jó számolgatást, szivesenSüti írta: Srácok, aki Ausztriaban dolgozik, az annual gross paybe 13-14. Havi beleszamit, vagy azt csak 12vel kell elosztani annual -> monthly conversionnel?

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. január 15., hétfő 10:48
jó számolgatást, szivesenSüti írta: Srácok, aki Ausztriaban dolgozik, az annual gross paybe 13-14. Havi beleszamit, vagy azt csak 12vel kell elosztani annual -> monthly conversionnel?
HozzászólásSzerző: Süti » 2024. január 15., hétfő 10:42
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. január 12., péntek 12:08
mintha vmi nők lapja cafét olvasnékSzerettem volna regota egy bizonyos taskat
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. január 12., péntek 11:39
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. január 10., szerda 11:34
HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. január 10., szerda 10:58
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. január 10., szerda 10:29
Az lehetséges.kierkegaard írta: Igazad van. Úgy kellett volna írnom, hogy IGG teszteknek nincs értelme és emellett ugye a hazai dietetikai szövetség is adott ki állásfoglalást végre.
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. január 10., szerda 10:13
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. január 10., szerda 10:11
Ezzel vitatkoznék. A laktóz intoleranciás CO2 kilégzéses tesztnek van értelmekierkegaard írta:Nézd, ez nem így működik. meg kevered az intoleranciát az allergiával. Az intolerancia teszteknek nincs klinikai értéke. Értsd: tapasztalat != evidencia.kiserik írta:
Ezt próbáld beadni annak, akinek megváltoztatta az életét ez a ""pénzkidobás"". Sógornőm évekig küszködött refluxxal, puffadással. Minden ""szakembert"" végigjárt, míg végül elment kidobni a pénzét. Megálapították, hogy érzékeny a búzára (nem a gluténra). Amióta nem fogyaszt búzát, semmilyen panasza nincs és boldogan él.
Családi barátainknak az első gyermeke szinte mindenre alergiás volt kis korában (ma már 14 éves és kinőtte hála Istennek meg a szüleinek, de többször került életveszélyes álapotban kórházba). Ők is rendszeresen dobálták ki a pénzüket, hogy tisztában legyenek azzal, hogy mely ételeket lehet fokozatosan beépíteni az étrendjébe.
Az ételintolerancia vizsgálat egy diagnosztiai lehetőség, nem megoldás. Ha problémád van, akkor rávilágíthat olyan dolgokra, amik megoldás lehetnek. Természetesen nem tévedhetetlen és igen, 1-1 magas értéket produkálhat az is, ha túl sokat fogyasztassz valamiből és esetleg azt a mennyiséget már nem tolerálja jól a szervezeted mert túltelítődött vele.
Azaz ha már nem csak a mikrokörnyezet tapasztalatát néznénk hanem mondjuk vennénk 10e embert akinél csinálnánk egy ételintollerancia tesztet és kijönne, hogy a tojásra és búzára intoleráns de nem mondanánk el nekik. Majd tojást és búzával etetnénk hosszőtávon akkor semmi problémája nem lenne az emberek nagy részének.
De vegyük pl azt a dupla vak tesztes pacebo kisérletet ahol non coliac gluten sensitivity embereket teszteltek és nem tudták, hogy melyikük kapja majd a glutén tartalmú ételt. Nyilván nem lett semmi bajuk az embereknek.
Szóval hiába mondod, hogy 1 embernek segít ha közben kijön egy vizsgálat során, hogy deka összefüggés sincs. Aztán tolhatod a szarkasztikus kommentjeidet.
A probléma legtöbbször az életmóddal van és ennek következtében kialakult eltolodott mikrobiommal, bélhámsérüléssel. Azt kell helyre rakni.
--------------------------------------------
Attól, hogy valami szénhidrát még önmagában nem magas az energiatartalma. 100 kalória szénhidrát és 100 kalória fehérje között súly szempontjából nincs különbség (ha egészséges embert veszünk alapul). Ha pl kalóriatöbbletbe kerülsz és borzalmasan sok fehérjét tolsz mellé abból ugyan úgy zsír lesz.
Egy túlsúlyos ember nyugodtan ehet annyi gyümölcsöt amennyit szeretne egészen addig amíg kalóriatöbbletbe nem kerül.
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. január 10., szerda 10:08
Nézd, ez nem így működik. meg kevered az intoleranciát az allergiával. Az intolerancia teszteknek nincs klinikai értéke. Értsd: tapasztalat != evidencia.kiserik írta:
Ezt próbáld beadni annak, akinek megváltoztatta az életét ez a ""pénzkidobás"". Sógornőm évekig küszködött refluxxal, puffadással. Minden ""szakembert"" végigjárt, míg végül elment kidobni a pénzét. Megálapították, hogy érzékeny a búzára (nem a gluténra). Amióta nem fogyaszt búzát, semmilyen panasza nincs és boldogan él.
Családi barátainknak az első gyermeke szinte mindenre alergiás volt kis korában (ma már 14 éves és kinőtte hála Istennek meg a szüleinek, de többször került életveszélyes álapotban kórházba). Ők is rendszeresen dobálták ki a pénzüket, hogy tisztában legyenek azzal, hogy mely ételeket lehet fokozatosan beépíteni az étrendjébe.
Az ételintolerancia vizsgálat egy diagnosztiai lehetőség, nem megoldás. Ha problémád van, akkor rávilágíthat olyan dolgokra, amik megoldás lehetnek. Természetesen nem tévedhetetlen és igen, 1-1 magas értéket produkálhat az is, ha túl sokat fogyasztassz valamiből és esetleg azt a mennyiséget már nem tolerálja jól a szervezeted mert túltelítődött vele.
HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. január 10., szerda 8:33
Vigyazok en, csak neha neha becsusznak ezek a dolgok. Sajnos, mivel egyebkent szakacsnak tanultam es imadok fozni is.(mar csak hobby, de anno foztem en Schumachernek is.) szovaaal szeretek enni. De az allando gyomorsavam arra kesztetett, hogy igazabol nem kell nekem egy jo fustolt hussal keszult chilisbab, nem kell nekem borskeregben sult egesz tarja, vagy meg cifrazhatnam, csak estenkent ne erezzem azt, hogy kilyukad a gyomrom szo szerint.kierkegaard írta:Az felesleges pénzkidobás. Korábban is feltüntették normálisabb szakmai oldalakon de már a hazai dietetikai szövetség is kiadott álláspontot azzal kapcsolatban, hogy semmilyen klinikai relevanciája nincs. Az is elég a kiemelkedő értékre, hogy ha gyakran eszed az adott ételt.kiserik írta:
Én javasolnék egy ételintolerancia vizsgálatot is.
realmadrid95: Én elhiszem neked de a linkelt cikk a infarktusról szólt. A gyomorsavval kapcsolatban már más a kérdés mert abban nyilván tud segíteni. Nyilván ha a jövőben minden szart összeeszel majd ami hajlamosít téged a refluxra akkor a krumpli se fog tőle megvédeni.
Ettől függetlenül tényleg ügyes vagy, hogy magadtól sikerült találnod rá megoldást.![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. január 10., szerda 8:08
HozzászólásSzerző: lordgabi » 2024. január 9., kedd 23:14
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. január 9., kedd 23:06
HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. január 9., kedd 21:00
Ezt próbáld beadni annak, akinek megváltoztatta az életét ez a ""pénzkidobás"". Sógornőm évekig küszködött refluxxal, puffadással. Minden ""szakembert"" végigjárt, míg végül elment kidobni a pénzét. Megálapították, hogy érzékeny a búzára (nem a gluténra). Amióta nem fogyaszt búzát, semmilyen panasza nincs és boldogan él.kierkegaard írta:Az felesleges pénzkidobás. Korábban is feltüntették normálisabb szakmai oldalakon de már a hazai dietetikai szövetség is kiadott álláspontot azzal kapcsolatban, hogy semmilyen klinikai relevanciája nincs. Az is elég a kiemelkedő értékre, hogy ha gyakran eszed az adott ételt.kiserik írta:
Én javasolnék egy ételintolerancia vizsgálatot is.
realmadrid95: Én elhiszem neked de a linkelt cikk a infarktusról szólt. A gyomorsavval kapcsolatban már más a kérdés mert abban nyilván tud segíteni. Nyilván ha a jövőben minden szart összeeszel majd ami hajlamosít téged a refluxra akkor a krumpli se fog tőle megvédeni.
Ettől függetlenül tényleg ügyes vagy, hogy magadtól sikerült találnod rá megoldást.![]()
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. január 9., kedd 20:12
Az felesleges pénzkidobás. Korábban is feltüntették normálisabb szakmai oldalakon de már a hazai dietetikai szövetség is kiadott álláspontot azzal kapcsolatban, hogy semmilyen klinikai relevanciája nincs. Az is elég a kiemelkedő értékre, hogy ha gyakran eszed az adott ételt.kiserik írta:
Én javasolnék egy ételintolerancia vizsgálatot is.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. január 9., kedd 14:18
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. január 9., kedd 12:54
idáig olvastam, másra számítottamHa normalis kenyeret akarsz, akkor vagy tanulj meg
HozzászólásSzerző: Marky » 2024. január 9., kedd 12:52
Ha normalis kenyeret akarsz, akkor vagy tanulj meg otthon kovaszt nevelni es azzal sutni, vagy vasarolj egy rendes peksegtol. Pl. Marmorstein.alexoxladjackoxi írta: Akik teljes kiőrlésű rozskenyeret esznek, ők hol találtak aránylag finomat/ehetőt, amin nem csak a tartósítószert érezni? Aldi, Penny, Lidl, Tesco, Coop van a környéken, melyikben érdemes venni? Az előrecsomagoltakat keressem vagy a helyben sütötteket inkább? Kicsit aránytalan már a poci a testalkatomhoz képest.![]()
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. január 9., kedd 11:18
En csak reggelihez eszek egyet, annyi szenhidratra szuksegem van, foleg edzes utan mondjuk.hehetheoriginal írta:Nagy a poci, akkor nem kene teljesen hanyagolni ezeket a cuccokat? Csak kerdezem. Rizs, zoldseg, hus, gyumolcs, tojas, mozgas, ennyi a nagy titokRealista24 írta:
Aldiban jo cuccok vannak, en a helyben sutottet preferalom.
Jelenlévő fórumozók: 5 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem