aztán lököd a sódert, hogy mítingelsz

HozzászólásSzerző: Mickey » 2023. október 19., csütörtök 11:20
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 19., csütörtök 11:18
tehat itt mindenkinek tökeletes alommelobetanitott penzugyi munka, amit vegzettseg nelkul egy gyagyas is meg tud csinalni, mert gondolkodni sem kellett volna hozza.
HozzászólásSzerző: Santi » 2023. október 19., csütörtök 10:32
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 19., csütörtök 10:27
Te szemetHalfkey írta: Az mondjuk nem derül ki, Realista te a 10-ben voltál vagy a 30-ban?![]()
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. október 19., csütörtök 10:22
HozzászólásSzerző: Mickey » 2023. október 19., csütörtök 10:18
az eléggé komolyRealista24 írta:Nagyjabol 10 eve voltam egy nagy multi penzugyi osztalyan felvetelizni. Kb 30-40-en voltunk, elso szuro, matek alapu logikai teszt.BlancoMark írta: De pl. tegyuk hozza hogy a PISA teszt peldaul nem lexikalis tudast ker abszolut, hanem logikai feladatok vagy mondjuk szovertelmezes, absztrakcio, kreativitas, kritikus es analitikus gondolkodas stb. Szerintem amirol Csaba beszelt az a kompetencia felmeres (?), egy magyar teszt, ahol inkabb szamit hogy peldaul toribol hol tartasz az anyaggal vagy milyen a lexikalis tudasod.
10 ember maradt bent...es olyan komoly feladatok voltak, hogy tiz almabol elveszunk kettot, akkor mennyi maradneha megspekelve egy olyannal, hogy ha tiz almabol elveszel kettot, akkor hany almad van kerdessel.
Es ezek jelentkeztek penzugyre, akik ezt nem tudtak megugrani...Aztan a szokasos, szaz oldalnyi szoveghez tartozo 10 kerdes, rovid hataridovel, es elkezdik olvasni a szoveget, hogy amire a vegere erjenek ne emlekezzenek az elejere es meg az idejuk is lejar.
Az osszes jelentkezo 20-35 ev kozotti volt, botrany volt ez a fajta tudas mar akkor is, ha ebbol indulok ki.
HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. október 19., csütörtök 10:05
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 19., csütörtök 8:58
Ma már mindenből van.Nika91127 írta: Nekem anno csak magyar-matek volt. Ott nincs ilyen "meddig jutottunk". Szerintem.
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. október 19., csütörtök 8:48
Jaja, krvara ezekre a skillekre kene gyurni kiguglizhato informaciok nyomatasa helyett. De nyilvan a mindenkori vezetesnek pont nem a kritikusan gondolkodo allampolgar az erdeke.Realista24 írta:Nagyjabol 10 eve voltam egy nagy multi penzugyi osztalyan felvetelizni. Kb 30-40-en voltunk, elso szuro, matek alapu logikai teszt.BlancoMark írta: De pl. tegyuk hozza hogy a PISA teszt peldaul nem lexikalis tudast ker abszolut, hanem logikai feladatok vagy mondjuk szovertelmezes, absztrakcio, kreativitas, kritikus es analitikus gondolkodas stb. Szerintem amirol Csaba beszelt az a kompetencia felmeres (?), egy magyar teszt, ahol inkabb szamit hogy peldaul toribol hol tartasz az anyaggal vagy milyen a lexikalis tudasod.
10 ember maradt bent...es olyan komoly feladatok voltak, hogy tiz almabol elveszunk kettot, akkor mennyi maradneha megspekelve egy olyannal, hogy ha tiz almabol elveszel kettot, akkor hany almad van kerdessel.
Es ezek jelentkeztek penzugyre, akik ezt nem tudtak megugrani...Aztan a szokasos, szaz oldalnyi szoveghez tartozo 10 kerdes, rovid hataridovel, es elkezdik olvasni a szoveget, hogy amire a vegere erjenek ne emlekezzenek az elejere es meg az idejuk is lejar.
Az osszes jelentkezo 20-35 ev kozotti volt, botrany volt ez a fajta tudas mar akkor is, ha ebbol indulok ki.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 19., csütörtök 8:40
Nagyjabol 10 eve voltam egy nagy multi penzugyi osztalyan felvetelizni. Kb 30-40-en voltunk, elso szuro, matek alapu logikai teszt.BlancoMark írta: De pl. tegyuk hozza hogy a PISA teszt peldaul nem lexikalis tudast ker abszolut, hanem logikai feladatok vagy mondjuk szovertelmezes, absztrakcio, kreativitas, kritikus es analitikus gondolkodas stb. Szerintem amirol Csaba beszelt az a kompetencia felmeres (?), egy magyar teszt, ahol inkabb szamit hogy peldaul toribol hol tartasz az anyaggal vagy milyen a lexikalis tudasod.
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. október 19., csütörtök 8:36
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. október 19., csütörtök 8:34
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 19., csütörtök 8:05
De ha jol ertem itt arrol van szo, hogy olyat kerdeznek, amit nem tanultak.Nika91127 írta:Ez a túlzottan célzott dolog szerintem azért visszás. Pl sose érettségiztem földrajzból. Mégis az összes ország fővárosát tudnom kellett + vakterkep. Az egész vízrajzot, pedig nem kellett. És még soksok felesleges dolog.csababarca írta: Az, hogy a tesztek romlanak igaz.
De ehhez hozzájárul, hogy ezeken a kompetencia méréseken nem azt kérdezik, amire mi készítjük őket, az érettségire.
Tehát azt pl szinkronba lehetne hozni, és mindjárt jobb eredmények lennének.
Pl. most töriből is volt kompetencia mérés, 9.-eseknek, akik elvileg általánosban végigvették a törit. De nem vették gyakorlatilag végig, az első vh-ig jutottak.
Ehhez képest a teszt harmada 20. százados téma volt, azokat nem annyira tudták nyilván.
Szóval ezek a mérések nem túl szerencsések ebben a formában.
De ugyanez volt, az én osztályom 7.ben kezdett történelmet tanulni, és a 9.es kompetencát írták meg. 18.század végére jutottunk, de ugyanúgy azt kellett megírniuk, amiben 19.-20.-21. század is van/volt.
A töris kompetencia védelmében annyit azért megjegyzek, hogy ezek a feladatok már viszonylag közel voltak az érettségi típusú feladatokhoz.
Hogy ezt miért emelem ki? Mert a továbbtanulás miatt az érettségire való felkészítés a lényeg. Az van rajtunk számonkérve tankertől, hogy miért csak 85%-át a gyerekeknek vették fel valahova, miért van országos átlag alatt a töri emelt szint, stb.
De pl orvosképzés. Mindent is megtanulsz. Aztán végzel, és a 95%-át nem is használod. Akkor az egyetemi képzés is celzottan készítsen fel? Vagy egy orvostól "elvárható", hogy mindenhez is értsen?
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. október 19., csütörtök 7:59
Ez a túlzottan célzott dolog szerintem azért visszás. Pl sose érettségiztem földrajzból. Mégis az összes ország fővárosát tudnom kellett + vakterkep. Az egész vízrajzot, pedig nem kellett. És még soksok felesleges dolog.csababarca írta: Az, hogy a tesztek romlanak igaz.
De ehhez hozzájárul, hogy ezeken a kompetencia méréseken nem azt kérdezik, amire mi készítjük őket, az érettségire.
Tehát azt pl szinkronba lehetne hozni, és mindjárt jobb eredmények lennének.
Pl. most töriből is volt kompetencia mérés, 9.-eseknek, akik elvileg általánosban végigvették a törit. De nem vették gyakorlatilag végig, az első vh-ig jutottak.
Ehhez képest a teszt harmada 20. százados téma volt, azokat nem annyira tudták nyilván.
Szóval ezek a mérések nem túl szerencsések ebben a formában.
De ugyanez volt, az én osztályom 7.ben kezdett történelmet tanulni, és a 9.es kompetencát írták meg. 18.század végére jutottunk, de ugyanúgy azt kellett megírniuk, amiben 19.-20.-21. század is van/volt.
A töris kompetencia védelmében annyit azért megjegyzek, hogy ezek a feladatok már viszonylag közel voltak az érettségi típusú feladatokhoz.
Hogy ezt miért emelem ki? Mert a továbbtanulás miatt az érettségire való felkészítés a lényeg. Az van rajtunk számonkérve tankertől, hogy miért csak 85%-át a gyerekeknek vették fel valahova, miért van országos átlag alatt a töri emelt szint, stb.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 19., csütörtök 7:48
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. október 19., csütörtök 7:37
Alapvetően, ott, ahol a közoktatás szar, sok a mélyszegénységben élő, esetleges jellemző a családon belüli házasság ott ne várjuk el a 100-as átlagot.Bencze írta:Ezeket a szamokat honnan szedted? Mert 70 vagy annal alacsonyabb IQ-val hivatalosan is szellemi fogyatekos az illeto. Valahogy ketlem, hogy egy kontinens fele retardalt lenne. Egyebkent az IQ teszteket folyamatosan modositjak, hogy az atlag 100-hoz kozelitsenh3x0r írta:
Fekete-Afrikaban az atlag IQ 65-75 kozotti, Afrika eszaki reszen es a Kozel-Keleten 85, Europaban es az USA-ban 95-100, Del-Amerikaban 85-90, Kinaban 105.
Angliaban, Nemetorszagban es Franciaorszagban 99-100 koruli az atlag IQ. Viszont minel tobb a 84-es IQ-ju pakisztani/marokkoi vagy 90-es IQ-ju torok, annal inkabb lehuzzak az atlagot. A svedeknel evi 0,2-vel csokken, a franciak 3 pontot buktak egy evtized alatt.
Ha a 80-as arab osszejon a 100-as europaival es szuletik 4-5 atlagban 90-es gyerekuk, (nem tudom IQ kapcsan melyik gen a dominans), kiadhatja a matek, hogy vilag viszonylatban vegulis nott az atlag, ami ha azt nezzuk, igaz is: az also kozep elkezdett felemelkedni, de olyan aron, hogy kozben a felso kozepet meg elkezdtek lehuzni.
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. október 19., csütörtök 7:23
Egyszer olvastam errol egy ciket, amit haveromnak osszefoglaltam. A cikket nem leltem meg, de amit haveromnak irtam, azt igen.Bencze írta: Ezeket a szamokat honnan szedted? Mert 70 vagy annal alacsonyabb IQ-val hivatalosan is szellemi fogyatekos az illeto. Valahogy ketlem, hogy egy kontinens fele retardalt lenne. Egyebkent az IQ teszteket folyamatosan modositjak, hogy az atlag 100-hoz kozelitsen
HozzászólásSzerző: Bencze » 2023. október 19., csütörtök 3:08
Ezeket a szamokat honnan szedted? Mert 70 vagy annal alacsonyabb IQ-val hivatalosan is szellemi fogyatekos az illeto. Valahogy ketlem, hogy egy kontinens fele retardalt lenne. Egyebkent az IQ teszteket folyamatosan modositjak, hogy az atlag 100-hoz kozelitsenh3x0r írta:Fekete-Afrikaban az atlag IQ 65-75 kozotti, Afrika eszaki reszen es a Kozel-Keleten 85, Europaban es az USA-ban 95-100, Del-Amerikaban 85-90, Kinaban 105.zsuninnyo írta: Nagyon hangzatos ez a "butul a tarsadalom" szoveg, csak eppen nem igaz. Azz emberek atlag iq-ja folyamatosan novekszik.
Angliaban, Nemetorszagban es Franciaorszagban 99-100 koruli az atlag IQ. Viszont minel tobb a 84-es IQ-ju pakisztani/marokkoi vagy 90-es IQ-ju torok, annal inkabb lehuzzak az atlagot. A svedeknel evi 0,2-vel csokken, a franciak 3 pontot buktak egy evtized alatt.
Ha a 80-as arab osszejon a 100-as europaival es szuletik 4-5 atlagban 90-es gyerekuk, (nem tudom IQ kapcsan melyik gen a dominans), kiadhatja a matek, hogy vilag viszonylatban vegulis nott az atlag, ami ha azt nezzuk, igaz is: az also kozep elkezdett felemelkedni, de olyan aron, hogy kozben a felso kozepet meg elkezdtek lehuzni.
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. október 18., szerda 23:47
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. október 18., szerda 23:41
miert a di caprios djangos jelenet jut eszembe ?Fekete-Afrikaban az atlag IQ 65-75 kozotti
Jelenlévő fórumozók: 8 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem