Akkor jo, nezhetjuk igy ishehetheoriginal írta: isztambul es moszkva nem európa![]()

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 17., kedd 9:01
Akkor jo, nezhetjuk igy ishehetheoriginal írta: isztambul es moszkva nem európa![]()
HozzászólásSzerző: Remy » 2023. október 17., kedd 9:00
Malmoben, mikor mentem Zlatan palyajahoz, nem kis gettokon kellett keresztulmenni. Amint kimentel az ovarosi reszrol, lerobbant az egesz.miro. írta:Linzbe ha bemesz,a belvarosba nem tudod megmondani,hogy europai orszagba vagy.Remy írta: Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz.![]()
Azok a varosreszek ahol az arabok laknak borzasztoan levannak robbanva minden varosban.
Caritassal kapnak lakast,nemet oktatast plusz 1000 eurot havonta.
Annyira probalnak beilleszkedni,hogy 10 ev utan is az a1-es nyelvsulit csinaljak.
Itt elni, de egy parhuzamos vilagban,mert erteket semmit nem latnak ebben.
Ott is lehet maradni 40+fokban ivoviz nelkul.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 8:52
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. október 17., kedd 8:51
Hogy jott ki ez a 30 millio?Gonzi írta:Itt is borzaszto dramai a hangvetel'shutterisland írta: ez szerintem csak rosszabb lesz, ha az ember lat nehany demografiai adatot, elorejelzest, gyorsan elszomorodik.
bar nem a mi eletunkben, velhetoen nem is a gyerekeinkeben, de sajnos a feher europai ember le lesz radirozva a terkeprol.![]()
Volt europaban Oszman Birodalom, nem is rovid ideig. Vannak meg europai feher emberek? Igen, eleg eros gazdasaggal, magas eletszinvonallal. Europa lakossaganak kb. 6% muszlim most, az elobb emlitettem Oszman Birodalom idejen ez joval magasabb volt es nyiltan uraltak oriasi teruleteket.
Na persze nem elodazni akarom a problemakat, nyilvan vannak, csak ezek a nagyivu megallapitasok teljesen tartalmatlanok. Joval kemenyebb idoszakok atveszelt ez a kontinens, ezt is at fogja, kerdes mekkora vesztesegekkel meg hogy milyen kifutassal. Szoval hangsulyozom, van problema, de ilyen szemelyes negativ peldakbol meg indexes hirekbol ilyen nagyivu kovetkeztetesek levonni semmi ertelme. Nyilvan olyan hirt nem fogsz latni hogy Wroclawban megint nem tortent semmi, meg hogy Bilbaoban 0 muszlim van. Teljesen felulreprezentalt lesz a fejetekben a rossz, ezert fals kovetkezteteseket vontok le. De az teny hogy foglalkozni kell az uggyel.
csak hogy egy peldat is hozzak a fals megallapitassal:Tegyuk fel hogy 1 milliosnal nagyobb varosokat veszunk nagy varosnak, es javareszt itt elnek muszlimok. A kedvedert megneztem most az osszes 1 millional nagyobb varost az unioban, kb. 30 millio lakost tesz ki. Az unio teljes lakossaga pedig 448 millio. Egyszeruen nem reprezentativ a mintaveteled es erzelmileg vonsz le egy sulyos kovetkeztetest.Remy írta:Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz.
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. október 17., kedd 8:49
https://rmx.news/article/20-of-all-babi ... s-in-2021/zsuninnyo írta:Amikor ilyeneket irtok es gondoltok, racionalisan vegig szoktatok gondolni ezeket? (azon tul, hogy egy egyszeru "ha 10 cigany szuletik es 2 magyar minden evben, akkor majd 2030ra mar mindenki cigany lesz csak!" keplettel riogat itt mindenki az orszagban is mar vagy 30 eve...)'shutterisland írta: ez szerintem csak rosszabb lesz, ha az ember lat nehany demografiai adatot, elorejelzest, gyorsan elszomorodik.
bar nem a mi eletunkben, velhetoen nem is a gyerekeinkeben, de sajnos a feher europai ember le lesz radirozva a terkeprol.
Hany fajta ember lett leradirozva a terkeprol az emberiseg tortenelme soran? 0. Valtoznak a tarsadalom osszetetelei? Allandoan. Valtoznak az orszagok es a trendek? Folyamatosan.
Van elore meghatarozott nep vagy faj, akiknek tobbsegben kell lenniuk, es uralkodniuk kell? Nincs. Ez egy termeszetes folyamat.
Arrol nem is beszelve, hogy a tortenelmunk a felelmekedesekrol es bukasokrol szol, es ezeknek a ciklikussagarol.
Raadasul statisztikakbol csak kovetkeztetni lehet a jovore, megmondani nem, es sosem sikerult meg elore megjosolni semmi hasonlot senkinek.
Persze lehet mindent soteten es pesszimistan latni (ami itt eleg nagy divat), csak nem erdemes.
HozzászólásSzerző: miro. » 2023. október 17., kedd 8:47
Linzbe ha bemesz,a belvarosba nem tudod megmondani,hogy europai orszagba vagy.Remy írta: Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz.![]()
HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. október 17., kedd 8:38
Itt is borzaszto dramai a hangvetel'shutterisland írta: ez szerintem csak rosszabb lesz, ha az ember lat nehany demografiai adatot, elorejelzest, gyorsan elszomorodik.
bar nem a mi eletunkben, velhetoen nem is a gyerekeinkeben, de sajnos a feher europai ember le lesz radirozva a terkeprol.
Tegyuk fel hogy 1 milliosnal nagyobb varosokat veszunk nagy varosnak, es javareszt itt elnek muszlimok. A kedvedert megneztem most az osszes 1 millional nagyobb varost az unioban, kb. 30 millio lakost tesz ki. Az unio teljes lakossaga pedig 448 millio. Egyszeruen nem reprezentativ a mintaveteled es erzelmileg vonsz le egy sulyos kovetkeztetest.Remy írta:Élj kint egy nyugati nagyvárosban és majd rájössz.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 17., kedd 8:21
HozzászólásSzerző: Remy » 2023. október 17., kedd 8:18
HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. október 17., kedd 8:16
Amikor ilyeneket irtok es gondoltok, racionalisan vegig szoktatok gondolni ezeket? (azon tul, hogy egy egyszeru "ha 10 cigany szuletik es 2 magyar minden evben, akkor majd 2030ra mar mindenki cigany lesz csak!" keplettel riogat itt mindenki az orszagban is mar vagy 30 eve...)'shutterisland írta: ez szerintem csak rosszabb lesz, ha az ember lat nehany demografiai adatot, elorejelzest, gyorsan elszomorodik.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. október 17., kedd 0:13
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. október 16., hétfő 23:51
Na hat igen, ez meg a masik. Javitsatok ki ha tevedek, de sosem latok semmilyen elhatorolodast reszukrol.miro. írta: Szokott amugy ilyenkor barmilyenfajta reszvetel nyilvanitas lenni valamelyik arab orszagtol,vagy annyira azert nem kar ertunk?
HozzászólásSzerző: miro. » 2023. október 16., hétfő 23:49
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. október 16., hétfő 23:36
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 16., hétfő 23:12
van egy ilyen teória (nem is teória, nagyjabol utana is lehet jarni mennyire fedi a valosagot), hogy kb 80 évente megismétlődnek a dolgok, 4 szakaszra bonthato.Zárójelben megjegyezném, hogy a németeknél az AfD lassan de biztosan növekszik, jelenleg 23% körül van a támogatottságuk, egy évvel ezelőtt 14%-on álltak.
HozzászólásSzerző: magnus666 » 2023. október 16., hétfő 22:53
régen úgy gondoltam, hogy a politikusok azért nem tesznek semmit, mert inkompetensek.hehetheoriginal írta: https://index.hu/sport/futball/2023/10/ ... ag-terror/
jóvanaz, nem kell semmit tenni, az elfogadás fontosabb.![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. október 16., hétfő 22:04
HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. október 16., hétfő 14:14
Hogy jon ide a szolasszabadsag? A Guardian egy ceg, aki szabadon eldontheti kiket alkalmaz es kiket nem. Nekem is volt olyan munkahelyem ahol felrakhattam a labamat az asztalra es karomkodhattam, meg olyan is ahol 1 perc keses miatt balhe volt. Tuti van olyan brit lap aki minden gond nelkul alkalmazna ezt a csavot, a Guardiennek ez nem fert bele. Ha arrol lenne szo hogy bortonben ul a foszer, akkor nyilvan nagy baj lenne ott.Anthony írta: https://444.hu/2023/10/16/egy-netanjahu ... a-guardian
A jó öreg szólásszabadság.
Mohamed karikatúrát lehet közölni, koránt lehet égetni, ezt NEM! Hogy volt ez a Je suis Charlie Hebdo nem is olyan régen?
HozzászólásSzerző: Anthony » 2023. október 16., hétfő 12:44
HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. október 15., vasárnap 15:00
Jelenlévő fórumozók: 4 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem