Kera írta:
hehetheoriginal írta:
amugy bájern is elvileg kitette mazrauit egy palesztinat vedo posztja miatt
Áthozom ide, mert érdeklődnék kicsit. Tényleg teljesen sötét vagyok a témához, mert borzasztó az egész és nem vagyok lelkileg elég erős, hogy ebben a témának utánanézzek, de azért mégis kicsit felvilágosíthatnátok.
Mi a baj azzal, ha valaki palesztinát védi? Vagy Palesztina=Hamasz? (tényleg nem tudom)
Nyílván az arabok/arab származásúak nekik "szurkolnak" 99,9 %-ban, az európaiak meg mondjuk Izraelnek esetleg. Google Street Map-on is szétnéztem érdeklődésképp, hát tényleg ég és föld a két ország. Mintha ledobtak volna sok Hős utcát a "fejlett" ország mellé. Jó hát most naiv kis rasszista leszek, de már kitárgyaltátok korábban, hogy IQ meg igénytelenség, szegénység stb. Ezek tényleg tükröződnek, mint akár itthon a roma gettók. Ahogy romák és arabok között is vannak igényes, okos, fejlődni akaró és tudó emberek és hóferkéből is van suttyó, legalja, igénytelen is stb.
Nyílván aki a Hamasznak szurkol arról nincs mit beszélni, de a túloldalon se lehet annak szurkolni, hogy szétlőnek egy kórházat vagy mittudomén'.
nézz utána, hogy miért néz ki hős utcaként gáza pl.....
javaslom fokicsopi összefoglalóvideóját, ahol nagyjabol vegigmennek a törtenelmen, semmi se fekete es feher mára.
palesztina nagyon nem egyenlo hamasz, a hamasz egy par evtizede letrejott radikalizalodott terroristacsoport, mert betelt naluk a pohar.
az biztos, hogy amit izrael tesz gázában a palesztinokkal, azt a németek csinálták a zsidókkal anno pl auschwitzban. konkrétan egy állatkert, koncentrációs tábor az egész, 2 millió börtönlakóval, akiknek a nagy része ártatlan civil. és ezek után, hogy evtizedek alatt generációk nőnek fel igy ott, elvarjuk, hogy ne radikalizálódjanak....
de ők a terroristák, mikor izrael ugyanezt a tevékenységet folytatja - pl most a gázai kórház bombázása -, csak azt a nyugat és a világ nem terrorizmusnak nevezi.
össze lehet hasonlítani az áldozatok számát is a két oldalon, miszerint izrael nagyságrendekkel több palesztint ölt meg, ethnic cleansing 80 eve lassan, amióta az angolok a palesztinok beleegyezese nelkül odaadta ezeket a területeket izraelnek, stbstb lehetne folytatni napestig.
a palesztin népnek joga van a normális élethez, izraelt meg kurvára meg kéne rendszabályozni, de senki nem meri, mert hajlongva térdepel még mai is a világ a holocaust miatt... a hamaszt el kell törölni, izraelnek el kell ismernie a palesztin államot, mint ahogy forditva ez már megtörtént.
ne lepődjön meg senki, hogy világszerte ünneplések vannak az arabok részéről és a palesztin nép mellett. igy csak még több es egyre többen fordulnak újra izrael ellen, abszolút jogosan, hiába az életvitelük és felfogásuk az a nyugati világhoz közelebb áll.
de alapvető emberi jogokról van itt szó, és innentől le kell szarni a vallást, gazdasági és politikai érdekeket.