Eloszor is hadd dontsem el en mint felelos szulo hogy a gyerekem mondjuk ovodaba vagy also tagozatos iskolaba milyen felvilagositast kapjon.csababarca írta:Valószínűleg senki sem szeretné.kiserik írta:
Még egy pici szösszenet erre a homofóbra, mert utóbbi időben rendre előjött: én vállalom, hogy rohadtul nem szeretném, ha a kisfiam azzal jönne haza az oviból, hogy az ő szerelme Petike, mert az ovónéni azt tanította (olvasta a mesében, mondta, stb), hogy úgy kezdődött minden, hogy volt Ádám és Béla meg a kígyó... Én a másságot elfogadom, tisztelem, de egyrészt nem tartom természetesnek (szaporodás ugye), másrészt nem tartom oktatni valónak.
De a gyerekedet ha lesz/van, és az történne vele, hogy egyszer azt mondja, hogy apa, meleg vagyok...(egyrészt akkor örülj neki, hogy leült veled, és elmondta), másrészt szeretni fogod továbbra is, mert attól a Te gyereked marad.
Ez nem úgy megy, hogy óvónéni ezt megtanítja az óvodásoknak. És szó sincs ilyesmiről, még akkor se, ha Duró Dóra ezzel kürtöli néha tele a sajtót. Ezt Te sem gondolhatod komolyan, ez iszonyú aluliskolázottságra és alulműveltségre utalna, ha ezt Te komolyan elhiszed, hogy egy könyvből való olvasás az meleggé tesz. És nem is feltételezem rólad, hogy így gondolod, csak kellett egy ilyen hülye példa.
Ha valaki rajtam kivul eroltett barmit is az nem mas mint az hogy befolyasolni szeretnek a gyermekemet.
Ha meg barmi olyan kerdese lenne ami mas mint a tobbi gyereknek azt is hadd magyarazzam el en neki, es ne más.
Hadd mondjak egy peldat erre. Egy ismerosom kint el Floridaba, par evente hazajonnek, aztan megkerdeztem tole ezt a dolgot hogy ez mennyire igaz mert mondanak mindent ossze vissza. Aztan mondta hogy a kisebbik gyerek ovodaba jar naluk es multkor nagyon nagy balhe volt (aztmondta hala a jo egnek hogy nem az o gyereke csinalta ezt) az ovodaba mert az ovonok azt “tanitottak” (nem ez a legjobb szo erre) hogy nincs azzal semmi baj ha egy kisfiu a masik kisfiu nemiszervet fogdossa vagy simogatja. Aztan hazament a kisfiu es o ugy gondolta hogy nincs azzal se baj ha a kutyanak simogatja ott…. Es raszoltak otthon hogy ezt nem szabad csinalni, o meg mondta hogy az oviba azt mondtak hogy nyugodtan meg lehet simogatni masik fiunak is…… ebbol lett egy nagyon nagy balhe.
En csak kerdeskent teszem fel…. Annak a kisgyereknek okozhat e lelki traumat aki nem tudja meg felfogni ennek a dolognak a komolysagat es kisgyerekkent csinal valami olyat amire emlekezni fog idosebb koraban is ? Mert azert sztem mindenkinek vannak emlekei az ovodarol vagy az also tagozatos iskolarol is….