Azert azt tegyuk hozza, hogy tok fasza, hogy mondjuk ausztriaban vagy a nemeteknel 2 ezret megkap a tanar, de a 2000 ezer euro meg mindig tobb mindenre eleg magyarorszagon, mint ausztriaban vagy a nemeteknel.RealVazquez írta:Szánalmas fizetés, szánalmas rendszer. Komolyan, nem értem, hogy lehet ennyiből tervezni, fejlődni, takarékoskodni, autó(ka)t fenntartani, családot alapítani, világot látni, boldognak lenni… egy átlagos tanárnak minimum 800-at kellene keresnie, egy normális országban ez lenne a minimum, a kezdő tanári bérekről mar ne is beszéljünk, hogy egy fiatal egyáltalán elgondolkodjon a tanári pályán, pláne ha esetleg benne van a pedagógia, ami egy adottság. Ezek csak morzsák, alamizsna. Az oktatás színvonala a kulcs a jövőnkhöz. Engem felháborít az egész oktatásügyi helyzet, de úgy látszik, a legtöbb embernek ez megfelel. Lelkük rajta, meglesz a böjtje szerintem…Caraway írta: Mivel mindig tema a tanarfizu, bedobom az updatet: csaladi korben van jelen, nemreg irta ala az uj fizetesrol szolo papirokat, februartol netto 260rol 360 ra emelkedik.
Sztem ez egy korrekt emeles, aztan ugye az a tema jarja, hogy 1 ev mulva ismet 20%os emeles a szandek, szoval netto 400+os fizetes mar sokkal kellemesebb lenne az eddigi nevetseges osszegekhez kepest.
Ui: 800.000 nettó azaz 2000 euró.![]()
![]()
![]()
![]()
Otthon meg mindig siman 2-2,5 euroert beulsz kavezni, meg mindig nincs 10 euro sem egy mozijegy ara, meg mindig 10 euro korul mar megkajalsz egy atlagos etteremben. Aram es lakhatasi arak is azert meg mindig egy fokkal jobbak otthon.
Tehat tok jo elvarni azt a penzt, de nem eletszeru.
A problema meg mindig az, hogy ha te megadod a tanaroknak a 2000 nettot, ami tok jo, es kapjanak. Anyam meg mindig 220 ezer forintert fog dolgozni a nyugdijaig. Az ollo a tul nagy az alja es a felso reteg kozott. Ez a problema, nem az, hogy nem keres a tanar 2 ezer eurot.
Ausztriaban minden jott ment, aki 40 oraban dolgozik 1000 euro felett keres boven. Barmilyen munkaval.
Masreszt meg inkabb orulj annak, hogy ezek szerint nem tudod milyen 400 ezer koruli osszegbol elni. Szoval neked nagyon is jo eleted van, volt eddig.