Balazs írta:
kiserik írta:
Azért itt pár dolog sántít az én legjobb tudomásom szerint. Az izraeli hadsereg 2005-ben kivonult Gázából. 18 éve átadták Gáza irányítását a Palesztin Hatóságnak. Tehát nem szólnak bele ott semmibe.
Hatalmasat ferdítesz. Gáza 2007 óta teljes blokád alatt van. Csak annyi víz, áram, élelem és gyógyszer jut be amennyit Izrael éppen beenged. Több, mint 2 millió embert zsúfoltak be kb. 350 négyzetkilométerre embertelen körülmények közé. Az egész hely egy hatalmas koncentrációs tábor.
Nem idézek végig, mert így is biztos hosszú lesz.
Gáza: Akkor nézzük sorra. 2005: az izraeliek kivonulnak Gázából, fogják az ott élő zsidókat és elhagyják a területet. Gáza irányítását átadják a Palesztin Hatóságoknak. Az ott maradt palesztinok egymásnak esnek és kitör a háború a Hamasz ás a Fatah között. A végén Gázában a Hamász nyer, akik nem ismerik el Izrael létezését és mindent megtesznek, hogy eltöröljék a Föld felszínéről azt. Izrael teljesen jogszerűen ellenőrzi a saját határait (ez Gáza 7 határátkelőjéből 6, tehát van 1 olyan, amihez Izraelnek semmi köze) és önkényesen a légteret és a vízpartot.
Tehát ahogy én látom: nem zsúfoltak be senki sehová. Ezek az emberk ott laktak. A zsidók kivonultak és magukra hagyták őket. Az ott maradtak ahelyett, hogy megpróbáltak volna élni, inkább azzal foglalkoztak, hogy megerősítették a Hamászt, akiknek a fő feladatuk, hogy Izraelt el kell pusztítani. Magyarul: a zsidók kivonultak, a palesztinek meg utánuk lőttek/lőnek a mai napig. Ezek után valahol érthető, hogy korlátozzák közműveket. Kicsit morbid, hogy: helló, adjatok már vizet, áramot, telefont, mi adunk cserébe öngyilkos merényletet meg rakétatámadást. 18 év alatt annyit nem tudtak megmutatni, hogy békében tudnak élni. Még Gázán belül is folyamatosan ölik egymást a hatalomért. Ott van a szomszédos Egyiptom. Ennyi idő alatt miért nem segítet nekik? Miért nem építettek ki onnan közműveket? Miért nem mutata meg a Palesztin vezetés, hogy tudnak önállóan élni?
Kórház: nem tudom milyen forrásaid vannak, de linkelhetnél valamit. Érdekelne az 1,2-es pont és a 3-4-es valami szakmai szemmel leírva. Amit én láttam: a kórháznak semmi baja. A parkolóban/téren történt a robbanás. Sokat mondó, hogy kb 10 autó ki van égve, de a burkolat szinte alig sérült. Mivel épületet nem érintett, ha ez egy normális, repülőből indított rakéta, akkor ott bizony (ahogy a médiában a szakemberek emlegetik) lennie kellene valamilyen kráternek a burkolaton. Az a 'jet flare' inkább tűnik a szerkezet meghibásodásának, mint egy 'jet flare'-nek.
Baromira elgondolkodtató, hogy mi állhat annak a hátterében, hogy emberek a fejlett társadalmakból elkezdtek a terrorizmussal szimpatizálni. A terroristák (hivatalosan terror szervezet a Hamász) szavahihető, becsületes forradalmárok lettek, a szövetségeseinkk, a jogállamban élők, a fejlett társadalom lakói pedig hazug, önkényesen gyilkoló, mindenkit befolyásoló gazemberek azaz terroristák.

Miért van az, hogy hihetőbb a terroristák állítása, miszerint Izrael lebombázta a kórházat, mint az, hogy Izrael videófelvételeket, hangfelvételeket, drónfelvételekt hoz nyilvánosságra, szakértők mondják el a véleményüket hogy bizonyítság ebbeni ártatlanságukat. Miért van az, hogy értelmes ember szerint valaki kitalál olyat, hogy egy támadásban, ahol embertelen módon, válogatás nélkül legyilkolnak több, mint 1000 embert állati módon, könyörtelenül megölnek csecsemőket is. Nem elég a több, mint 1000 válogatás nélküli halott, ott még valami propagandának ilyet ki kell találnia, hogy melléjük álljon a nyugat?

Mert nem járja be az internetet a levágott fejű csecsemőkről készült képsorozat? És ha nem is volt levágva a fejük csak agyon voltak lőve, az jobb? Akkor minden rendben van? Normális ez??? Normálisak vagyunk mi egyáltalán?????...