jo erzes mikor csippan a telefon, hogy uj beerkezo utalas van a szamlan.....Valami miatt az európaiak nem tudnak/akarnak ezzel a helyzettel mit kezdeni.

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 13:54
jo erzes mikor csippan a telefon, hogy uj beerkezo utalas van a szamlan.....Valami miatt az európaiak nem tudnak/akarnak ezzel a helyzettel mit kezdeni.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 17., kedd 13:50
Értem amit írsz, de egy kultúra, vallási környezet miatt szerintem van létjogosultsága.Gonzi írta:
Ez megint 6 orszag ahonnan kb. 0 ember erkezik. En ertem hogy a dolgok komplikaltak, nyilvan en sem tudhatok fullos magyarazatot adni, de konteokat vegkepp nem fogok kesziteni.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 13:47
nem eloszor hallom mar ezt az elmult napokban, foleg, mikor olyan ruha van rajtaNem a lényegre fókuszálsz.
HozzászólásSzerző: füst » 2023. október 17., kedd 13:34
Nem a lényegre fókuszálsz.hehetheoriginal írta:
egyszerűen az történt, hogy az europai fehérember a szellemi, technologiai es mindenféle fölényét kihasználta, ez van, megtörtént, erősebb kutya baszik, pláne anno, mikor egy átlagos sebbe bele lehetett halni erőd teljében....
ezért mondom, hogy meddig menjünk vissza? mikor az europai fehérember előtt ázsia és az ottaniak voltak a baszógépek, vagy bizáncig? menjünk el dél- és közép-amerikába, ahol évszázadokon keresztül gyilkolták egymást mindenféle módon, ott szó sem volt soha fehéremberről, amig kristóf vagy a haverja vespucci (vagy pont korábban allitolag tökvéletlen akár a vikingek) szó szerint oda nem tévedtek....
vagy meséljünk az évezredes kina vs japan konfliktusról, ott fehér szin max a zászlókon volt...
es még ki tudja milyen és miféle gyilkosságok és háborúk voltak, rabszolgasággal, szenvedéssel, millionyi halállal, ahol europa egy percre nem volt érintett. ott is akkor mindenkinek jóvátétel?
vagy nézzük csak az utolsó 100 évet? 500 évet?
szerintem meg nézzük meg a vallást, ami miatt 1000 éve a mai napig tart ez a sok faszság.
mert annyira ostoba az ember, hogy még a saját vallását se képes megérteni.
HozzászólásSzerző: miro. » 2023. október 17., kedd 13:30
Hazájában korábban már bíróság elé állították nem részletezett bűncselekmény miatt, és a belga hatóságok is radikális iszlamistaként azonosították.
HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. október 17., kedd 13:24
Ez megint 6 orszag ahonnan kb. 0 ember erkezik. En ertem hogy a dolgok komplikaltak, nyilvan en sem tudhatok fullos magyarazatot adni, de konteokat vegkepp nem fogok kesziteni.csababarca írta: Nem írtam adatokat.
Szerinted véletlen, hogy Európa megtűri ezt a viselkedést, és nem lép fel ellenük? Nem tudom, szerintem azért ez egy összetett probléma, és nem arról szól, hogy mert mit szól a woke meg a liberalizmus.
Itt pénzek vannak a háttérben, a migránsok szállítása is üzlet pl.
Arra próbáltam célozni, hogy itt is, meg cikkek alatt is azokat látom, hogy "na ide vezet a wokeizmus, meg liberalizmus" " egyetek libernyákok" stb hsz-k.
Szerintem ez ennél bonyolultabb, mint hogy ezzel magyarázzuk a jelenséget.
https://policy.trade.ec.europa.eu/eu-tr ... -region_en
egy ilyet olvastam pl, nem annyira jelentéktelen ez.
Plusz azt se feledjük, hogy pl Izrael ott van az arab világ szívében, Izrael pedig partnere, szövetségese az EU-nak, USA-nak. Na ha itt EU-ban fellépnének keményen a muzulmánok ellen, akkor ki kapná az első csapásokat?
Sajnos itt szeretjük leegyszerűsíteni a dolgokat, megint csak a felszínt kapargatjuk, mert egyikünk se rendelkezik mély információkkal.
De ha Te tudsz rá magyarázatot adni, hogy miért nem lépnek fel pl Párizs környékén a muzulmánok ellen, amikor lepusztítanak egy történelmi jelentőségű várost, azt megköszönöm.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 13:15
egyszerűen az történt, hogy az europai fehérember a szellemi, technologiai es mindenféle fölényét kihasználta, ez van, megtörtént, erősebb kutya baszik, pláne anno, mikor egy átlagos sebbe bele lehetett halni erőd teljében....Halfkey írta:Azért egy szintet tartsunk. Nyilván neked meg nekem meg a ma élőknek nincs ebben felelősségünk így bűntudatot sem kell érezni, de ez a magyarázgatás is kínos. Biztos te is boldog ember lennél ha meghalsz a többi magyar 90%-val együtt, de akik elveszik az életed meg a földed hoznak olyan technológiai vívmányokat hogy a maradék 10% egy részének majd több száz év múlva jobb lesz. Ez a gondolat vigasztalhatna a sírban.Kolonizált a csúnya fehér ember, brühühü.
Ez is nagyon unalmas duma. Közben a fehér ember vitt oda egészségügyi, tehnikai vívmányokat is, ami nélkül még mindig sehol sem lennének ezek az országok.
HozzászólásSzerző: füst » 2023. október 17., kedd 13:13
Nem mondtam, hogy be kell fogadni bárkit. Ne püföld a szalmabábot. Eleve leírtam, hogy ez egy rajtunk túlmutató probléma, nem hiszem hogy van rá megoldás.Anthony írta:
Kolonizált a csúnya fehér ember, brühühü.füst írta: A gyarmatosítás egyenes következménye, hogy Nyugat-Európába jönnek az életszínvonalért a kizsákmányolt egykori gyarmatok kilátástalan és gyökértelen nincstelenjei.
Nem csak erkölcsi megfontolásból kellene bármit is jóvátenni. A mi érdekünk lenne.
Ez is nagyon unalmas duma. Közben a fehér ember vitt oda egészségügyi, tehnikai vívmányokat is, ami nélkül még mindig sehol sem lennének ezek az országok.
Afrikában is egész nap egymást nyírják a feketék, ehhez nem kellettünk mi.
Voltak, vannak az európai országoknak érdekeltségeik Afrikában meg az arab országokban? Igen.
De cserében nem értem miért kellene befogadni bárkit is.
Kezd elterjedni ez a nagy európai bűntudat aztán kicsit kezdenek visszájára fordulni a dolgok.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. október 17., kedd 13:05
Azért egy szintet tartsunk. Nyilván neked meg nekem meg a ma élőknek nincs ebben felelősségünk így bűntudatot sem kell érezni, de ez a magyarázgatás is kínos. Biztos te is boldog ember lennél ha meghalsz a többi magyar 90%-val együtt, de akik elveszik az életed meg a földed hoznak olyan technológiai vívmányokat hogy a maradék 10% egy részének majd több száz év múlva jobb lesz. Ez a gondolat vigasztalhatna a sírban.Kolonizált a csúnya fehér ember, brühühü.
HozzászólásSzerző: Anthony » 2023. október 17., kedd 13:00
Persze, menjünk vissza időszámításunk előtt 200-ba is. Hogy ki a civilizált és ki nem azt hagyjuk is mert lényegtelen.realfan írta: a civilizált fehér európáról és ebben főleg a franciákról csak ennyit:
https://mot.merce.hu/2023/10/17/1961-ok ... szarol-le/
Kolonizált a csúnya fehér ember, brühühü.füst írta: A gyarmatosítás egyenes következménye, hogy Nyugat-Európába jönnek az életszínvonalért a kizsákmányolt egykori gyarmatok kilátástalan és gyökértelen nincstelenjei.
Nem csak erkölcsi megfontolásból kellene bármit is jóvátenni. A mi érdekünk lenne.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 12:53
ilyesmit akartam irni, Emberként kéne viselkedni, a régi sérelmeket, gyűlöletet elfelejteni, akármilyen nehéz is, de a jövő érdekében.Nem kell itt visszamenni sehova, pusztan elfogadni a tenyt, hogy egyik sem jobb a masiknal.
HozzászólásSzerző: füst » 2023. október 17., kedd 12:46
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 17., kedd 12:45
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. október 17., kedd 12:44
Nem írtam adatokat.Gonzi írta:
De ezek az adatok mar megint honnan meg hogy? Arab vilagrol beszelsz meg sulyos penzekerol, ezt bontsuk mar le. Az arab vilagban van kb. 2-3 orszag ami gazdasagilag tenyezo (a 25 arab orszagbol) - es ok pont magasrol tesznek a tobbi arab orszagra, szerinted a szaudiakat mennyire erdeklik az iraki menekultek? hat eppen izraelhez kozeledtek, es vigan kereskednek az usaval (aki mint tudjuk tett par aprosagot az arab vilagban)
siman be lehet potyogni hogy milyen export-import kapcsolata van veluk az Unionak, segitek, 6%-at teszi ki az import es 8% az export (teljes middle east north africa region). Thaifoldrol nagyobb importja van az EU-nak mint Szaud-Arabiabol.
Es nem szaudi meg kuvaiti menekultek vannak europaban, az elmondasod alapjan europa nem meri kirakni a menekulteket mert akkor szaud-arabia nem fog nekunk tovabb olajat eladni? Ebben tenyleg latsz raciot? A kinaiakkal vigan uzletelnek akik sarba tiportak a muszlim lakossagot, ugyanugy nem mondananak le europarol holmi jemeni meg szir menekultek miatt.
Termeszetesen itt sem akarom lekicsinyiteni a dolgokat, nyilvan van szaudi befolyas europaban, de megint ilyen egyenes kovetkeztetest levonni meredek.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 12:40
HozzászólásSzerző: füst » 2023. október 17., kedd 12:36
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 12:31
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 11:50
ezért hadd ne érezzem fehéremberként bűntudatot meg lelkifurkát.A fehér ember szinte teljesen eltüntette a rézbőrűt.
Aztán elhajózott Afrikába, és elhurcolta a feketéket rabszolgának. Aztán panaszkodnak, hogy nem tudnak integrálódni.
Angolok gyarmatosították a fél világot, megöltek rengeteg embert, összerabolták maguknak a fél világ kincseit.
Franciák hasonlóan. A volt gyarmatokról meg elözönlik őket a színesbőrűek.
HozzászólásSzerző: realfan » 2023. október 17., kedd 11:30
a civilizált fehér európáról és ebben főleg a franciákról csak ennyit:Anthony írta: Ezzel egyet tudok érteni Vikivel, a migránsok hatalmas problémát jelentenek Európában. Angela Merkel a legnagyobb hülyeséget csinálta amikor mindenkit beengedett kérdés nélkül. Persze a franciákhoz is jönnek mindenhonnan a gyarmatokról, láttuk ott is pár hónapja mi történik amikor azok felháborodnak valamin...
Ez hosszú távon csak rosszabb lesz.
Számomra azért is felháborító, mert amikor 2001-ben egyetemre mentem Romániából Szegedre vízumra volt szükségem, órákig vártam a bevándorlási hivatalban, x összeg kellett legyen a bankszámlámon és akkor kaphattam tartózkodási engedélyt.
Erre jönnek egyesek mindenféle papírok nélkül és menedéket kérnek és kötelesek vagyunk beengedni és regisztrálni őket.
Azt is elfogadom hogy egyes helyeken háború, egyéb konfliktusok vannak, csak éppen nem kell azért Pakisztánból és nem tudom melyik arab országból Európáig menekülni. Menjenek a szomszéd országba.
A gond az hogy nem akarnak integrálódni és még követelőznek is ugyebár. Mi alkalmazkodjunk az ő szokásaikhoz.
Itt egy érdekes cikk egyébként románokról akik kimentek főleg Franciaországba dolgozni, aztán a harmadik generáció lassan már nem is beszéli az anyanyelvét, integrálódnak ezerrel, gondolom az ukránok jó részével is ez történne (persze ott is vannak tolvajok, alvilági arcok ahogy a románok vagy bármelyik nép közt csak éppen eléggé ritkán lövöldöznek meg robbantgatnak az utcákon..)
https://transtelex.ro/eletmod/2023/10/1 ... asi-falvak
HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. október 17., kedd 11:23
De ezek az adatok mar megint honnan meg hogy? Arab vilagrol beszelsz meg sulyos penzekerol, ezt bontsuk mar le. Az arab vilagban van kb. 2-3 orszag ami gazdasagilag tenyezo (a 25 arab orszagbol) - es ok pont magasrol tesznek a tobbi arab orszagra, szerinted a szaudiakat mennyire erdeklik az iraki menekultek? hat eppen izraelhez kozeledtek, es vigan kereskednek az usaval (aki mint tudjuk tett par aprosagot az arab vilagban)csababarca írta:mondjuk ez a mondat minimálisan se kapcsolódott zsuzsinnyo írásához, de sebaj.Remy írta:Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz.
amíg Európa feje benne van az arabok seggében, és gazdasági tőkét jelentenek, irgalmatlan pénzeket, addig nem fognak itt kitoloncolni arabokat.
egyébként sokkal eréjesebben kellene fellépni, vannak törvények, be kellene tartatni ezeket.
De európa fél tőlük, vagy egyszerűen a gazdaságuk miatt nem akar velük minimálisan sem konfrontálódni.
Arra nem lehet várni, hogy majd az arabok beilleszkednek. Képtelenek integrálódni, legalábbis nagyon alacsony százalékuk képes erre.
Az, hogy a fehér ember eltűnik, az nem reális szerintem sem, mert nem csak Európában vannak fehérek. Az, hogy geopolitikailag mi (Európa) vagyunk potenciális célpont az arab és afrikai menekülteknek, az már súlyosabb probléma.
Azt mindig elfelejtjük, hogy nem a woke meg egyéb hülye szavak miatt amikkel dobálóztok van ez a helyzet, hanem mert súlyos eurómilliárdos összefonódások vannak az európai államok, és az arab térség között. Persze egyszerűbb a woke-t, meg liberalizmust hibáztatni, pont ezt akarják a kormányok is, miközben ők meg nyíltan vagy kevésbé nyíltan milliárdokat keresnek az arabokkal való ügyleteken.
Klasszik agymosás megy ebben a kérdéskörben is.
Jelenlévő fórumozók: 9 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem