Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 19., csütörtök 12:31

hehetheoriginal írta:
Hogyne meetingelne, minden parkolóban várja az aktuális kedvese, az se baj ha nő :D
nagyon undorito aljas ember vagy :( :'( :-(

ha már interjú, egész életemben a megismert emberek által sikerült új munkahelyet megcsipnem, ahol egy interju csak formalitás volt.
Ilyen volt nekem is, majd a kedves ismeros odaszolt, hogy offoljanak, mert nem dugtam meg :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 19., csütörtök 12:25

Hogyne meetingelne, minden parkolóban várja az aktuális kedvese, az se baj ha nő :D
nagyon undorito aljas ember vagy :( :'( :-(

most megyek sirni mert megbantottal.
multi office munkákkal az a helyzet
nekem ez kurvára nem multi volt, hanem egy miniszterium. tehát közszféra :lol:
digitális adatbank sehol, mindenütt csak a papír meg a nyilvántartás, benne a z évtizedek óta befásult emberekkel, te jó ég mekkora halálsivatag volt az emberileg, lelkileg :lol:

ha már interjú, egész életemben a megismert emberek által sikerült új munkahelyet megcsipnem, ahol egy interju csak formalitás volt. előtte mikor assessment centerekkel meg minden faszsággal probalkoztam, mindig sikertelen meg hányinger korrupt volt az egész, lehetett az ember akármilyen fasza és megfelelő vagy akármennyire szar es balfasz...
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 19., csütörtök 12:22

Ez jogos, de ilyen melot csak akkor, ha eg a haz es kell a penz mindenaron.
Akkor meg volt hitel, gyerek kicsi volt, stb.

Ellenben van jo peldam is, mert elmentem egy ceghez, es ott negy interjun vettem reszt, mert mindenki lokott eggyel tovabb, hogy ez a szint keves lesz, van jobb.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. október 19., csütörtök 12:16

Mickey írta: jó ,de te a kaminyonba nem is dolgozni jársz, csak alukálni...meg egyebekért.

aztán lököd a sódert, hogy mítingelsz

:mrgreen:

Egyébként szerintem az ilyen multi office munkákkal az a helyzet, hogy sokan rögtön az elején várják a kánaánt, mind a munka tartalma, mind a fizu szempontjából. Pedig ezek sokszor belépők, és ha ott kitűnsz, abból egyébként lehet karriert csinálni. Kitűnés alatt nem (csak) arra gondolok hogy elvégzed amit el kell, a mentalitás, a benyomás amit adsz magadról, a networking alapvetően még többet is érnek annál hogy mit teszel le az asztalra (sajnos).

Nyilván ez nem minden multi irodai munkára igaz, customer supportra pl kb egyáltalán nem, de a szakmai vonalakra (pénzügy, HR, logisztika, stb) azért sokszor.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 19., csütörtök 12:12

hehetheoriginal írta: nem kell leirni, tisztaban vagyok vele, hogy exceltábla robotnak kell ilyen helyre ember :lol:
egy ideig, amig nincs mas, lehet is ezt csinalni, de konkretan erzi az ember, hogy épül le az agya óráról órára, nekem az első munkahelyem volt hasonló repetitiv, bár nem excel táblákkal, de az is volt benne, auditalni kellett cégeket, okádék fos munka, gyűlöltem mint a szart, másfél évig birtam.
Meg ha excel lett volna benne, de nem baszod.
Bal oldalon egy 47 centi magas papirkupac = szamlak. Nap vegere legyen jobb oldalon, szignozva, hogy booked. :lol:

Atmeneti melo lett volna nekem is,amig beerik valami ertelmes helyen a cv-m, de mondtam hogy most ezert a meloert nem dobnam el a kilepo premiumom, szoval majd kezdek 4 honap mulva. Nyilvan tiltolistara kerultem, mert ezt nem fogadtak el, de meg nyitott volt a pozi, amikor vegeztem a ceggel, irtam nekik, hogy hello, itt vagyok. Valasz sem jott.
Mindegy mert par hettel kesobb mar zsebben volt a masik melo.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 19., csütörtök 12:09

nem kell leirni, tisztaban vagyok vele, hogy exceltábla robotnak kell ilyen helyre ember :lol:
egy ideig, amig nincs mas, lehet is ezt csinalni, de konkretan erzi az ember, hogy épül le az agya óráról órára, nekem az első munkahelyem volt hasonló repetitiv, bár nem excel táblákkal, de az is volt benne, auditalni kellett cégeket, okádék fos munka, gyűlöltem mint a szart, másfél évig birtam. a végére az a pofátlan munkakerülés és lustaság, nemtörődömség, ami eluralkodott, kb guinness rekordok könyvébe illő :lol: érted ott vagy huszonévesen erőd teljében, álmokkal, vágyakkal, célokkal ilyen begyepesedett emberek között, fugeci, mindenki meneküljön az ilyentől, inkább menj el 5 euroval a zsebedben kulfoldre, mint ez
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 19., csütörtök 11:43

hehetheoriginal írta:
betanitott penzugyi munka, amit vegzettseg nelkul egy gyagyas is meg tud csinalni, mert gondolkodni sem kellett volna hozza.
tehat itt mindenkinek tökeletes alommelo :mrgreen:

en amugy sok eve azon vagyok, hogy nem azert el az ember, hogy dolgozzon.
szoval kicsit vegyetek vissza a tempobol ti is, azt javaslom :lol:
Alommelo az...ingerszegeny szar, heti 5 nap office-szal, osszesen 60 perc szunettel, ahol ertelmes lennyel nem tudsz kommunikalni es nem tudok egesz nap hulyesegeket irni ide. De az evi egy karacsonyi partin felreszeg orgiakba lehet keveredni barkivel, mert ott vegre ki tudjak ereszteni a gozt.

Pluszban semmi eselyem folyamaton javitani, fejleszteni, valtoztatni, mert minden ugy jo ahogy van, hiaba szar.

Es ezen a helyen toltsem le az aktiv idoszakom tobb, mint a felet.

Alommelo :sziv: :mrgreen:

Ezt ujra elolvasva, mar latom mit csinal ziro.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 19., csütörtök 11:22

nem ertem a problemat. :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2023. október 19., csütörtök 11:20

jó ,de te a kaminyonba nem is dolgozni jársz, csak alukálni...meg egyebekért.

aztán lököd a sódert, hogy mítingelsz

"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 19., csütörtök 11:18

betanitott penzugyi munka, amit vegzettseg nelkul egy gyagyas is meg tud csinalni, mert gondolkodni sem kellett volna hozza.
tehat itt mindenkinek tökeletes alommelo :mrgreen:

en amugy sok eve azon vagyok, hogy nem azert el az ember, hogy dolgozzon.
szoval kicsit vegyetek vissza a tempobol ti is, azt javaslom :lol:
thereisonly1ronaldo

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2023. október 19., csütörtök 10:32

Itt az elbutulást illetően szerintem az internet illetve okos eszközöktől való függésnél jönne ki a dolog. Néhány embertől elvennéd a telefonját vagy lekapcsolod az internetet és totálisan meglőtted, mert életképtelen anélkül.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 19., csütörtök 10:27

Halfkey írta: Az mondjuk nem derül ki, Realista te a 10-ben voltál vagy a 30-ban? :D
Te szemet :lol:

A vegen kaptam egy remek allasajanlatot, mint AP konyvelo, viszont annyiboll allt volna, hogy reggel 8tol 16:30ig szamla konyvelese szamla utan...betanitott penzugyi munka, amit vegzettseg nelkul egy gyagyas is meg tud csinalni, mert gondolkodni sem kellett volna hozza.

Felhivtak a figylemem haromszor, hogy ez se tobb, se kevesebb, jol gondoljam meg, mert lattak a cv alapjan, hogy harom nap alatt idegbajt fogok kapni, hogy csak ez a melo :lol:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. október 19., csütörtök 10:22

Az mondjuk nem derül ki, Realista te a 10-ben voltál vagy a 30-ban? :D

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2023. október 19., csütörtök 10:18

Realista24 írta:
BlancoMark írta: De pl. tegyuk hozza hogy a PISA teszt peldaul nem lexikalis tudast ker abszolut, hanem logikai feladatok vagy mondjuk szovertelmezes, absztrakcio, kreativitas, kritikus es analitikus gondolkodas stb. Szerintem amirol Csaba beszelt az a kompetencia felmeres (?), egy magyar teszt, ahol inkabb szamit hogy peldaul toribol hol tartasz az anyaggal vagy milyen a lexikalis tudasod.
Nagyjabol 10 eve voltam egy nagy multi penzugyi osztalyan felvetelizni. Kb 30-40-en voltunk, elso szuro, matek alapu logikai teszt.
10 ember maradt bent...es olyan komoly feladatok voltak, hogy tiz almabol elveszunk kettot, akkor mennyi marad :lol: neha megspekelve egy olyannal, hogy ha tiz almabol elveszel kettot, akkor hany almad van kerdessel.

Es ezek jelentkeztek penzugyre, akik ezt nem tudtak megugrani... :ike: Aztan a szokasos, szaz oldalnyi szoveghez tartozo 10 kerdes, rovid hataridovel, es elkezdik olvasni a szoveget, hogy amire a vegere erjenek ne emlekezzenek az elejere es meg az idejuk is lejar.

Az osszes jelentkezo 20-35 ev kozotti volt, botrany volt ez a fajta tudas mar akkor is, ha ebbol indulok ki.
az eléggé komoly :lol: :mrgreen:
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. október 19., csütörtök 10:05

Mondjuk attol hogy a kornyezetetekben sok a buta, vagy mert Magyarorszag butul, meg nem kell levonni azt a kovetkeztetest hogy ez globalis tendencia. Ez a kozvetlen kornyezetbol kiindulas mindig felrevezeti az embert.

Illetve azt sem ertem hogy abbol hogy ket buta embernek gyereke szuletik miert kovetkezik az hogy buta gyereke lesz. Szerintem sokunk nagyszuloje eleg iskolazatlan es alapveto matematikai es logikai keszsegek hijan vannak, de utana jott egy generacio ami ezt megugrotta, oktatassal. Ugye lentebb be lett linkelve az IQ global lista, Kina a masodik a listan, ami tuti nem igy volt a 90-es evekben, siman lehet egy nulla iskolazottsaggal, rizsfoldon dolgozo szuloknek most az unokaja a Huaweinel vezeto mernok. Ehhez nyilvan eros allami tevekenyseg kell, hogy kotelezo es jo minosegu oktatasban reszesuljon minden tarsadalmi reteg. Az, hogy ez nalunk nem valosul meg, na az szopas, de attol meg globalisan megvalosulhat.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 19., csütörtök 8:58

Nika91127 írta: Nekem anno csak magyar-matek volt. Ott nincs ilyen "meddig jutottunk". Szerintem.
Ma már mindenből van.
Idegen nyelvek, természettudományos tárgyak, digitális kultúra, töri.

És igen, én arról beszéltem, hogy azok az eredmények pl nem relevánsak, mert teljesen máshol járunk tananyagban, mint amit fent gondolnak.
És pl 8.-ban az ált suliban semmi más nem számít, csak hogy a matek-magyar központi írásbelire felkészítsék a gyerekeket, nem pedig azt nézik, hogy fejezzük be a töri tananyagot, mert 9.-ben majd kompetencia mérés lesz.

A felvetésed jogos, de tőlünk ezt kérik számon a szülőktől kezdve, a felső vezetés, tankerek, mindenki.
Amikor ellenőrzik pl a tanmeneteket tanügyi ellenőrzés keretében, azt nézik, hogy az érettségi kompetenciákat tartalmazza-e, azokat a tananyagokat tartalmazza-e stb.
A töri érettségi is egyébként már nagyon kevés lexikális tudást követel, évszámot az esszéken kívül szinte sehova nem kell már tudni, fogalmak inkább előfordulnak valamilyen formában.

Az, hogy Te nem érettségiztél földrajzból az egy dolog.
Egy tanár nem állhat úgy hozzá a tárgyhoz 9.-ben, hogy jah tök mindegy a tananyag, úgyse fogtok érettségizni belőle. Mert éppen kitalálhatja végzősként, hogy mégis abból akar:D

Sajnos nekünk valamilyen szinten kötve van a kezünk, a tananyagot muszáj átadni.
Én szoktam emelett pluszt is, választási rendszerek megvizsgálása, pénzügyi ismeretek/tudatosság, adózás.... volt hogy megnéztük hogyan kell önéletrajzot írni, milyen feltételei vannak a munkavállalásnak, mit jelent a bruttó-nettó fizetés, milyen levonások vannak. Beléptünk az ebérjegyzékbe, és ott megnézegettük.
Tanítottam már ügyfélkapus lehetőségeket is:D

Én ezeket beleviszem, mert nem baj, hogy tudják ezeket, mire kimennek az életbe.

De én arra hívtam fel a figyelmet, hogy a magyar oktatási rendszer az nem a PISA tesztekre, és hasonlókra készít fel, nagyon nem. Most az, hogy ez gond vagy nem, az már más kérdés.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. október 19., csütörtök 8:48

Realista24 írta:
BlancoMark írta: De pl. tegyuk hozza hogy a PISA teszt peldaul nem lexikalis tudast ker abszolut, hanem logikai feladatok vagy mondjuk szovertelmezes, absztrakcio, kreativitas, kritikus es analitikus gondolkodas stb. Szerintem amirol Csaba beszelt az a kompetencia felmeres (?), egy magyar teszt, ahol inkabb szamit hogy peldaul toribol hol tartasz az anyaggal vagy milyen a lexikalis tudasod.
Nagyjabol 10 eve voltam egy nagy multi penzugyi osztalyan felvetelizni. Kb 30-40-en voltunk, elso szuro, matek alapu logikai teszt.
10 ember maradt bent...es olyan komoly feladatok voltak, hogy tiz almabol elveszunk kettot, akkor mennyi marad :lol: neha megspekelve egy olyannal, hogy ha tiz almabol elveszel kettot, akkor hany almad van kerdessel.

Es ezek jelentkeztek penzugyre, akik ezt nem tudtak megugrani... :ike: Aztan a szokasos, szaz oldalnyi szoveghez tartozo 10 kerdes, rovid hataridovel, es elkezdik olvasni a szoveget, hogy amire a vegere erjenek ne emlekezzenek az elejere es meg az idejuk is lejar.

Az osszes jelentkezo 20-35 ev kozotti volt, botrany volt ez a fajta tudas mar akkor is, ha ebbol indulok ki.
Jaja, krvara ezekre a skillekre kene gyurni kiguglizhato informaciok nyomatasa helyett. De nyilvan a mindenkori vezetesnek pont nem a kritikusan gondolkodo allampolgar az erdeke.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 19., csütörtök 8:40

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. október 19., csütörtök 8:36

Nekem anno csak magyar-matek volt. Ott nincs ilyen "meddig jutottunk". Szerintem.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. október 19., csütörtök 8:34

De pl. tegyuk hozza hogy a PISA teszt peldaul nem lexikalis tudast ker abszolut, hanem logikai feladatok vagy mondjuk szovertelmezes, absztrakcio, kreativitas, kritikus es analitikus gondolkodas stb. Szerintem amirol Csaba beszelt az a kompetencia felmeres (?), egy magyar teszt, ahol inkabb szamit hogy peldaul toribol hol tartasz az anyaggal vagy milyen a lexikalis tudasod.

Vissza: