Elektronika
Re: Elektronika
Köszi, megnézem, az hogy van feketében az főleg jó

- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Ha nincs limit akkor csakis roborock s7, vagy uj modell s8, annal nincs jelenleg jobb a piacon, egy mini Kärcher cucc is egyben, mert vizzel fel is mos, (nyilvan nem helyettesit egy fullos takaritogepet), de nagyobb szutykot is feltakaritasz vele. Erdemes teszteket nezni rola yt-n
A dokkolocuccal egyutt erdemes, en a regebbi s7 vmax ultrat vagy mit vennem, az s8 bem tud annyival tobbet, viszont dragabb
A dokkolocuccal egyutt erdemes, en a regebbi s7 vmax ultrat vagy mit vennem, az s8 bem tud annyival tobbet, viszont dragabb
thereisonly1ronaldo
Megint bedobnám a már sokszor beszélt robotporszívó témát. Tudom, először a szemműtét
Ez most szülőknek lenne, szóval nincs teteje az árnak.
Ház kb ott is 90 négyzetméter, csak hidegburkolat, van kutyaszőr, női haj, unoka csinálta kosz, minden is. Szóval nem gond ha esetleg fel is töröl, meg az se ha nem kell utána takarítani, meg a gépet takarítani minden használat után. (Rottyon mindkét "öregnek" a háta, had pihenjenek, nem kell annyit hajolgatni.) Szóval jöhet minden. 
Egy haver a Xiaomi Robot Vacuum X10-et ajánlotta, mert hogy öntisztító meg minden. Használ esetleg valaki ilyet?
Köszike

Ez most szülőknek lenne, szóval nincs teteje az árnak.

Egy haver a Xiaomi Robot Vacuum X10-et ajánlotta, mert hogy öntisztító meg minden. Használ esetleg valaki ilyet?
Köszike

- KAG
- Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Nekem ezek a tünetek mar akkor jöttek amikor doglodtek a telefonok. Aksicsere vagy egy hardreset sem igazán segített. Ha raraksz egy főzött romot akkor menthető. De szerintem egyszerűbb venni egy másikat
ZIDANE
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Csaladban van egy Redmi 9T telefon. Nem akart bekapcsolni. Toltore dugtam, probaltam kulonbozo toltokkel, kulonbozo kabelekkel, de semmi. Bekapcsolo gombot nyomtam 10, 20, 30, 40 masodpercig, volt olyan forum, ahol irtak, hogy inkabb gyorsan kell nyomkodni, de az se mukodott. A recovery mod se jott be, pedig kiprobaltam a power es vol up/down gombokat minden kombinacioban.
Vegul ejszakara egy fultisztitot egy befottes gumival a bekapcsolo gombra szoritottam, reggel bedugtam tolteni, par masodperc mulva bejott a toltesi kep, par perc utan bekapcsolt. Egyszer mar elojott ugyanez a hiba egy honapja, akkor ugyanigy megcsinaltam. Anyum telefonja, azt mondta, hogy eloszor a chrome kiirt egy hibat, ujrainditotta, de mar nem kapcsolt be. Most meg egyszeruen kikapcsolt. Szoftveres hiba vagy az akksi kezdi megadni magat? Jart mar igy mas is?
Vegul ejszakara egy fultisztitot egy befottes gumival a bekapcsolo gombra szoritottam, reggel bedugtam tolteni, par masodperc mulva bejott a toltesi kep, par perc utan bekapcsolt. Egyszer mar elojott ugyanez a hiba egy honapja, akkor ugyanigy megcsinaltam. Anyum telefonja, azt mondta, hogy eloszor a chrome kiirt egy hibat, ujrainditotta, de mar nem kapcsolt be. Most meg egyszeruen kikapcsolt. Szoftveres hiba vagy az akksi kezdi megadni magat? Jart mar igy mas is?
- hehetheoriginal
egyszerűen windows update a rendszerben felajánlja
de lehet hogy a gép nem kompatibilis (nem elég új a motyó a win11hez), ezt itt tudod checkolni:
https://support.microsoft.com/en-us/win ... 2e24476997
ha nem megy a win11, mert nem jo a gép hozzá, akkor nyilvan nem érdemes key-t venni hozzá
de lehet hogy a gép nem kompatibilis (nem elég új a motyó a win11hez), ezt itt tudod checkolni:
https://support.microsoft.com/en-us/win ... 2e24476997
ha nem megy a win11, mert nem jo a gép hozzá, akkor nyilvan nem érdemes key-t venni hozzá

thereisonly1ronaldo
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Bocsi, buta orvos vagyok.zsuninnyo írta:Van, de a win10 tamogatasa 2025ben vegeter. Viszont azt nezd meg tudod-e egyaltalan upgradelni 11-re!Nika91127 írta:
Na... kemény. Azt se tudom már, mi van a laptopon, gondolom win 10. Ahhoz van olcsó key?
Azt hogyan kell?

Van, de a win10 tamogatasa 2025ben vegeter. Viszont azt nezd meg tudod-e egyaltalan upgradelni 11-re!Nika91127 írta:Na... kemény. Azt se tudom már, mi van a laptopon, gondolom win 10. Ahhoz van olcsó key?ferni írta: 2 euró egy Win 11 Pro key.
Allkeyshopon szoktam keresgélni ilyeneket.
- Nika91127
Na... kemény. Azt se tudom már, mi van a laptopon, gondolom win 10. Ahhoz van olcsó key?ferni írta: 2 euró egy Win 11 Pro key.
2 euró egy Win 11 Pro key.
- hehetheoriginal
nem hinnem hogy teljesen legális, de leszarom, billnek már igy is túl sok pénze van

thereisonly1ronaldo
- Nika91127
Azta, ezt így lehet?hehetheoriginal írta: Ja meg annyi, hogy tegyel ra win11-et, (pl ebayen van licenszkod hozza 2-3k huf-ert, megkapod emailben, aztan windows official letolt, csinalsz usb boot driveot, telepit, licenszkod beir, ennyi; tehat nem kell utana mokolni vele, egy gepre telepitheted, ugyanez igaz az office-ra is), mert sokkal fejlettebb es gyorsabb oprendszer, mint a win10 vagy a regebbiek, igazabol a mukodese kezenfekvo, hasonlo, megszokod gyorsan, plusz lehet ugy modositani is a dolgokat, hogy ergonomikus legyen az adott felhasznalonak
- hehetheoriginal
Ja meg annyi, hogy tegyel ra win11-et, (pl ebayen van licenszkod hozza 2-3k huf-ert, megkapod emailben, aztan windows official letolt, csinalsz usb boot driveot, telepit, licenszkod beir, ennyi; tehat nem kell utana mokolni vele, egy gepre telepitheted, ugyanez igaz az office-ra is), mert sokkal fejlettebb es gyorsabb oprendszer, mint a win10 vagy a regebbiek, igazabol a mukodese kezenfekvo, hasonlo, megszokod gyorsan, plusz lehet ugy modositani is a dolgokat, hogy ergonomikus legyen az adott felhasznalonak
thereisonly1ronaldo
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
A memóriákat kiszedtük mindet, az volt az első ötlet, egyesével visszatettük. 4 db 4 GB-os volt benne. És mikor z egyikhez elértünk, akkor újra nem ment a gép. Szóval vagy a memória vagy a foglalat, amiben az benne volt, az halhatott meg. most 3 db 4 gb-ossal megy. Illetve ment.zsuninnyo írta:Csak a megjelenites aranya valtozott valoszinuleg 100%-rol 150-200ra. Ahol a felbontast tudod allitani, ott azt is, nezz ra. Egy videokartya hiba nem igy nez ki, akkor minden szetzuhan zold fekete pixelek lesznek mindenhol mert nem tud kirenderelni semmit. Es mar a gep inditasatol kezdve latnad, nem csak a windowsban (mivel nem oprendszer fuggo). Ha a videokartya kuka, jo esellyel be sem tudsz lepni a windowsba, vagy meg a memoria halhat meg, ami kekhalalt okoz allandoan._Bushido_ írta:
Kérdés.
Vélhetően a win10esben meghalt a videokártya. A monitoron a képi megjelenés osszeesett. Hatalmasak lettek az ikonok, minden fel van nagyítva. Illesztőprogramja elvileg okes, mert nincsen sárga 3szögben felkiáltójel. Újat venni 30e min, igaz?
Utána esett szép a gép az asztalon, a hatalmas ikonokkal.
Pár perce egyik haver (infós rendszergazda) segített, leszedtük a videókártya drivert egy programmal, aztán újraindítás és a win10 magától tett fel egyet, ami neki kell. Egyelőre most épp müxik a rendszer, újra a megfelelő méretben vannak az ikonok.
De ettől függetlenül , amit hehe írt, abban van valami, jogos.
Kettő helyett kéne egy gép, ami minden igényemet kielégíti, videó égetést akár gyorsabban is megcsinálja, mint ez a 20-30 perc. Minden oldalt kezel, ahogy kell. stb...
Csak a megjelenites aranya valtozott valoszinuleg 100%-rol 150-200ra. Ahol a felbontast tudod allitani, ott azt is, nezz ra. Egy videokartya hiba nem igy nez ki, akkor minden szetzuhan zold fekete pixelek lesznek mindenhol mert nem tud kirenderelni semmit. Es mar a gep inditasatol kezdve latnad, nem csak a windowsban (mivel nem oprendszer fuggo). Ha a videokartya kuka, jo esellyel be sem tudsz lepni a windowsba, vagy meg a memoria halhat meg, ami kekhalalt okoz allandoan._Bushido_ írta:
Kérdés.
Vélhetően a win10esben meghalt a videokártya. A monitoron a képi megjelenés osszeesett. Hatalmasak lettek az ikonok, minden fel van nagyítva. Illesztőprogramja elvileg okes, mert nincsen sárga 3szögben felkiáltójel. Újat venni 30e min, igaz?
- _Bushido_
- Kapcsolat:
Pedig az xps gépen "tökéletesen" megy minden. Néha felugrik az ablak, hogy az XP támogatottsága x éve megszűnt, de semmi más. Egy alap Avira vírus irtó van rajta, néha jelez is ha letöltök valamit.ANDS írta:Az xp- s gépre már nincs semmi támogatás. Sem a Microsoft, sem a virusirtók nem fejlesztenek rá, szóval netezêskor nincs rajta semmi védelem, adathalász progik, trójaik, kémprogik simán lehetnek a gépeden. Azt az oprendszeres gépet már tavaly én is kivontam a netezésből, csak munkára használom, arra jó. De net, meg e- mail már nem mehet rajra szerintem.2002 óta használtam._Bushido_ írta: A témában abszolút tudatlan vagyok, úgyhogy tanácsot kérnék számítógép ügyben.
Van 2 gépem.
Egyik egy full alap, még xp, netezésre, pl AMD Radeon HD 5570 videokártyával.
Másik videók keszitéséhez is, win10es, AMD radeon 6410d videokártya.
Kérdés.
Lenne egy opció, teljes új gép, kB 6 éves, szerintem kB felé annyi, mint ez most, ASrock h110m-hds alaplappal, i3 7100es procival, asaus rx 570 4gb videokártyaval. 60e. Jól érzem, hogy ez így megéri, igaz? Inkább befektetni egy jobb gépbe, mint a régiben 1 alkatrészt cserélni.
Az i3- as proci gyengébb, hamarabb elavul, mint az i5- ös. Nekem azt javasolta a rendszergazda, hogy i5- ös gépet vegyek. (i5, 8GB ram, ssd). De attól függ, mire használod. Lehet, a két regi gép helyett érdemes lenne venni egy darabot, csak kicsit modernebbet.
Az a "baj", hogy nagyon tetszik az XP egyszerűsége. Ikonok és egyebek elhelyezkedése.
Nézek, keresgélek még kicsit neten, hátha van más opció is. Csakhát ez az i3as legalább itt van "mellettünk"
- Nika91127
http://www.computerimperium.hu/images/H ... SFF_51.jpg_Bushido_ írta:KB így látom most ezt én is.hehetheoriginal írta: gyorsan avultak mindig is a szgépes dolgok, a csillagáron újonnan kijött cuccok pár év elteltével töredékáron megvehetők, hardver folyamatosan fejlődik, de a szoftver - a hétköznapi átlag felhasználásra, illetve a nem különösebben extra munkára való cuccok - azok évek óta nagyjából ugyanazok. szóval sztem jobban megéri egy pár éves teljes használt konfigot venni, mint tákolgatni a 10-15 éves teljesen elavult cuccot. rengeteg időt megtakaritasz vele hosszutavon, ha pl a mostani 30 perces video renderelést vagy feliratozást lerövidited 10 percre, az 3 videonal mar 1 ora plusz, ha 2-3 percre, akkor kb 10 perc a masfel ora helyett....
nyilvan nem kell átlagfelhasználásra i9 meg 1000gb ram, de egy nem tul regi i5 egy ssd-vel meg egy atlag videokartyaval 16 vagy 32 gb rammal nagyjabol mindenre jo. attol fugg mennyit akarsz ra kolteni, de en azon a parezer forinton nem sporolnek, ha az eredmeny az, hogy idot takaritasz meg vele.
Ez az imént említett i3 7100es procis gép 60e.
Vannak még 70-80ért is, de ismerős szerint ez a 60 ezres tudásban jobb. De a kérdésre válaszolva 60, max 70e, amiben gondolkozok. Mivel a videó égetést leszamitva csak átlag felhasználásra kell, ezért (régebbi) űrgépet nem akarok venni.
(bár pl telóban is régi űrtelefont vettem, mate 20 pro, ami anno a csúcs huawei volt, és pöpec eddig)
- _Bushido_
- Kapcsolat:
KB így látom most ezt én is.hehetheoriginal írta: gyorsan avultak mindig is a szgépes dolgok, a csillagáron újonnan kijött cuccok pár év elteltével töredékáron megvehetők, hardver folyamatosan fejlődik, de a szoftver - a hétköznapi átlag felhasználásra, illetve a nem különösebben extra munkára való cuccok - azok évek óta nagyjából ugyanazok. szóval sztem jobban megéri egy pár éves teljes használt konfigot venni, mint tákolgatni a 10-15 éves teljesen elavult cuccot. rengeteg időt megtakaritasz vele hosszutavon, ha pl a mostani 30 perces video renderelést vagy feliratozást lerövidited 10 percre, az 3 videonal mar 1 ora plusz, ha 2-3 percre, akkor kb 10 perc a masfel ora helyett....
nyilvan nem kell átlagfelhasználásra i9 meg 1000gb ram, de egy nem tul regi i5 egy ssd-vel meg egy atlag videokartyaval 16 vagy 32 gb rammal nagyjabol mindenre jo. attol fugg mennyit akarsz ra kolteni, de en azon a parezer forinton nem sporolnek, ha az eredmeny az, hogy idot takaritasz meg vele.
Ez az imént említett i3 7100es procis gép 60e.
Vannak még 70-80ért is, de ismerős szerint ez a 60 ezres tudásban jobb. De a kérdésre válaszolva 60, max 70e, amiben gondolkozok. Mivel a videó égetést leszamitva csak átlag felhasználásra kell, ezért (régebbi) űrgépet nem akarok venni.
(bár pl telóban is régi űrtelefont vettem, mate 20 pro, ami anno a csúcs huawei volt, és pöpec eddig)
- hehetheoriginal
gyorsan avultak mindig is a szgépes dolgok, a csillagáron újonnan kijött cuccok pár év elteltével töredékáron megvehetők, hardver folyamatosan fejlődik, de a szoftver - a hétköznapi átlag felhasználásra, illetve a nem különösebben extra munkára való cuccok - azok évek óta nagyjából ugyanazok. szóval sztem jobban megéri egy pár éves teljes használt konfigot venni, mint tákolgatni a 10-15 éves teljesen elavult cuccot. rengeteg időt megtakaritasz vele hosszutavon, ha pl a mostani 30 perces video renderelést vagy feliratozást lerövidited 10 percre, az 3 videonal mar 1 ora plusz, ha 2-3 percre, akkor kb 10 perc a masfel ora helyett....
thereisonly1ronaldo
- _Bushido_
- Kapcsolat:
Ezért is gondolkoztam, hogy csak videokártyát venni nem biztos, hogy jó lenne a régi win10es gépbe. Egy fele annyi idős gép máris elorelépés lenne gondolom. Utánanéztem, a hirdetesben szereplő gép alkatrészei mikoriak, s 6 évesek kB. Enyém meg 12.Nika91127 írta:
Ami az "alap" autókkal. Minimális felhasználásra jó, ha kicsit többet akarsz, akkor váltani kell.
Alapvetően egy használt gép vásárlása nem ördögtől való. Ha tudsz, olyat, amin az op.rendszer SSD-n van.
Bár már 15 éve "leszoktam" a gépezésről és gép "fejlesztésről", ha cserélsz egy régi elemet újra, akkor tudod kihasználni, ha minden mást húzol vele felfele