Ha akarnak...de nem akarjak, igy nem mennek vele semmire. Es tartom, hogy nem is tudjak, mert helyette akit vennenek is legalabb hasonlo aron menne, ha nem tobb, mert sportszakmailag meg nem kiemelkedo egyik sem. Annyit tudnak elmodani, hogy sajat neveles.
Meg egy Europa Ligat sem tudnak osszehozni evek ota.
Én itt direkt nem a sportszakmai szempontokról beszélek, kizárólag a pénzügyi oldalról. Nem véletlen, hogy ezek a barcás rendszerben alapvetően működő "csodagyerekek", amint eligazolnának barcelonából egy közepes csapatban, nem képesek egy közepes karriert összeszedni, pláne, ahhoz képest mekkora hype van körülöttük: Krkic, dos Santos, Tello stb.
Viszont szerintem az külső szemmel kifejezetten érdekes, hogy 1-2 gól meg 10 kezdő meccs után a média úgy felkapja ezek a gyerekeket, hogy az áruk megsokszorozódik, miközben a teljesítmény ezzel nem arányos. És, amikor a spanyol foci egyre szegényebb és mi is most verjük magunkat a stadion miatt komoly hitelbe ez pl. egy kifejezetten könnyű profit szerzéshez vezethetne. Nem mondom, hogy fullba kell nyomni, mint barcáék, hogy minden hónapban új akadémia növendék debütáljon, de abba komolyan nem szakadna bele a klub, ha mondjuk 1 játékost, 1 évben megpróbálna beépíteni.
Ödegaard ugye nyilván nem a sajátunk volt, de fiatalon ez a hype ott volt, meg is kapta a debütálást hamar, edzett a felnőttekkel és megfelelően fejlődött a klubon kívül, miközben mindenki várt rá, mint a messiásra. Nekem meggyőződésem, ha Ödegaard spanyol lett volna és a saját akadémiánkról jön, akkor nem lett volna fele ekkora felfordulás körülötte, nem lett volna 16 évesen debütálás, senki nem nézte volna nagyítóval, hogy mit csinál kölcsönben más csapatoknál és összességében nem lett volna ekkora az értéke.