jó de ezek a dolgok nem szedik le magukat, vagy huzzak ki magukat a földbőlrikko írta:6000 tő szőlő éves fenntartása úgy hogy jó minőségű bort készítesz ( arany és ezüstérmes borok) 150-200k.zsuninnyo írta:
Mert ezek fenntartasahoz nem kell penz? Havi 200bol ugyanugy nincs meg. Gondolkodhat minden honapban most mit hagy ki. Persze lehet szivessegeken keresztul is elni, de az elvan es a boldog kozott van meg kulonbseg nem is keves.
Ha azt nézem. Hogy ennyi szőlőből jön 10k palack és azt 2000-ert eladom, akkor bőven pluszban vagyok.
Kb 70 nm-en van burgonya, további 100 nm-en ubi, paradicsom, padlizsán, hagyma , sütőtök, sóska, borsók - babok. Egész évben kb 30k megy el csiga és bogár ölőre.
Gyümölcsös kb 20 fa , alma, körte, kakiszilva, barack, meggy , dió és cseresznye... Nem permetezem( azaz nem permeteztetem) így nincs költség.
Édesanyámnak kb csak kenyeret, tejet és húst kell vennie egész évben. Hús nagyrészt úgy intézem, hogy decemberben veszek 2-3 200kg körüli disznót és azzal bőven megoldva a dolog.
Ergo az a havi 200k az nagyon sok ... Vagy nem tudom te mekkora tenyészetre gondoltál.
azt akarom csak mondani, hogy állatot tartani meg zöldséget gyümölcsöt termeszteni elég kemény munka, nem a klimás irodához meg laptophoz szokott finom kis körmök meg ujjaknak való.
amugy nem egyszer gondolkodtam rajta, mikor annyira meggyűlölöm a sok geci balfasz nyomorult embertársamat, hogy kéne egy tanya, állatok hada, aztán exit