Arrol volt szo, hogy mindenki annyit kepviselot adjon, amekkora a tamogatottsaga.Kivancsi vagyok, van-e olyan fidesz szavazo akik "keresztbe" szavaztak, tehat a listan a fideszre, de amugy egyeniben meg vkire aki nem fideszes, vagy forditva (elenyeszoen keves, mert ez egy hit, nem racionalitas kerdese). Tehat innen latszik, hogy a fidesz tobbe-kevesbe 54%-a, az egy valos szam. Tehat ha ezt az elvet nezzuk, akkor legyen a kepviselok 54%-a fideszes.El Sie7e írta:ez egy tipikus egybites gonolkodás ami a libsikre szokott jellemző lenni, ők azok, ha akár csak mást gondol a másik az már csak rossz lehet. hülye kérdésre nem lehet értelmes választ adni, ha az a kérdésed hány ember szavazott a fideszre, akkor külön kell választani a listát és az egyéni vk-ket.zsuninnyo írta:
ELeg szorakoztato, hogy egy egzakt kerdesre nem tudsz valaszolni, valoban. Amolyan "x millio fideszes birka" modjara mutatod a peldat.nem tudom mennyire vagy otthon a választási rendszerben (mind hazai, mind nemzetközi szinten), de sztem még a magyart sem ismered eléggé ahhoz, hogy megértsd, hogyan működik, legalábbis a kérdésed alapján ezt az egyértelmű következtetést sztem mindenki bátran le tudná vonni, talán 8 általános sem kell hozzá.
hányan szavaztak a fideszre?
mint ahogy előbb is írtam, LISTÁN 54%, sztem már másodjára válaszolok neked
ezzel összekeverni az egyéni vk-kat, teljes képzavar. összeadhatom neked hogy a 106 körzetben összesen hányan szavaztak a fideszre és nem a fideszre, de ha ezt hozzáadjuk a listás szavaztok számához, és ebből akarunk arra következtetni hogy hogyan lett meg a 2/3, akkor ez csak azt a szűklátókörűséget bizonyítja ami az ellenzéki oldalon jellemző, és ami miatt rengetegen ódzkodnak hogy oda húzzák az x-et.
Egyaltalan semmi kepzavar nem volt, csak te nem vagy hajlando megerteni, ami az alap tezis volt.