Faust írta:
Azt felejtsd el hogy kocsiban alszotok, amikor random hoviharok vannak 130 km/h-s szelekkel. Izlandon ha a turistaknak rossz napja van, ki sem jonnek a szallasrol, nekunk is volt 2-3 ora amikor konkretan nem tudtuk kinyitni a szallas ajtajat a szembeszel miatt. Mindenkepp foglaljatok szallast. Ezzel nem vagyok tisztaban de fixen nem lehet ott kocsiban aludni, torvenyileg sem.
Nekem nagy terv ha nagyobbak lesznek a purdek, egy autos korut Izlandon. Csoda egy hely, nagyon imadtam, de eszakra nem mentunk sajnos.
Campervan, direkt campingre kialakítva. Belső fűtése van, éjszaka is megy. Kocsi elektromos, 4WD, az akksi kb 10-20%-át viszi le egy éjszaka alatt camping üzemmódban. Kocsiban lesz matrac, vastag takarók, főzéshez minden fontos cucc.
Lehet így aludni Izlandon, de csak kijelölt campingsite-okon. Legtöbb nyáron vagy nyitva, de van egy térkép, amin össze van szedve mind, és az is, hogy mikor van nyitva, van-e töltési lehetőség. Egyébként töltési lehetőség a szigeten elég sok van, de egyébként is biztonsági játékos vagyok, inkább meg fogok állni többször tölteni. És van a szigeten jópár supercharger is.
Nyilván kihívás lesz, de normál campingsite-okon, más camperekkel együtt nem látok gondot.
A terv, hogy végigmegyünk a körúton, de a reálisabb a B terv: elmennénk délen keletre, majd visszafordulunk, nyugati partig elmegyünk, ott fel egy darabig, majd megint visszafordulunk, minden nap csekkolva az időjárást.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.