Anthony írta:Persze, menjünk vissza időszámításunk előtt 200-ba is. Hogy ki a civilizált és ki nem azt hagyjuk is mert lényegtelen.realfan írta: a civilizált fehér európáról és ebben főleg a franciákról csak ennyit:
https://mot.merce.hu/2023/10/17/1961-ok ... szarol-le/
Ha te elmész egy arab országba be kell tartanod a törvényeiket és szokásaikat, ha ők jönnek ide akkor is te kellene betartsd az övéket. Itt erről van szó.
Kolonizált a csúnya fehér ember, brühühü.füst írta: A gyarmatosítás egyenes következménye, hogy Nyugat-Európába jönnek az életszínvonalért a kizsákmányolt egykori gyarmatok kilátástalan és gyökértelen nincstelenjei.
Nem csak erkölcsi megfontolásból kellene bármit is jóvátenni. A mi érdekünk lenne.
Ez is nagyon unalmas duma. Közben a fehér ember vitt oda egészségügyi, tehnikai vívmányokat is, ami nélkül még mindig sehol sem lennének ezek az országok.
Afrikában is egész nap egymást nyírják a feketék, ehhez nem kellettünk mi.
Voltak, vannak az európai országoknak érdekeltségeik Afrikában meg az arab országokban? Igen.
De cserében nem értem miért kellene befogadni bárkit is.
Kezd elterjedni ez a nagy európai bűntudat aztán kicsit kezdenek visszájára fordulni a dolgok.
látom a túlzás megy

egyébként be is kell nekik, ha nem teszik, akkor ott van retorzió, szóval itt sem értem a túlzásodat. a többire nem reagálok, tipik rasszista érvelés, már több száz éve, a fehér ember nélkül sehol sem lennének , nesze neked természetes fejlődés, émn, mint európai heteró fehér férfi jobban tudom