Gonzi írta:
De ezek az adatok mar megint honnan meg hogy? Arab vilagrol beszelsz meg sulyos penzekerol, ezt bontsuk mar le. Az arab vilagban van kb. 2-3 orszag ami gazdasagilag tenyezo (a 25 arab orszagbol) - es ok pont magasrol tesznek a tobbi arab orszagra, szerinted a szaudiakat mennyire erdeklik az iraki menekultek? hat eppen izraelhez kozeledtek, es vigan kereskednek az usaval (aki mint tudjuk tett par aprosagot az arab vilagban)
siman be lehet potyogni hogy milyen export-import kapcsolata van veluk az Unionak, segitek, 6%-at teszi ki az import es 8% az export (teljes middle east north africa region). Thaifoldrol nagyobb importja van az EU-nak mint Szaud-Arabiabol.
Es nem szaudi meg kuvaiti menekultek vannak europaban, az elmondasod alapjan europa nem meri kirakni a menekulteket mert akkor szaud-arabia nem fog nekunk tovabb olajat eladni? Ebben tenyleg latsz raciot? A kinaiakkal vigan uzletelnek akik sarba tiportak a muszlim lakossagot, ugyanugy nem mondananak le europarol holmi jemeni meg szir menekultek miatt.
Termeszetesen itt sem akarom lekicsinyiteni a dolgokat, nyilvan van szaudi befolyas europaban, de megint ilyen egyenes kovetkeztetest levonni meredek.
Nem írtam adatokat.
Szerinted véletlen, hogy Európa megtűri ezt a viselkedést, és nem lép fel ellenük? Nem tudom, szerintem azért ez egy összetett probléma, és nem arról szól, hogy mert mit szól a woke meg a liberalizmus.
Itt pénzek vannak a háttérben, a migránsok szállítása is üzlet pl.
Arra próbáltam célozni, hogy itt is, meg cikkek alatt is azokat látom, hogy "na ide vezet a wokeizmus, meg liberalizmus" " egyetek libernyákok" stb hsz-k.
Szerintem ez ennél bonyolultabb, mint hogy ezzel magyarázzuk a jelenséget.
https://policy.trade.ec.europa.eu/eu-tr ... -region_en
egy ilyet olvastam pl, nem annyira jelentéktelen ez.
Plusz azt se feledjük, hogy pl Izrael ott van az arab világ szívében, Izrael pedig partnere, szövetségese az EU-nak, USA-nak. Na ha itt EU-ban fellépnének keményen a muzulmánok ellen, akkor ki kapná az első csapásokat?
Sajnos itt szeretjük leegyszerűsíteni a dolgokat, megint csak a felszínt kapargatjuk, mert egyikünk se rendelkezik mély információkkal.
De ha Te tudsz rá magyarázatot adni, hogy miért nem lépnek fel pl Párizs környékén a muzulmánok ellen, amikor lepusztítanak egy történelmi jelentőségű várost, azt megköszönöm.