Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Remy » 2023. október 17., kedd 9:00

miro. írta:
Remy írta: Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz. :)
Linzbe ha bemesz,a belvarosba nem tudod megmondani,hogy europai orszagba vagy.
Azok a varosreszek ahol az arabok laknak borzasztoan levannak robbanva minden varosban.
Caritassal kapnak lakast,nemet oktatast plusz 1000 eurot havonta.
Annyira probalnak beilleszkedni,hogy 10 ev utan is az a1-es nyelvsulit csinaljak.
Itt elni, de egy parhuzamos vilagban,mert erteket semmit nem latnak ebben.
Ott is lehet maradni 40+fokban ivoviz nelkul.
Malmoben, mikor mentem Zlatan palyajahoz, nem kis gettokon kellett keresztulmenni. Amint kimentel az ovarosi reszrol, lerobbant az egesz.

Oslo… belvaros, negyed orat setaltunk ugy, hogy csak arab vagy fekete jott szemben.

Marseille total Algeria, az szora sem erdemes.

Brusszel szinten zenesz, olyan keruletek voltak, hogy nem ertettem hol vagyok. Villamoson is nulla feher.

Lehetne meg sorolni…

Pedig evek ota nyugaton elek, jarom a varosokat, latom, hogy mi van. De nehol mar annyira atbillent az egesz, hogy elkepeszto.

Szoval lehet burokban elni, de a valosag sajnos mast mutat.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 8:52

isztambul es moszkva nem európa :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 17., kedd 8:51

Gonzi írta:
'shutterisland írta: ez szerintem csak rosszabb lesz, ha az ember lat nehany demografiai adatot, elorejelzest, gyorsan elszomorodik.

bar nem a mi eletunkben, velhetoen nem is a gyerekeinkeben, de sajnos a feher europai ember le lesz radirozva a terkeprol.
Itt is borzaszto dramai a hangvetel :mrgreen:

Volt europaban Oszman Birodalom, nem is rovid ideig. Vannak meg europai feher emberek? Igen, eleg eros gazdasaggal, magas eletszinvonallal. Europa lakossaganak kb. 6% muszlim most, az elobb emlitettem Oszman Birodalom idejen ez joval magasabb volt es nyiltan uraltak oriasi teruleteket.

Na persze nem elodazni akarom a problemakat, nyilvan vannak, csak ezek a nagyivu megallapitasok teljesen tartalmatlanok. Joval kemenyebb idoszakok atveszelt ez a kontinens, ezt is at fogja, kerdes mekkora vesztesegekkel meg hogy milyen kifutassal. Szoval hangsulyozom, van problema, de ilyen szemelyes negativ peldakbol meg indexes hirekbol ilyen nagyivu kovetkeztetesek levonni semmi ertelme. Nyilvan olyan hirt nem fogsz latni hogy Wroclawban megint nem tortent semmi, meg hogy Bilbaoban 0 muszlim van. Teljesen felulreprezentalt lesz a fejetekben a rossz, ezert fals kovetkezteteseket vontok le. De az teny hogy foglalkozni kell az uggyel.

csak hogy egy peldat is hozzak a fals megallapitassal:
Remy írta:Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz. :)
Tegyuk fel hogy 1 milliosnal nagyobb varosokat veszunk nagy varosnak, es javareszt itt elnek muszlimok. A kedvedert megneztem most az osszes 1 millional nagyobb varost az unioban, kb. 30 millio lakost tesz ki. Az unio teljes lakossaga pedig 448 millio. Egyszeruen nem reprezentativ a mintaveteled es erzelmileg vonsz le egy sulyos kovetkeztetest.
Hogy jott ki ez a 30 millio?
Csak Istanbul 16 millio, Moszkva 13 millio es London 9 millio...
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. október 17., kedd 8:49

zsuninnyo írta:
'shutterisland írta: ez szerintem csak rosszabb lesz, ha az ember lat nehany demografiai adatot, elorejelzest, gyorsan elszomorodik.

bar nem a mi eletunkben, velhetoen nem is a gyerekeinkeben, de sajnos a feher europai ember le lesz radirozva a terkeprol.
Amikor ilyeneket irtok es gondoltok, racionalisan vegig szoktatok gondolni ezeket? (azon tul, hogy egy egyszeru "ha 10 cigany szuletik es 2 magyar minden evben, akkor majd 2030ra mar mindenki cigany lesz csak!" keplettel riogat itt mindenki az orszagban is mar vagy 30 eve...)
Hany fajta ember lett leradirozva a terkeprol az emberiseg tortenelme soran? 0. Valtoznak a tarsadalom osszetetelei? Allandoan. Valtoznak az orszagok es a trendek? Folyamatosan.
Van elore meghatarozott nep vagy faj, akiknek tobbsegben kell lenniuk, es uralkodniuk kell? Nincs. Ez egy termeszetes folyamat.
Arrol nem is beszelve, hogy a tortenelmunk a felelmekedesekrol es bukasokrol szol, es ezeknek a ciklikussagarol.
Raadasul statisztikakbol csak kovetkeztetni lehet a jovore, megmondani nem, es sosem sikerult meg elore megjosolni semmi hasonlot senkinek.
Persze lehet mindent soteten es pesszimistan latni (ami itt eleg nagy divat), csak nem erdemes.
https://rmx.news/article/20-of-all-babi ... s-in-2021/

Nem kell itt pesszimistan latni a dolgokat, ez egyszeru statisztika. Szerinted mi a tendencia vege par evtized mulva ha atlagosan ketszer annyi arab/eszak afrikai szuletik mint feher gyerek?

Akarnal-e egy olyan tarsadalomban elni, ahol ha a jogalkotasban nem is, de az utcan minimum az iszlam torvenyei uralkodnak? Eleg megnezni Molenbeeket Brusszelben, ott az Iszlam torvenyei uralkodnak es letrehoztak egy mini kozelkeletet europa sziveben.

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. október 17., kedd 8:47

Remy írta: Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz. :)
Linzbe ha bemesz,a belvarosba nem tudod megmondani,hogy europai orszagba vagy.
Azok a varosreszek ahol az arabok laknak borzasztoan levannak robbanva minden varosban.
Caritassal kapnak lakast,nemet oktatast plusz 1000 eurot havonta.
Annyira probalnak beilleszkedni,hogy 10 ev utan is az a1-es nyelvsulit csinaljak.
Itt elni, de egy parhuzamos vilagban,mert erteket semmit nem latnak ebben.
Ott is lehet maradni 40+fokban ivoviz nelkul.
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. október 17., kedd 8:38

Itt is borzaszto dramai a hangvetel :mrgreen:

Volt europaban Oszman Birodalom, nem is rovid ideig. Vannak meg europai feher emberek? Igen, eleg eros gazdasaggal, magas eletszinvonallal. Europa lakossaganak kb. 6% muszlim most, az elobb emlitettem Oszman Birodalom idejen ez joval magasabb volt es nyiltan uraltak oriasi teruleteket.

Na persze nem elodazni akarom a problemakat, nyilvan vannak, csak ezek a nagyivu megallapitasok teljesen tartalmatlanok. Joval kemenyebb idoszakok atveszelt ez a kontinens, ezt is at fogja, kerdes mekkora vesztesegekkel meg hogy milyen kifutassal. Szoval hangsulyozom, van problema, de ilyen szemelyes negativ peldakbol meg indexes hirekbol ilyen nagyivu kovetkeztetesek levonni semmi ertelme. Nyilvan olyan hirt nem fogsz latni hogy Wroclawban megint nem tortent semmi, meg hogy Bilbaoban 0 muszlim van. Teljesen felulreprezentalt lesz a fejetekben a rossz, ezert fals kovetkezteteseket vontok le. De az teny hogy foglalkozni kell az uggyel.

csak hogy egy peldat is hozzak a fals megallapitassal:
Remy írta:Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz. :)
Tegyuk fel hogy 1 milliosnal nagyobb varosokat veszunk nagy varosnak, es javareszt itt elnek muszlimok. A kedvedert megneztem most az osszes 1 millional nagyobb varost az unioban, kb. 30 millio lakost tesz ki. Az unio teljes lakossaga pedig 448 millio. Egyszeruen nem reprezentativ a mintaveteled es erzelmileg vonsz le egy sulyos kovetkeztetest.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 8:21

sztem zsunyi vmi überliberál szélsőbalwoke helyen él, messze nyugaton, ahova még nem ért el, max mese formájában a mára mindennapos szutyok :roll:
thereisonly1ronaldo

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2023. október 17., kedd 8:18

Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz. :)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. október 17., kedd 8:16

Amikor ilyeneket irtok es gondoltok, racionalisan vegig szoktatok gondolni ezeket? (azon tul, hogy egy egyszeru "ha 10 cigany szuletik es 2 magyar minden evben, akkor majd 2030ra mar mindenki cigany lesz csak!" keplettel riogat itt mindenki az orszagban is mar vagy 30 eve...)
Hany fajta ember lett leradirozva a terkeprol az emberiseg tortenelme soran? 0. Valtoznak a tarsadalom osszetetelei? Allandoan. Valtoznak az orszagok es a trendek? Folyamatosan.
Van elore meghatarozott nep vagy faj, akiknek tobbsegben kell lenniuk, es uralkodniuk kell? Nincs. Ez egy termeszetes folyamat.
Arrol nem is beszelve, hogy a tortenelmunk a felelmekedesekrol es bukasokrol szol, es ezeknek a ciklikussagarol.
Raadasul statisztikakbol csak kovetkeztetni lehet a jovore, megmondani nem, es sosem sikerult meg elore megjosolni semmi hasonlot senkinek.
Persze lehet mindent soteten es pesszimistan latni (ami itt eleg nagy divat), csak nem erdemes.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. október 17., kedd 0:13

ez szerintem csak rosszabb lesz, ha az ember lat nehany demografiai adatot, elorejelzest, gyorsan elszomorodik.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. október 16., hétfő 23:51

miro. írta: Szokott amugy ilyenkor barmilyenfajta reszvetel nyilvanitas lenni valamelyik arab orszagtol,vagy annyira azert nem kar ertunk?
Na hat igen, ez meg a masik. Javitsatok ki ha tevedek, de sosem latok semmilyen elhatorolodast reszukrol.

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. október 16., hétfő 23:49

Szokott amugy ilyenkor barmilyenfajta reszvetel nyilvanitas lenni valamelyik arab orszagtol,vagy annyira azert nem kar ertunk?
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. október 16., hétfő 23:36

A nyugatnak egeto szuksege van arra, hogy szembenezzen a muszlim problemaval es minel elobb megoldast talaljon ra. De amig felnek neven nevezni a dolgot, addig termeszetesen megoldas sem lesz.

Es termeszetesen nem ebbol az egyedi esetbol indulok ki, tendenciozusan egyre inkabb osszeferhetetlennek tunik az iszlam a mi europai, szabad tarsadalmainkkal.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 16., hétfő 23:12

Zárójelben megjegyezném, hogy a németeknél az AfD lassan de biztosan növekszik, jelenleg 23% körül van a támogatottságuk, egy évvel ezelőtt 14%-on álltak.
van egy ilyen teória (nem is teória, nagyjabol utana is lehet jarni mennyire fedi a valosagot), hogy kb 80 évente megismétlődnek a dolgok, 4 szakaszra bonthato.
most járunk kb ugyanott erzelmileg, közgondolkodas es kedv szinten, ahol a vilag kb a 30-es években járt. ez az inga elobb utobb vissza fog lengeni, szelsobal es willkommen utan szelsojobb nacionalista nezetek törnek fel, amikor már tele van a fasza minden még amugy rendes értelmes embernek is. tudjuk mi lett a vége.
mai napig van 1-2 buzi, aki simán rátenyerel a piros gombra, legyen bármi.
thereisonly1ronaldo

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2023. október 16., hétfő 22:53

hehetheoriginal írta: https://index.hu/sport/futball/2023/10/ ... ag-terror/

jóvanaz, nem kell semmit tenni, az elfogadás fontosabb. :coffee:
régen úgy gondoltam, hogy a politikusok azért nem tesznek semmit, mert inkompetensek.
ma az a véleményem, hogy a migránsválság, közönséges nátha, klímaváltozás, lgbt, feminizmus mind egy eszköz amivel káoszt teremtenek és megosztják a társadalmat. A megosztott és megfélemlített társadalmon lehet uralkodni.

Zárójelben megjegyezném, hogy a németeknél az AfD lassan de biztosan növekszik, jelenleg 23% körül van a támogatottságuk, egy évvel ezelőtt 14%-on álltak.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 16., hétfő 22:04

https://index.hu/sport/futball/2023/10/ ... ag-terror/

jóvanaz, nem kell semmit tenni, az elfogadás fontosabb. :coffee:
thereisonly1ronaldo

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. október 16., hétfő 14:14

Anthony írta: https://444.hu/2023/10/16/egy-netanjahu ... a-guardian
A jó öreg szólásszabadság.
Mohamed karikatúrát lehet közölni, koránt lehet égetni, ezt NEM! Hogy volt ez a Je suis Charlie Hebdo nem is olyan régen?
Hogy jon ide a szolasszabadsag? A Guardian egy ceg, aki szabadon eldontheti kiket alkalmaz es kiket nem. Nekem is volt olyan munkahelyem ahol felrakhattam a labamat az asztalra es karomkodhattam, meg olyan is ahol 1 perc keses miatt balhe volt. Tuti van olyan brit lap aki minden gond nelkul alkalmazna ezt a csavot, a Guardiennek ez nem fert bele. Ha arrol lenne szo hogy bortonben ul a foszer, akkor nyilvan nagy baj lenne ott.

Osszehasonlitani hogy egy nyiltan nonkoformista francia lap mit hoz le, es egy nyiltan baloldali, snowflake hangvetelu lapnal mi johet le, teljesen nonszensz. Szinte biztos hogy azt a Mohamed Karikaturat sem hozta volna le a Guardian, ahogy a Charlie Hebdonal meg talalsz Netanjahus karikaturat is.

Az eljarast persze lehet biralni, hogy egybol rasutik hogy antiszemita...stb. Minden politakai palettan vannak identetias problemak, es wtf dontesek ilyen kenyes ugyebkben, tehat en sem ertek egyet az elbocsatasaval, de egybol a szolasszabadsagot temetni oriasi aranytevesztes.

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2023. október 16., hétfő 12:44

https://444.hu/2023/10/16/egy-netanjahu ... a-guardian
A jó öreg szólásszabadság.
Mohamed karikatúrát lehet közölni, koránt lehet égetni, ezt NEM! Hogy volt ez a Je suis Charlie Hebdo nem is olyan régen?

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. október 15., vasárnap 15:00

Akit érdekel, nézze meg ezt a 2 vidit esetleg a témáról/térségről:
Johnny Harris - How The U.S. Stole the Middle East

Johnny Harris - Why the Suez Canal is so Insanely Important.. (and Nukes)

Persze lehet velem nem egyetérteni, de szerintem elválaszthatatlan az usa/nyugat szerepe/érdeke izrael meg az egész közel kelet helyzetétől.

A kezére játszás valóban egy rossz szóhasználat volt, a helyes inkább az, hogy felügyelet nélkül hagyni a történéseket és a területet, nem volt megengedett. Az 50-es években inogni kezdett az usa-egyiptom barátság (majd a másik oldalt választották), de a szaudiakkal kialakított szögegyszerű: fegyverek és pénz az olajért buli is döcögött (majd persze ok, pont izrael miatt meg is feneklett).

Nekem az arabok és az oroszokkal szembeni totális "megbízhatatlanságon" alapul a világnézetem. Az egyik magának a sátánnak tekinti a nyugatot (és szerintem jó sok szívesen megfojtana minket egy kanál vízben, ha tehetné), a másikból meg kaptunk 40+ év teasert, meg is felelt belőle annyi..

Mondom, nem kell velem egyetérteni, de szerintem semmilyen esemény sem értelmezhető önmagában, mindent a nagyon tág összefüggéseiben kell nézni.. Ezt is.

Szerintem semmilyen jófejség nem játszik szerepet a nyugat lépéseiben a helyzettel kapcsolatban, csak a nagy érdekek.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2023. október 13., péntek 9:02

hehetheoriginal írta: egeszen kabaré, hogy mig ukrajnaban meg gázában percenként nő a halottak száma, liverpoolban pl azon ment a tünti, hogy most mi is a nő igazából..... :coffee:
sajnos máshol a világon is bele lehetne ebbe menni, nem csak a két frekventált konfliktus kapcsán...
az emberek meg,
hát emberek.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Vissza: