Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 17., kedd 14:11

miro. írta: Nem kell az idoben visszamenni szerintem semennyire.

Ez europa,vannak dolgok amit be kell tartani.
Ha nem tetszik,lehet visszamenni.
Ott a vallasuk,ott a tortenelmuk,ott van az,amiert elnek es halnak.
Sok sikert nekik.
Ide nem kell tobb millio hitvany akit el kell tartani,van eleg.
A koszonomot nem ismerik,ugyanugy ahogy a megbanast sem.
Szerintem latszik most is,hogy valahogy senki nem mutat semmit a ket sved miatt az arab orszagokbol.

Hazájában korábban már bíróság elé állították nem részletezett bűncselekmény miatt, és a belga hatóságok is radikális iszlamistaként azonosították.
Hatóságok is elmehetnek a fas.ba, mindig utólag okosak. Mint M4en a szakértők meccs után.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 13:54

Valami miatt az európaiak nem tudnak/akarnak ezzel a helyzettel mit kezdeni.
jo erzes mikor csippan a telefon, hogy uj beerkezo utalas van a szamlan..... :roll:
thereisonly1ronaldo

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 17., kedd 13:50

Gonzi írta:

Ez megint 6 orszag ahonnan kb. 0 ember erkezik. En ertem hogy a dolgok komplikaltak, nyilvan en sem tudhatok fullos magyarazatot adni, de konteokat vegkepp nem fogok kesziteni.

Értem amit írsz, de egy kultúra, vallási környezet miatt szerintem van létjogosultsága.
Ez nem konteo, hanem vélemény.

Valami miatt az európaiak nem tudnak/akarnak ezzel a helyzettel mit kezdeni.
Hogy mi miatt, azt nem tudom, elfogadom a te álláspontodat is.

És Füst véleményét is adom, ezeknek is van köze hozzá bőven, hogy ez a helyzet kialakult.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 13:47

Nem a lényegre fókuszálsz.
nem eloszor hallom mar ezt az elmult napokban, foleg, mikor olyan ruha van rajta :lol: :kalapos:

ertem amit mondsz, de amig ilyen megelhetesi, semmirekello, konkretan semmittevo politikusok ulnek/ulhetnek nyugalomban es fullrelax modban minden parlamentben, akik eletukben egy igazi problemat nem oldottak meg, akkor ne is varjunk semmit. ezekkel egy harcedzettebb fel feltörli a padlot, mialatt ok a szemelyes nevmasokkal meg a gendersemleges wc-kel vannak elfoglalva.....
de valoban nem a politikusok hibaja, hogy nyamnyila balfasz az összes, hanem a tarsadalmake, akik nem szervezodnek es allnak ki az erdekeikert, jogaikert, jovojukert, celjaikert.

igen tudom innen fotelbol konnyu megmondani, meg jobban tudni. neha kavarog is bennem olyan erzes; hogy ha fiatalabb fejjel ezt tudom es "atlatom", amit ma, akkor lett volna bennem annyi energia, hogy belefogjak valami politikai palyaba. lehet fu alatt, vhogy elevickelve, szinlelve, szinlelve a seggnyalast evekig eljut valameddig az ember, akar egesz messze is, aztan vagy tud robbantani es kitarni a köntöst mindenki elott, vagy ellehetetlenitik a picsaba mar jol az elejen.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2023. október 17., kedd 13:51-kor.
thereisonly1ronaldo

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2023. október 17., kedd 13:34

hehetheoriginal írta:
egyszerűen az történt, hogy az europai fehérember a szellemi, technologiai es mindenféle fölényét kihasználta, ez van, megtörtént, erősebb kutya baszik, pláne anno, mikor egy átlagos sebbe bele lehetett halni erőd teljében....
ezért mondom, hogy meddig menjünk vissza? mikor az europai fehérember előtt ázsia és az ottaniak voltak a baszógépek, vagy bizáncig? menjünk el dél- és közép-amerikába, ahol évszázadokon keresztül gyilkolták egymást mindenféle módon, ott szó sem volt soha fehéremberről, amig kristóf vagy a haverja vespucci (vagy pont korábban allitolag tökvéletlen akár a vikingek) szó szerint oda nem tévedtek....
vagy meséljünk az évezredes kina vs japan konfliktusról, ott fehér szin max a zászlókon volt...
es még ki tudja milyen és miféle gyilkosságok és háborúk voltak, rabszolgasággal, szenvedéssel, millionyi halállal, ahol europa egy percre nem volt érintett. ott is akkor mindenkinek jóvátétel?
vagy nézzük csak az utolsó 100 évet? 500 évet?
szerintem meg nézzük meg a vallást, ami miatt 1000 éve a mai napig tart ez a sok faszság.
mert annyira ostoba az ember, hogy még a saját vallását se képes megérteni.
Nem a lényegre fókuszálsz.

Nem az a lényeg, hogy kit milyen sérelmek értek. Az a lényeg, hogy a jelenlegi problémánk abból fakad, hogy Európa globalizálta a világot, és olyan életszínvonalra tettünk szert a világ elnyomásra alapozva, ami mindenki számára extrém módon vonzó, ezért minél többen akarnak részesedni is belőle.
Való igaz, hogy kihasználta a fölényét Európa, meggazdagodott belőle, és most isszuk a következmények levét. Ezért kakaósodnak el az európai nagyvárosok. És nem fogja senki kedvéért megoldani az olajos arabok ezt a problémát, egyrészt mert nem ők okozták, másrészt mert nem az ő házuk ég.

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. október 17., kedd 13:30

Nem kell az idoben visszamenni szerintem semennyire.

Ez europa,vannak dolgok amit be kell tartani.
Ha nem tetszik,lehet visszamenni.
Ott a vallasuk,ott a tortenelmuk,ott van az,amiert elnek es halnak.
Sok sikert nekik.
Ide nem kell tobb millio hitvany akit el kell tartani,van eleg.
A koszonomot nem ismerik,ugyanugy ahogy a megbanast sem.
Szerintem latszik most is,hogy valahogy senki nem mutat semmit a ket sved miatt az arab orszagokbol.

Hazájában korábban már bíróság elé állították nem részletezett bűncselekmény miatt, és a belga hatóságok is radikális iszlamistaként azonosították.
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. október 17., kedd 13:24

csababarca írta: Nem írtam adatokat.
Szerinted véletlen, hogy Európa megtűri ezt a viselkedést, és nem lép fel ellenük? Nem tudom, szerintem azért ez egy összetett probléma, és nem arról szól, hogy mert mit szól a woke meg a liberalizmus.
Itt pénzek vannak a háttérben, a migránsok szállítása is üzlet pl.

Arra próbáltam célozni, hogy itt is, meg cikkek alatt is azokat látom, hogy "na ide vezet a wokeizmus, meg liberalizmus" " egyetek libernyákok" stb hsz-k.
Szerintem ez ennél bonyolultabb, mint hogy ezzel magyarázzuk a jelenséget.

https://policy.trade.ec.europa.eu/eu-tr ... -region_en

egy ilyet olvastam pl, nem annyira jelentéktelen ez.

Plusz azt se feledjük, hogy pl Izrael ott van az arab világ szívében, Izrael pedig partnere, szövetségese az EU-nak, USA-nak. Na ha itt EU-ban fellépnének keményen a muzulmánok ellen, akkor ki kapná az első csapásokat?

Sajnos itt szeretjük leegyszerűsíteni a dolgokat, megint csak a felszínt kapargatjuk, mert egyikünk se rendelkezik mély információkkal.

De ha Te tudsz rá magyarázatot adni, hogy miért nem lépnek fel pl Párizs környékén a muzulmánok ellen, amikor lepusztítanak egy történelmi jelentőségű várost, azt megköszönöm.
Ez megint 6 orszag ahonnan kb. 0 ember erkezik. En ertem hogy a dolgok komplikaltak, nyilvan en sem tudhatok fullos magyarazatot adni, de konteokat vegkepp nem fogok kesziteni.

Altalaban szeretem occam borotvajaval megkozeliteni a dolgokat, szerintem szintiszta inkompetencia miatt szabadult idaig a dolog. Nyilvan izgalmasabb sztori, de szamomra semmivel nem hihetobb hogy Macronnal targyal egy arab sejk, aki a vegen azt mondja hogy ja amugy teso, hagyjad szabadon bunozni az algeriai bevandorlokat, Macron meg azt mondja hogy persze.

Es az adatokat azert linkeltem be, mert korantsem olyan fejlettek iparilag az arabok hogy olyan hudenagy utokartya legyen a kezukben. Itt megint felrevisz az hogy a sportba undoritan beedtek magukat, de azert egy ilyen gazdasagi kapcsolat soran nem csak az arabok tudnak az asztalra rakni dolgokat. Ennyire most nem akarom beleasni magamat, de van egy olyan gyanum hogy angol meg amerikai cegek termelik ki azt az olajat ott, es a technologiat sem a szaudi koronaherceg unokaoccse firkantotta fel. Van egy win-win szitu, az EU szemet huny afellett hogy ujsagirot olnek ott, es embertelen modon bannak a nokkel, de azt feltetelezni hogy sajat hataron belul is bevallaljak a kaoszt az bocsi de nagyon meredek.

Ha meg Izraelt hozod fel, akkor mondjuk az o befolyusak okan akar azt is gondolhatnank hogy ok meg azt kerik hogy toloncoljuk ki a muszlimokat. Konteokat gyartani napestig lehet, azert induljunk ki abbol hogy az Uniot nem holmi arabok meg masok orszagok huzogatjak ide-oda, nyilvan kivagyunk teve dolgoknak. De a nap vegen sajnos vezetok (es valasztok) hoznak szarabbnal szarabb donteseket.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 13:15

Halfkey írta:
Kolonizált a csúnya fehér ember, brühühü.
Ez is nagyon unalmas duma. Közben a fehér ember vitt oda egészségügyi, tehnikai vívmányokat is, ami nélkül még mindig sehol sem lennének ezek az országok.
Azért egy szintet tartsunk. Nyilván neked meg nekem meg a ma élőknek nincs ebben felelősségünk így bűntudatot sem kell érezni, de ez a magyarázgatás is kínos. Biztos te is boldog ember lennél ha meghalsz a többi magyar 90%-val együtt, de akik elveszik az életed meg a földed hoznak olyan technológiai vívmányokat hogy a maradék 10% egy részének majd több száz év múlva jobb lesz. Ez a gondolat vigasztalhatna a sírban.
egyszerűen az történt, hogy az europai fehérember a szellemi, technologiai es mindenféle fölényét kihasználta, ez van, megtörtént, erősebb kutya baszik, pláne anno, mikor egy átlagos sebbe bele lehetett halni erőd teljében....
ezért mondom, hogy meddig menjünk vissza? mikor az europai fehérember előtt ázsia és az ottaniak voltak a baszógépek, vagy bizáncig? menjünk el dél- és közép-amerikába, ahol évszázadokon keresztül gyilkolták egymást mindenféle módon, ott szó sem volt soha fehéremberről, amig kristóf vagy a haverja vespucci (vagy pont korábban allitolag tökvéletlen akár a vikingek) szó szerint oda nem tévedtek....
vagy meséljünk az évezredes kina vs japan konfliktusról, ott fehér szin max a zászlókon volt...
es még ki tudja milyen és miféle gyilkosságok és háborúk voltak, rabszolgasággal, szenvedéssel, millionyi halállal, ahol europa egy percre nem volt érintett. ott is akkor mindenkinek jóvátétel?
vagy nézzük csak az utolsó 100 évet? 500 évet?
szerintem meg nézzük meg a vallást, ami miatt 1000 éve a mai napig tart ez a sok faszság.
mert annyira ostoba az ember, hogy még a saját vallását se képes megérteni.
thereisonly1ronaldo

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2023. október 17., kedd 13:13

Anthony írta:
füst írta: A gyarmatosítás egyenes következménye, hogy Nyugat-Európába jönnek az életszínvonalért a kizsákmányolt egykori gyarmatok kilátástalan és gyökértelen nincstelenjei.
Nem csak erkölcsi megfontolásból kellene bármit is jóvátenni. A mi érdekünk lenne.
Ez is nagyon unalmas duma. Közben a fehér ember vitt oda egészségügyi, tehnikai vívmányokat is, ami nélkül még mindig sehol sem lennének ezek az országok.
Afrikában is egész nap egymást nyírják a feketék, ehhez nem kellettünk mi.

Voltak, vannak az európai országoknak érdekeltségeik Afrikában meg az arab országokban? Igen.
De cserében nem értem miért kellene befogadni bárkit is.

Kezd elterjedni ez a nagy európai bűntudat aztán kicsit kezdenek visszájára fordulni a dolgok.
Nem mondtam, hogy be kell fogadni bárkit. Ne püföld a szalmabábot. Eleve leírtam, hogy ez egy rajtunk túlmutató probléma, nem hiszem hogy van rá megoldás.
Amit odavitt az európai ember a gyarmatokra, az semmi ahhoz képest amennyit hozott. A nyugat-európai gazdagság a harmadik világ kizsákmányolásán alapszik. Amit odavitt az csak azt a célt szolgálta, hogy hatékonyan szívja el onnan a javakat.
Egyébként ilyen tekintetben szerintem is indokolatlan a múlt idő, a francia gazdaságot pl. még mindig fél Afrika látja el, és jelenleg is tartó agyelszívás alapjaiban lehetetleníti e, hogy a harmadik világ pöcegödrei felemelkedjenek. Akiben van is egy kis tenni akarás, az azonnal ki van emelve onnan, hogy itt Európában, vagy pedig valamelyik nagyhatalomnál hasznosítsa magát, ne a hazájában. A kérdés, hogy ha a akkor miért akarna ottmaradni az, akinek ott semmi kilátás nincs a jó életre?

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. október 17., kedd 13:05

Azért egy szintet tartsunk. Nyilván neked meg nekem meg a ma élőknek nincs ebben felelősségünk így bűntudatot sem kell érezni, de ez a magyarázgatás is kínos. Biztos te is boldog ember lennél ha meghalsz a többi magyar 90%-val együtt, de akik elveszik az életed meg a földed hoznak olyan technológiai vívmányokat hogy a maradék 10% egy részének majd több száz év múlva jobb lesz. Ez a gondolat vigasztalhatna a sírban.

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2023. október 17., kedd 13:00

realfan írta: a civilizált fehér európáról és ebben főleg a franciákról csak ennyit:
https://mot.merce.hu/2023/10/17/1961-ok ... szarol-le/
Persze, menjünk vissza időszámításunk előtt 200-ba is. Hogy ki a civilizált és ki nem azt hagyjuk is mert lényegtelen.
Ha te elmész egy arab országba be kell tartanod a törvényeiket és szokásaikat, ha ők jönnek ide akkor is te kellene betartsd az övéket. Itt erről van szó.
füst írta: A gyarmatosítás egyenes következménye, hogy Nyugat-Európába jönnek az életszínvonalért a kizsákmányolt egykori gyarmatok kilátástalan és gyökértelen nincstelenjei.
Nem csak erkölcsi megfontolásból kellene bármit is jóvátenni. A mi érdekünk lenne.
Afrikában is egész nap egymást nyírják a feketék, ehhez nem kellettünk mi.

Voltak, vannak az európai országoknak érdekeltségeik Afrikában meg az arab országokban? Igen.
De cserében nem értem miért kellene befogadni bárkit is.

Kezd elterjedni ez a nagy európai bűntudat aztán kicsit kezdenek visszájára fordulni a dolgok.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 12:53

sztem az tegyen vmit, aki tud, mert no limit pénze van. pl olajból.
pár hónap alatt meg tudnák oldani a teljes közelkeleti káoszt, de könnyebb arany lambot meg ukrán lányokat hárembe gyűjteni.

ostoba faj az ember.
itt van minden kéznyujtasra, akarni kéne, de nem bazmeg :lol: :lol: :lol:
Nem kell itt visszamenni sehova, pusztan elfogadni a tenyt, hogy egyik sem jobb a masiknal.
ilyesmit akartam irni, Emberként kéne viselkedni, a régi sérelmeket, gyűlöletet elfelejteni, akármilyen nehéz is, de a jövő érdekében.

pl most egy izrael-palesztin helyzetben ki tud igazságot tenni? mindkettő ugyanolyan sáros. hol egy ember, aki odaáll és szót ért mindenkivel?
jézusgeci ilyenkor hol vagy, mi? :coffee:
thereisonly1ronaldo

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2023. október 17., kedd 12:46

A gyarmatosítás egyenes következménye, hogy Nyugat-Európába jönnek az életszínvonalért a kizsákmányolt egykori gyarmatok kilátástalan és gyökértelen nincstelenjei.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 17., kedd 12:45

Nem kell itt visszamenni sehova, pusztan elfogadni a tenyt, hogy egyik sem jobb a masiknal.

Most a nyugati tarsadalom jol beszopatta magat ezzel, hogy kontrollalatlanul engedte a bearamlast, sot meg fizetett is erte az orszagoknak.

Aztan majd valaki a kovetkezo 5-30 evben elborul, de veszett modon, aztan johet egy komoly haboru es/vagy nepirtas.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 17., kedd 12:44

Gonzi írta:

De ezek az adatok mar megint honnan meg hogy? Arab vilagrol beszelsz meg sulyos penzekerol, ezt bontsuk mar le. Az arab vilagban van kb. 2-3 orszag ami gazdasagilag tenyezo (a 25 arab orszagbol) - es ok pont magasrol tesznek a tobbi arab orszagra, szerinted a szaudiakat mennyire erdeklik az iraki menekultek? hat eppen izraelhez kozeledtek, es vigan kereskednek az usaval (aki mint tudjuk tett par aprosagot az arab vilagban)

siman be lehet potyogni hogy milyen export-import kapcsolata van veluk az Unionak, segitek, 6%-at teszi ki az import es 8% az export (teljes middle east north africa region). Thaifoldrol nagyobb importja van az EU-nak mint Szaud-Arabiabol.

Es nem szaudi meg kuvaiti menekultek vannak europaban, az elmondasod alapjan europa nem meri kirakni a menekulteket mert akkor szaud-arabia nem fog nekunk tovabb olajat eladni? Ebben tenyleg latsz raciot? A kinaiakkal vigan uzletelnek akik sarba tiportak a muszlim lakossagot, ugyanugy nem mondananak le europarol holmi jemeni meg szir menekultek miatt.

Termeszetesen itt sem akarom lekicsinyiteni a dolgokat, nyilvan van szaudi befolyas europaban, de megint ilyen egyenes kovetkeztetest levonni meredek.
Nem írtam adatokat.
Szerinted véletlen, hogy Európa megtűri ezt a viselkedést, és nem lép fel ellenük? Nem tudom, szerintem azért ez egy összetett probléma, és nem arról szól, hogy mert mit szól a woke meg a liberalizmus.
Itt pénzek vannak a háttérben, a migránsok szállítása is üzlet pl.

Arra próbáltam célozni, hogy itt is, meg cikkek alatt is azokat látom, hogy "na ide vezet a wokeizmus, meg liberalizmus" " egyetek libernyákok" stb hsz-k.
Szerintem ez ennél bonyolultabb, mint hogy ezzel magyarázzuk a jelenséget.

https://policy.trade.ec.europa.eu/eu-tr ... -region_en

egy ilyet olvastam pl, nem annyira jelentéktelen ez.

Plusz azt se feledjük, hogy pl Izrael ott van az arab világ szívében, Izrael pedig partnere, szövetségese az EU-nak, USA-nak. Na ha itt EU-ban fellépnének keményen a muzulmánok ellen, akkor ki kapná az első csapásokat?

Sajnos itt szeretjük leegyszerűsíteni a dolgokat, megint csak a felszínt kapargatjuk, mert egyikünk se rendelkezik mély információkkal.

De ha Te tudsz rá magyarázatot adni, hogy miért nem lépnek fel pl Párizs környékén a muzulmánok ellen, amikor lepusztítanak egy történelmi jelentőségű várost, azt megköszönöm.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 12:40

jóvátenni?
akkor ne csak a középkorig menjünk vissza.
akkor tegyen mindenki mindent jóvá. :coffee:
thereisonly1ronaldo

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2023. október 17., kedd 12:36

Az nem menti fel az európai gyarmatosítókat, hogy a helyi gyarmatokon asszisztáltak nekik helyi törzsek, csoportok. Sőt, inkább csak aláhúzza a bűnöket, amit Ny-E elkövetett a világ többi része ellen.
Lenne mit jóvátenni, csak a probléma túl nagy és komplex, korszakokat átívelő, így a megoldás túlnő az emberi lehetőségeken, nem hiszem hogy kontrollálni lehetne a folyamatokat, max befolyásolni lehet mérsékelten.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 12:31

meanwhile meghalt a geci a kórházban index szerint. még jól is járt....

meanwhile 2: kisgömbi a még kisebb gömbivel talizott pekingben, én értem, hogy párbeszéd, meg mindenkit meg kell hallgatni, stb stb, de azért na. nincs gerinc, nincsenek elvek, nincs vér, nincs semmi bazmeg. gyenge nyomorult.
thereisonly1ronaldo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 11:50

A fehér ember szinte teljesen eltüntette a rézbőrűt.
Aztán elhajózott Afrikába, és elhurcolta a feketéket rabszolgának. Aztán panaszkodnak, hogy nem tudnak integrálódni.
Angolok gyarmatosították a fél világot, megöltek rengeteg embert, összerabolták maguknak a fél világ kincseit.
Franciák hasonlóan. A volt gyarmatokról meg elözönlik őket a színesbőrűek.
ezért hadd ne érezzem fehéremberként bűntudatot meg lelkifurkát.
pláne, hogy nem csak "úgy" simán pl elhurcolták a feketéket pl amerikába, a saját "honfitársaik" hathatós közreműködésével ment az végbe, csak az ilyen apró részletek manapság nem fontosak, ha ellenségképet keresünk.

összességében a világ népei mindig harcoltak egymás ellen, legnagyobb része szinte mindig a vallás miatt volt, mert hát ugye az csak jóra tanítja az embert.....
most is el fogunk jutni arra a pontra, hogy vagy ők vagy mi vagy más.
remélhetőleg addig még 1-2 generáció le tudja élni az életét aránylag nyugalomban.
thereisonly1ronaldo

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2023. október 17., kedd 11:30

Anthony írta: Ezzel egyet tudok érteni Vikivel, a migránsok hatalmas problémát jelentenek Európában. Angela Merkel a legnagyobb hülyeséget csinálta amikor mindenkit beengedett kérdés nélkül. Persze a franciákhoz is jönnek mindenhonnan a gyarmatokról, láttuk ott is pár hónapja mi történik amikor azok felháborodnak valamin...

Ez hosszú távon csak rosszabb lesz.
Számomra azért is felháborító, mert amikor 2001-ben egyetemre mentem Romániából Szegedre vízumra volt szükségem, órákig vártam a bevándorlási hivatalban, x összeg kellett legyen a bankszámlámon és akkor kaphattam tartózkodási engedélyt.
Erre jönnek egyesek mindenféle papírok nélkül és menedéket kérnek és kötelesek vagyunk beengedni és regisztrálni őket.
Azt is elfogadom hogy egyes helyeken háború, egyéb konfliktusok vannak, csak éppen nem kell azért Pakisztánból és nem tudom melyik arab országból Európáig menekülni. Menjenek a szomszéd országba.

A gond az hogy nem akarnak integrálódni és még követelőznek is ugyebár. Mi alkalmazkodjunk az ő szokásaikhoz.

Itt egy érdekes cikk egyébként románokról akik kimentek főleg Franciaországba dolgozni, aztán a harmadik generáció lassan már nem is beszéli az anyanyelvét, integrálódnak ezerrel, gondolom az ukránok jó részével is ez történne (persze ott is vannak tolvajok, alvilági arcok ahogy a románok vagy bármelyik nép közt csak éppen eléggé ritkán lövöldöznek meg robbantgatnak az utcákon..)
https://transtelex.ro/eletmod/2023/10/1 ... asi-falvak
a civilizált fehér európáról és ebben főleg a franciákról csak ennyit:
https://mot.merce.hu/2023/10/17/1961-ok ... szarol-le/

Vissza: