Itt is borzaszto dramai a hangvetel'shutterisland írta: ez szerintem csak rosszabb lesz, ha az ember lat nehany demografiai adatot, elorejelzest, gyorsan elszomorodik.
bar nem a mi eletunkben, velhetoen nem is a gyerekeinkeben, de sajnos a feher europai ember le lesz radirozva a terkeprol.

Volt europaban Oszman Birodalom, nem is rovid ideig. Vannak meg europai feher emberek? Igen, eleg eros gazdasaggal, magas eletszinvonallal. Europa lakossaganak kb. 6% muszlim most, az elobb emlitettem Oszman Birodalom idejen ez joval magasabb volt es nyiltan uraltak oriasi teruleteket.
Na persze nem elodazni akarom a problemakat, nyilvan vannak, csak ezek a nagyivu megallapitasok teljesen tartalmatlanok. Joval kemenyebb idoszakok atveszelt ez a kontinens, ezt is at fogja, kerdes mekkora vesztesegekkel meg hogy milyen kifutassal. Szoval hangsulyozom, van problema, de ilyen szemelyes negativ peldakbol meg indexes hirekbol ilyen nagyivu kovetkeztetesek levonni semmi ertelme. Nyilvan olyan hirt nem fogsz latni hogy Wroclawban megint nem tortent semmi, meg hogy Bilbaoban 0 muszlim van. Teljesen felulreprezentalt lesz a fejetekben a rossz, ezert fals kovetkezteteseket vontok le. De az teny hogy foglalkozni kell az uggyel.
csak hogy egy peldat is hozzak a fals megallapitassal:
Tegyuk fel hogy 1 milliosnal nagyobb varosokat veszunk nagy varosnak, es javareszt itt elnek muszlimok. A kedvedert megneztem most az osszes 1 millional nagyobb varost az unioban, kb. 30 millio lakost tesz ki. Az unio teljes lakossaga pedig 448 millio. Egyszeruen nem reprezentativ a mintaveteled es erzelmileg vonsz le egy sulyos kovetkeztetest.Remy írta:Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz.