Jo de attól még írhatok bele?Realista24 írta: Töri ora helyett, ezt a topicot adnam a kolykoknek.![]()

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 20., péntek 8:08
Jo de attól még írhatok bele?Realista24 írta: Töri ora helyett, ezt a topicot adnam a kolykoknek.![]()
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 20., péntek 7:39
HozzászólásSzerző: M1Ö » 2023. október 20., péntek 7:38
Verebesnek igaza volt anno a Heti Hetesben.Balazs írta: Több, mint 2 millió embert zsúfoltak be kb. 350 négyzetkilométerre embertelen körülmények közé. Az egész hely egy hatalmas koncentrációs tábor.
HozzászólásSzerző: Balazs » 2023. október 20., péntek 4:20
HozzászólásSzerző: Balazs » 2023. október 20., péntek 4:08
Hatalmasat ferdítesz. Gáza 2007 óta teljes blokád alatt van. Csak annyi víz, áram, élelem és gyógyszer jut be amennyit Izrael éppen beenged. Több, mint 2 millió embert zsúfoltak be kb. 350 négyzetkilométerre embertelen körülmények közé. Az egész hely egy hatalmas koncentrációs tábor.kiserik írta:
Azért itt pár dolog sántít az én legjobb tudomásom szerint. Az izraeli hadsereg 2005-ben kivonult Gázából. 18 éve átadták Gáza irányítását a Palesztin Hatóságnak. Tehát nem szólnak bele ott semmibe.
A 40 csecsemős sztori minden bizonnyal csak izraeli propaganda volt, hogy egyből elnyerjék a nyugati közvélemény támogatását. Azóta:kiserik írta: Azért van különbség tudatosan civil embereket lemészárlása (csecsemők lefejezése például)
Ez is csak izraeli "damage control" a közfelháborodás után.kiserik írta:
A gázai kórház bombázása pedig inkább tűnik egy sufnituning hamasz bomba ""akciójának"".
HozzászólásSzerző: füst » 2023. október 19., csütörtök 22:20
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 19., csütörtök 22:15
HozzászólásSzerző: realfan » 2023. október 19., csütörtök 22:13
kiserik írta:Pucukám! Olvass, tanulj, ne youtube videókból, meg tiktok szarokból ""művelődj""!hehetheoriginal írta: Nyilvan nem tudom, azt mondom, amit hallottam, olvastam.
De akkor se izrael tobbsegrol beszelunk
Ha már vissza kell menni a történelembe az ""egész lófasz elé"", akkor nagyon furcsa dolgokra találunk. Például, hogy a területen 3000 évvel ezelőtt héberek éltek. Aztán jöttek a Rómaiak, és a zsidók elvándorolni kényszerültek (sokan orosz területekre), majd csak a 600-as években jelentek meg az arabok a területen. Aztán az 1900-as évek elejéig szépen szálingóztak vissza a zsidók a területre (ami török fennhatóságú volt), és bizony a földekért fizettek az araboknak. Tel-Avivot meg egyenesen a törököktől vették meg. És bizony a zsidók nem ám tűzzel vassal háborúskodtak a területen, hanem földet műveltek.
Aztán jött a VH, a törökök a ""rossz"" oldara álltak. Ekkor már nem tetszettek nekik az orosz zsidók, az arabok meg amúgy is együttélni tudó népek. Na a zsidóknak se kellett több, kitalálták, hogy létrehoznak egy hadtestet, amit felajánlanak az Antantnak és akkor felszabadítják a területet a törököktől, mert csak jó volna nekik egy ország. VH vége, újabb zsidó betelepítések immár angol felügyelettel, amit az arabok már végképp nem akartak tűrni, de tovább nem ragozom, mert túl hosszú lesz.
Ami még érdekes, hogy 1947-49 között az ENSZ kidolgozott egy kétállamú megoldást a helyzet megoldására, amit (ki más?) természetesen az arabok nem fogadtak el.
Aztán nézzük az arab-zsidó háborúkat:
Első: Izrael kikálltja függetlenségüket, az arabok Egyiptom vezetésével dzsihádot hirdetnek. Izreal nyer.
Második: Egyiptom kizárja Izraelt a szuezi csatornáról. Anglia és Franciaország hadbahívja Izraelt Egyiptom ellen.
Harmadik: Egyiptom megint akcióban: el akarják törölni Izraelt, de a zsidók megelőző csapást mérnek és 6 nap elett győznek.
Negyedik: megint csak Egyiptom és a többi környező arab ország ugrott neki Izraelnek, a zsidók ugyen győztek, de mégis veszítettek.
A többit már inkább nem sorolom. Későn van. Az minden esetre látszik, hogy az arab országok, köztük Egyiptom folyamatosan támadja a zsidókat. Egyszerűen nem tudták elfogadni őket a mai napig. Az viszont megint csak érdekes tény, hogy a nagy Egyiptom úgy szarik a palesztinokra, ahogy vannak. Mennyi menekültet fogadtak be? Miről szólnak a hírek? Megmondom: Egyiptom lezárta a határait a menekülő gázai civil lakosok előtt. Pedig mennyire egyszerű lenne: civilek át Egyiptomba, a Hamász ott marad Gázában. Az Izraeliek eltrölik őket a Föld szinéről, a palesztinok visszamennek és közös erővel felépítik Palesztínát. Csak van egy bökkenő: ezt az arabok nem akarják.
Említettél még egy ilyet: " izraelnek el kell ismernie a palesztin államot, mint ahogy forditva ez már megtörtént". A Palesztin állam 2012-ben elismerésre került. 2005-ben Izrael kivonult a gázai övezetből. Az azóta eltelt időben mit csináltak a palesztinek? Megerősítették a Hamászt (igen az ott lakó civilek) és folyamatosan harcolnak. Nem véletlen, hogy Európa, Usa és Izrael is próbálja bojkottálni a Hamászt, mert egy terrorszervezet. Mindenki azt szeretné, ha a Fatah irányítaná a Palesztin államot. Akkor nem lenne ennyi vérengzés, háború meg öldöklés, ivóvíz korlátozás, stb. Mindenki, csak a Hamász meg a Hamász által irányított palesztin lakosság nem. Ők háborút, terrort, vérengzést akarnak. És azért használok általánosítást, mert a Hamász támogatása a régióban több, mint 50%. 10 gázai palesztinből 5 megölne minden zsidót és max 1-2 mondja azt, hogy: Emberek! Mutassuk meg, hogy különbek vagyunk! Éljünk békében, külön országként.
És mielőtt valakli kitalálná, én nagyon nem vagyok zsidó párti. Ezeket az infókat gyűjtöttem a háború kapcsán, mert érdekelt a miértje.
ui.: természetesen, ha valami téves amit írtam, Csaba tanár úr, kérlek javítsd ki!
Az 2. vh alatt a britek a paledztinoknak is megígérték ugyanott a saját a államot, mert harcoltak a németek ellen, szóval itt a britek azért elég kétarcú játékot toltak.kiserik írta:Pucukám! Olvass, tanulj, ne youtube videókból, meg tiktok szarokból ""művelődj""!hehetheoriginal írta:
Nyilvan nem tudom, azt mondom, amit hallottam, olvastam.
Ha már vissza kell menni a történelembe az ""egész lófasz elé"", akkor nagyon furcsa dolgokra találunk. Például, hogy a területen 3000 évvel ezelőtt héberek éltek. Aztán jöttek a Rómaiak, és a zsidók elvándorolni kényszerültek (sokan orosz területekre), majd csak a 600-as években jelentek meg az arabok a területen. Aztán az 1900-as évek elejéig szépen szálingóztak vissza a zsidók a területre (ami török fennhatóságú volt), és bizony a földekért fizettek az araboknak. Tel-Avivot meg egyenesen a törököktől vették meg. És bizony a zsidók nem ám tűzzel vassal háborúskodtak a területen, hanem földet műveltek.
Aztán jött a VH, a törökök a ""rossz"" oldara álltak. Ekkor már nem tetszettek nekik az orosz zsidók, az arabok meg amúgy is együttélni tudó népek. Na a zsidóknak se kellett több, kitalálták, hogy létrehoznak egy hadtestet, amit felajánlanak az Antantnak és akkor felszabadítják a területet a törököktől, mert csak jó volna nekik egy ország. VH vége, újabb zsidó betelepítések immár angol felügyelettel, amit az arabok már végképp nem akartak tűrni, de tovább nem ragozom, mert túl hosszú lesz.
Ami még érdekes, hogy 1947-49 között az ENSZ kidolgozott egy kétállamú megoldást a helyzet megoldására, amit (ki más?) természetesen az arabok nem fogadtak el.
Aztán nézzük az arab-zsidó háborúkat:
Első: Izrael kikálltja függetlenségüket, az arabok Egyiptom vezetésével dzsihádot hirdetnek. Izreal nyer.
Második: Egyiptom kizárja Izraelt a szuezi csatornáról. Anglia és Franciaország hadbahívja Izraelt Egyiptom ellen.
Harmadik: Egyiptom megint akcióban: el akarják törölni Izraelt, de a zsidók megelőző csapást mérnek és 6 nap elett győznek.
Negyedik: megint csak Egyiptom és a többi környező arab ország ugrott neki Izraelnek, a zsidók ugyen győztek, de mégis veszítettek.
A többit már inkább nem sorolom. Későn van. Az minden esetre látszik, hogy az arab országok, köztük Egyiptom folyamatosan támadja a zsidókat. Egyszerűen nem tudták elfogadni őket a mai napig. Az viszont megint csak érdekes tény, hogy a nagy Egyiptom úgy szarik a palesztinokra, ahogy vannak. Mennyi menekültet fogadtak be? Miről szólnak a hírek? Megmondom: Egyiptom lezárta a határait a menekülő gázai civil lakosok előtt. Pedig mennyire egyszerű lenne: civilek át Egyiptomba, a Hamász ott marad Gázában. Az Izraeliek eltrölik őket a Föld szinéről, a palesztinok visszamennek és közös erővel felépítik Palesztínát. Csak van egy bökkenő: ezt az arabok nem akarják.
Említettél még egy ilyet: " izraelnek el kell ismernie a palesztin államot, mint ahogy forditva ez már megtörtént". A Palesztin állam 2012-ben elismerésre került. 2005-ben Izrael kivonult a gázai övezetből. Az azóta eltelt időben mit csináltak a palesztinek? Megerősítették a Hamászt (igen az ott lakó civilek) és folyamatosan harcolnak. Nem véletlen, hogy Európa, Usa és Izrael is próbálja bojkottálni a Hamászt, mert egy terrorszervezet. Mindenki azt szeretné, ha a Fatah irányítaná a Palesztin államot. Akkor nem lenne ennyi vérengzés, háború meg öldöklés, ivóvíz korlátozás, stb. Mindenki, csak a Hamász meg a Hamász által irányított palesztin lakosság nem. Ők háborút, terrort, vérengzést akarnak. És azért használok általánosítást, mert a Hamász támogatása a régióban több, mint 50%. 10 gázai palesztinből 5 megölne minden zsidót és max 1-2 mondja azt, hogy: Emberek! Mutassuk meg, hogy különbek vagyunk! Éljünk békében, külön országként.
És mielőtt valakli kitalálná, én nagyon nem vagyok zsidó párti. Ezeket az infókat gyűjtöttem a háború kapcsán, mert érdekelt a miértje.
ui.: természetesen, ha valami téves amit írtam, Csaba tanár úr, kérlek javítsd ki!
HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. október 19., csütörtök 21:44
Pucukám! Olvass, tanulj, ne youtube videókból, meg tiktok szarokból ""művelődj""!hehetheoriginal írta:Nyilvan nem tudom, azt mondom, amit hallottam, olvastam.csababarca írta:
1922-ben 750ezren éltek a területen, ebből 78 százalék volt muszlim, 11% zsidó, 10% keresztény.
1945-re 1,7M-an éltek a területen, és bár közel duplázódott a muszlimok száma, de az arányuk leesett 60%-ra.
Mert ebben a 23 évben, brit segítséggel jelentős zsidóságot telepítettek át a területre. (a legtöbbet 1933-36 között, gondolom nem kell a miértjét magyarázni:D) Ennek köszönhetően a zsidóság aránya felment 30%-ra, Jeruzsálemben 40%-ra.
Most ennek nincs sok jelentősége, csak a 98%-ot ne állítsuk be ténynek, mert nem igaz.
