HozzászólásSzerző: Anthony » 2023. október 27., péntek 15:14
Fu, nekem az 1923 nagyon bejött, legjobb sorozat amit láttam idén. Persze vannak benne költői túlzások, meg klisés megoldások, de valahogy a sztori-szereplőgárda kombó megfogott rendesen.
Aki nem tudná van a Yellowstone cowboyos sorozat Kevin Costnerrel (napjainkban vagy akörül?), aminek van vagy 5 évadja és marhára sikeres. Ennek van 2 úgymond előzmény sorozata, az 1883 és az 1923. Mindegyik tele van erőszakkal, gyilkolászással.
Az 1883-al kezdtem, szerintem az is zseniális, bár néha túl lassú és kicsit egyhangú volt számomra, de a mondanivaló, meg a főszereplő csaj miatt érdemes nézni.
Az 1923 mozgalmasabb, több helyszínen is mozog, igazi kalandsorozat, nekem minden perce tetszett, alig tudtam abbahagyni.
Mikor lesz időm majd nekifogok a Yellowstone-nak is, úgy értettem annak az első 2 évada az igazán jó.
(Dióhéjban a Dutton család 1883 körül elvándorol Montana államba hogy ott foglaljanak földet maguknak, ez lesz a hatalmas ranch Yellowstone-ban, az 1923-ban azt mutatják meg hogy milyen nehézségek közt tudják megtartani a ranch-et, és a Yellowstone-ban, hát majd kiderül)