeretsz olvasni. De a lehetőséged megvan rá.
Az emberek azt mondjak itt, a penz nem boldogit, a boldogsaghoz nem kell penz. Erdekes modon ezt nem hallom sosem ehberbol tengodo emberektol, akik naprol napra elnek, sokszor bizonytalan mit fognak enni masnap, de ha nem is ennyire rossz a helyzet, mibol fizetik ki a kovetkezo honapot. A tulelesert kuzdenek minden szinten. A gazdag konnyen ugat le a szegenynek, hogy ertekeld amid van paraszt, es legyel boldog (nem ismeros ez valahonnan?).
A penz valoban nem boldogit. Semmivel sem vagyok boldogabb 12 millio forinttal, mint 8-cal...
Szoval ezen a gondolaton tovabbmenve, itthon minden rendben, a fidesz nagyszeruen mukodteti a gazdasagot es a tarsadalmat. Alacsonyak a fizetesek? Hat ocsem, rajtad mulik, legyel vele boldog, orulj annak amid van.
Valamit nem engedhetsz meg magadnak? Ne foglalkozz vele, orulj annak amid van. Etel kell, lakhatas vagy gyogyszer? Nem baj, annak orulj amid van.
Ez a tarsadalom nem erre van berendezkedve. Kell egy minimum, amivel megteremted azt az alapot, amivel megnyugodhatsz, ami pedig alap feltetele egy nyugalmas / boldog - nevezd ahogy akarod - eletnek. En erre huztam egy havi 200-at (ami amugy szerintem keves, de eros fegyelemmel kijohet).
Egyebkent az ajanlast koszonom.