HozzászólásSzerző: füst » 2023. október 19., csütörtök 20:39
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 19., csütörtök 20:19
Nyilvan nem tudom, azt mondom, amit hallottam, olvastam.csababarca írta:hehetheoriginal írta:
100 eve.
De visszamehetunk 1000re is
1922-ben 750ezren éltek a területen, ebből 78 százalék volt muszlim, 11% zsidó, 10% keresztény.
1945-re 1,7M-an éltek a területen, és bár közel duplázódott a muszlimok száma, de az arányuk leesett 60%-ra.
Mert ebben a 23 évben, brit segítséggel jelentős zsidóságot telepítettek át a területre. (a legtöbbet 1933-36 között, gondolom nem kell a miértjét magyarázni:D) Ennek köszönhetően a zsidóság aránya felment 30%-ra, Jeruzsálemben 40%-ra.
Most ennek nincs sok jelentősége, csak a 98%-ot ne állítsuk be ténynek, mert nem igaz.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 19., csütörtök 20:14
hehetheoriginal írta:
100 eve.
De visszamehetunk 1000re is
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 19., csütörtök 20:01
Kiraly. Ezt akkor magyarazd el az Eriknek isHalfkey írta:Mr Értelmezés Király, legyen már kedves még 1x nekifutni a hszemnek amit idézni tetszik. Ez szerepel benne:De elkonyvelitek, csak mert a hirekben lattad, hogy hamasz rakéta volt.
Én nem mondom hogy akkor biztos így is van, mert van Izraeli propaganda is
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 19., csütörtök 20:00
100 eve.csababarca írta:Az egész lófasz előtt mit értünk?hehetheoriginal írta:
98% volt a palesztin lakossag az egesz lofasz elott.
Mert ha a második világháborút, akár az elsőt ahonnan ez datálódik a 20. században, a 98% egyik esetben sem stimmel.
Persze többen voltak, az tény.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. október 19., csütörtök 19:59
Mr Értelmezés Király, legyen már kedves még 1x nekifutni a hszemnek amit idézni tetszik. Ez szerepel benne:De elkonyvelitek, csak mert a hirekben lattad, hogy hamasz rakéta volt.
Én nem mondom hogy akkor biztos így is van, mert van Izraeli propaganda is
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 19., csütörtök 19:57
Az egész lófasz előtt mit értünk?hehetheoriginal írta:
98% volt a palesztin lakossag az egesz lofasz elott.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 19., csütörtök 19:44
Nem, hanem amit pl az angliai palesztin nagykovet, aki nyilvan nem hamasz tag. Vagy biztos az akkor....Halfkey írta: Van videó arról egyébként hogy a kórház parkolója sérült és nem a kórház, és minden hírügynökség azt hozza hogy Hamasz false flag akció volt. Én nem mondom hogy akkor biztos így is van, mert van Izraeli propaganda is - de az meredek hogy egyből azt feltételezed hogy az az igaz amit a Hamász propaganda mond.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 19., csütörtök 19:37
Most a kihalas szelen allunk, vagy epp fejlodunk?Ne haragudj, de ha szerinted ugyan az (terrorcselekmény) civil embereket, gyerekeket, nőket, válogatás nélkül brutális módon megölni, mint katonai offenzívát indítani válaszcsapásként, felszólítani a területen élőket, hogy hagyják el azt, figyelmeztetni mindenkit, hogy jövünk, elzárni az utánpótlásvonalakat, megtenni mindent, hogy csak a terrorisák maradjanak ott, akkor neked ott valami nincs rendben a toronyban. Gondolom az egész izraeli támadást csak a zsidók találták ki, hogy ürügyük legyen gázába bemenni, vagy milyen bizonyíték kellene, ha a videófelvételéek, híradások nem elegek neked?
ezen lovagolasz mar megint/meg mindig, de ertsd mar meg, hogy senki sem mondta itt, higy jol tettek, amit tettek.az nem mentség erre e TERRORRA, hogy elegük lett meg betelt a pohár
nyilvan örült neki minden oslakos palesztin, higy eladtak a fejuk felett a labuk alatti foldet idegeneknek a megkerdezesuk nelkul.bizony pénzért megvettek és letelepedtek,
HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. október 19., csütörtök 18:36
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. október 19., csütörtök 18:31
Jelenlévő fórumozók: 2 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem