Tenisz? A tenisznek konkret aranykora volt most az elmult evekben. Nezd meg hova fejlodtek, Federer, Nadal, Đoković. 90-es evekben egy meccs meg az akkora sztarok nevetsegesek ezekhez a nevekhez kepest. Aztan elindultak ok es nezd meg mi volt az utobbi 10-15 evben.'shutterisland írta: annyira melyen nem kovetem a tobbi sportot, de pl a tenisz, uszas, nehezsulyu box, orszaguti kerekparozas vagy atletika (100m futas, gerelyhajitas, kalapacsvetes, stb) mennyit fejlodtek szamokban (szazalekban) a mondjuk 10-15 evvel ezelottihez kepest ?
sokkal tobbet, mint a darts ?
es ezek fizikalis sportagak, igy itt a novekedeshez hozza tudnak jarulni a fejlodo "tapkiegek".
Uszas, vilagrekordok dolnek sorra. Gyakorlatilag Egerszegi rekordja volt az egy paratlan dolog, hogy ennyi evig allt. Mindig jonnek az ujabb nagyobb erosebb gyorsabb emberek es emelik ujabb szintekre ezt a nehez sportot. Evente usznak rekordokat es konnyu a "tapkieg, es a meg nem tiltott szerek"-re fogni, az edzesmodszerek, a nevelesek az eletstilus ami a sport kore van alakitva, folyamatosan valtozik.
Atletikat nem kovetem ahogy a boxot sem, az atletikat unalmas nezni (de kurvara becsuolom, hogy ok aztan tenyleg az emberi kepesseg hatarait kozelitik meg mindig), a box pedig egyszeruen csak unalmas nekem.
Atletikaban mondjuk tobb mint szaz eves szamokrol is beszelhetunk, szoval ott nyilvan a fejlodes utjaban allhat egyreszt az emberi test hatara, masreszt idovel azert nehez mar akkora ugrast elerni. A box is egy eleg regi sportag. Ott meg nem is tudom mit lehet elerni, azon tul, hogy megversz 100 embert (lehetseges egyaltalan?) a profi karriered soran. Vagy kiutod mindet, nemtom.
De dartsban dobhatsz koronkent 180 pontot. Ami nem elvarhato, de a kozeledes fele az szerintem igen.
A focit egy dartshoz hasonlitani nagyon almat a kortevel, szoval alapvetoen nem is ertem mit akarsz ezzel mondani. Ha van ket valami, ami tavol all egymastol, akkor az a foci es a darts.Realista24 írta:Focimeccsen 1-0-as gyozelmet nem lattal meg?Ehhez kepest en peldaul azert nem nezem es kerdeztem fejlodik-e, mert ha megnezek egy mai meccset, akkor ugyanilyett lattam mar 10-15 eve is akar, ami mas "sportrol" (jelen helyzetben nehez sportnak nevezni) nem igazan mondhato el. Latszik, hogy megrekedtek.