Nem baromság szerintem, csak így elsőre bonyolult. A rendszer lényege, hogy nagyjából azonos erősségű csapatok játszanak egymással. Lesz egy 36-os lista, amin mondjuk mi a 2. helyről indulunk, így nagy eséllyel játszunk mondjuk egy első helyen álló Cityvel vagy 3. helyen álló Bayernnel.wZoLee7 írta:az az új rendszer szerintem totál baromság, gondolom majd sorsolják h a 36 csapatból ki- kivel játsza le a 4 meccsét, teljesen jó rendszer ez a mostani, egyszerűen így todták a legkényelmesebben megoldani, hogy bármeddig növelhető legyen a létszámDonát írta: Az megvan, hogy a jövőre debütáló új rendszerben kettővel, vagy néggyel több mecset játszik a döntős csapat, mint idén? Gyönyörű versenynaptár lesz.
Aki veszít az pár helyet visszacsúszik mondjuk a 6. helyre, így elvileg megint hasonló pozíciókban lévő csapatokkal fog játszani. Ha megint veszít a csapat, akkor megint lejjebb csúszik és még könnyebb ellenfelek jönnek.
Egy 35. és 36. Fradi és Crvena játszik egymással, mi meg egy Cityvel. Papíron megvan az esély, hogy teljeseb visszacsúszunk, ha sokat veszítünk, de mivel egyre könnyebbek az ellenfelek, ezért nem igazan fogunk tudni.
Szóval rangadóink lesznek minden BL héten, és remélhetőleg nem kell Antwerppel meg Mariborral játszanunk már.
A párosítás alatt egyszerűen el van magyarázva mi az előnye.
Nem olvastam a BL svájci rendszerének még teljesen utána, de lehet végül az lesz, hogy csak azt nézik kinek hány győzelme van, és azokat sorsolják össze. Tehát ha valaki 3 forduló után 3 meccset nyert, akkor ugyanilyen csapattal fogják összesorsolni. Aki folyamat veszít, azt meg egy másik lúzer csapattal. Ez elég egyszerű lenne.