HozzászólásSzerző: Mickey » 2023. október 20., péntek 18:45
John Wicknek is van egy atmoszférája, azért szeretem. Mellette persze egyéb jó dolgok is akadnak benne, mint film.
Nem untam ezt a harmadik Equalizer filmet, de az elsőt és a másodikat igen !
Ez kisebb játékidővel bírt, nem volt olyan hosszú és nem is a zúzáson volt a hangsúly.
Az első jelenet, a nyitány nem is tetszett különösebben, de a többi az igen.
A film többi részében kevésbé volt jelen a gyilok, de az pont annyira elég volt, hogy kizökkentsen és ne essünk át a ló túlsó...
Persze szög egyszerű, mint írtam. Van benne raklap karakter akik nem tudom minek is vannak, a rosszak is fogalmatlanok, semmi elegancia, vagy mint akkoriban a klasszik maffia, akikben volt betyárbecsület. Aztán akad benne amatőrség és bugyutaság is...
De jó a hossza, jól felépítették, remek a lezárás, van sok utalás egyéb nagy filmre, irodalomra...a főhős jól hozza magát, egyszerű, nyers és emészthető a rage, pazar a látvány és nekem a zene is rendben van ( Altamonte témája klassz, meg mikor elgurul a gyógyszer ).
Nem valami csillagos ötös, meg filmtörténeti...
csak van egy hangulata, a környezetnek, a jó és a rossz, a hős, az eleganciája és a közömbössége,profizmusa, drámaiság...és a kikacsintások, lezárás.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."