zsuninnyo írta: Tehat egy embernek a 190ezres fizetesebol joval tobb marad meg ha egyutt el valakivel, mint ha egyedul.
Tehat SEMMILYEN koltsege nem duplazodott meg.
De ja semmi ertelme, ha mar az alap matek sem megy, vege oszt jonapot.
A lany 180-at keres es a fiu is 180-at keres.zsuninnyo írta:Es maris nem havi 200rol beszelsz, hanem 300-350-rol.h3x0r írta:
De miert ne lehetne boldog? Egyik volt osztalytarsnom is egy gyarban dolgozik, 200 alatt keres, .... Ferje is hasonlo osszeget keres.
Mondhatjuk azt, hogy egyik szemely 180-bol el, mint ahogy a masik is 180-bol el, viszont mivel egyutt laknak, ezert bizonyos kiadasokon megosztoznak. (sok csaladban van kulon kassza)
Vagy mondhatjuk azt, hogy ketten 360-bol elnek.
Ezzel szemben te azt irtad, hogy akkor megse 200 alatti osszegbol el az illeto szemely, hanem 350-bol. (sehol nem irtad azt, hogy ketten elnek annyibol) Ebbol en arra kovetkeztettem, mintha te a masik fel fizeteset odaadtad volna ebben az esetben a lanynak, akinek ezzel megduplazodott a bevetele, csak epp a fiu erkezesevel keletkezett extra kiadast (a lany szempontjabol nezve) elhallgattad. Ezek utan reagaltam, hogy osszekoltozeskor bizonyos koltsegek felezodnek, masok (az egyik fel szempontjabol nezve) megduplazodnak. Utana jott a cinikus hsz-ed, hogy ketszer annyiert jon ki a szerelo.
Kimaradt a zarojeles resz a hsz-embol? Lehet. De ahogy latom, a te eredeti mondatodat, amire reagaltam is vegul kifejtetted.