el magico írta:
kiserik írta:
Igen. Rengeteget szenvednek a palesztin emberek Gázában, de ők választják a Hamászt. Ok választották pket, ők tartják hatalmon őket, ők tartják életben őket. Pedig volt választási lehetőségük. Ott a Fatah például.
Mellékesen kérdezem, hogy ugyanígy vélekedsz Magyarországról is? Mert ilyen alapon, akkor itt mi is mind a Fidesszel vagyunk egyenlők, ugyanezeket el lehet mondani a magyar népről. Nekünk is van választási lehetőségünk, mégis a Fidesz van az élen.
Ha hiszed, ha nem, pont ezt akartam példának hozni, DE! Soha nem mondtam, hogy a palesztin nép = Hamász. A Hamász a gázai palesztínok választott vezetői és sokan vannak köztük, akik meghalnának a Hamászért. Pont ezért szaros a helyzet. El kell pusztítani a Hamászt, de hogy? Ki mondja meg, hogy egy gázai lakos terrorista, vagy civil? Egy gázai menekült civil, vagy öngyilkos merénylő? Egy gázai épület kórház vagy a Hamász központja, vagy esetleg mindkettő? Ezért volt számomra normális eljárás, hogy Izrael evakuálásra szólította fel a gázai lakosságot (igen, kórházakat, templomokat, iskolákat is, mindenkit), hogy minimalizálni tudják a civil áldozatokat.
Magyarország: ki a felelős a helyzetért? A Fidesz. Ki jutatta önként kétharmadhoz, megadva a totális hatalmat? A magyar szavazók többsége. Régi, hagyományos választási rendszerben, a mellét döngetve. Mégegyszer kérdezem: ki a felelős? És ki a felelős, hogy ezek a vezetők nincsenek elzavarva? Hogy az emberek nem foglalnak székházakat, mint Viktorért annó?
csababarca írta:
Dupla D írta:
Bár félig megválaszoltátok, de független palesztin állam adott esetben csak Gázából mennyire reális, mint megoldás? Izrael gondolom félne határaihoz ilyen közel tartani ellenőrzés nélkül két millió palesztint, de én nem látok más lehetőséget.
Semennyire, mert soha nem csak ennyi volt a követelésük, és most sem csak ez.
Nekik kell az a terület, legalábbis egy része ami jelen állás szerint Izrael területén van.
Plusz amíg a hamasz az úr Gázában, addig Izrael ebbe nem fog belemenni.
De mondom, a palesztinok se ezt akarják, legalábbis én erről nem tudok, hogy megelégednének ennyivel.
Ezzel vitáznék picit. A palesztínok között bizony vannak olyanok, akik bőven megelégednének azzal, ami van. Ott van Ciszjordánia, ahol a Fatah a vezető és Gázában is van, aki inkább béke párti. Azért csak volt ott egy Arafat aki megosztott Nobel békedíjat kapott. A Fatah-ot támogatná Európa, Usa, de még Izrael is.