Nem erted szerintem te sem.zsuninnyo írta:Ebben az esetben szamomra teljesen erthetetlen, miert volt itt mindenki kiakadva tanarok es apolok fizetesen. Miert zavar barkit, hogy a filipinok jonnek es elveszik a gyari munkat. Vagy mi bajuk az embereknek, akik otthon apoljak a szeretteiket havi 40ezer forintbol. De a nyugdijasok elegedetlensege is megdobbento, akik havi 30-50k-bol elnek naprol napra. MIert lehet megvesztegetni az orszag egy jelentos reszet egy zsak krumplival. Es miert lehet zsarolni a kozmunkaval emberek szazait / ezreit. Miert frusztral barkit is az oktatas vagy az egeszsegugy helyzete.ANDS írta:
Ennyi.
Lehetsz gyári munkás vagy cégvezető, gazdag vagy szegény, mindegy.
Pl.: egyre több a pánikbeteg, közöttük sok a fiatal. Nem a pénz hiánya okozza.
Ezek szerint ok nem ertik a lenyeget.
Nem arrol beszelek en,hogy akkor is mosolyogva setalgassal 0-24,ha alig tudod a szamlaidat is kifizetni. Az a rendszer hibaja,hogy vannak emberek akiket kiszolgaltatotta tesznek,vagy eppen aranyosan irrealisan keveset kapnak a letett munkajuk es szellemi tudasuk melle.
Arrol van szo,aki valojaban megtehetne,hogy magara figyeljen,es ezaltal jo helyen keresse azt,amit valojaban elakar erni.
Nagy reteg van szerintem,akik tudasobbak lehetnenek es ezt megtehetnek.
A mi vilagunk,ahogy elottem is irjak,a reklamok,a termekek,mindenfele behatas,ami masodpercenkent omlik rank,az az egonkat erositi,es azt az erzetet mimdkg,hogy ha ez meglenne boldog lennek. Nem veletlen,hogy egy pl spray reklamban nem azt latod,hogy milyen illata van,milyen osszetevoi,hanem azt,hogy ugy erzed magad ettol,mintha valami szigeten ulnel a homokban egy oriasi koktellal a kezedben.
Egyszeruen azt a kapzsisagot,ami amiota a vilag a vilag az embert hajtja,most tudatosan rettenetesen kihasznaljak.
Az a durva,hogy 2024-ben meg mindig azaz alapveto problemank,ami 2000 evvel ezelott.
Akkor szobrokat allitottak maguknak az uralkodok,most uj iphone kell,meg uj kocsi.
Eltununk ugyis,kezdjuk ujbol majd,aztan kiderul hogy megtudjuk e ugrani ezt..