A resti a buszallomason, en jot szorakoztam ottMorta írta: Srácok tudtok Zalakaroson valami jó látnivalót, programot a fürdõn kívül? Éttermek is jöhetnek. Vagy akár a közeli fakvakban/városokban valami amit vétek kihagyni ha már arra jár az ember.

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. szeptember 29., péntek 7:32
A resti a buszallomason, en jot szorakoztam ottMorta írta: Srácok tudtok Zalakaroson valami jó látnivalót, programot a fürdõn kívül? Éttermek is jöhetnek. Vagy akár a közeli fakvakban/városokban valami amit vétek kihagyni ha már arra jár az ember.
HozzászólásSzerző: Morta » 2023. szeptember 29., péntek 0:55
HozzászólásSzerző: Bencze » 2023. szeptember 28., csütörtök 22:47
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. szeptember 28., csütörtök 22:17
Én meg nem egyszerűsíteném. Legyen csak verseny a gyógyszergyártók közt. Pont az amerikai eü-t felhozni, ahol egy sürgi ellátás után brutál összegeket felszámolnak. Itt meg a polgár a 8000 TB-ért megkaphat bármit - de van aki ezt is sokallja befizetni.Jim írta:így vanNika91127 írta: Alapvetően, a vérnyomás gyógyszereknél sok a generikum (ugyanaz a hatóanyag, más cég). Lehet mindenki ugyanazzal a hatóanyaggal kezd, csak más névem. A gyógyszercégek ereje azért még mindig meg van.
alapvetően probléma, hogy itthon ennyi generikum van forgalomban...
összezavarja a gyógyszerfogyasztókat, ráadásul valamelyik mindig hiánycikk belőlük mostanában
én egyszerűsíteném a rendszert, a régi hatóanyagokból az originális mellet csak 2-3 generikumot engedélyeznék
az USA-ban pl általában hatóanyag alapú felírás van
a patikákban gyártó adott hatóanyaga van csak, sokszor nem is tudja a vevő, milyen gyártó
termékét szedi éppen...
HozzászólásSzerző: Jim » 2023. szeptember 28., csütörtök 21:31
így vanNika91127 írta: Alapvetően, a vérnyomás gyógyszereknél sok a generikum (ugyanaz a hatóanyag, más cég). Lehet mindenki ugyanazzal a hatóanyaggal kezd, csak más névem. A gyógyszercégek ereje azért még mindig meg van.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. szeptember 28., csütörtök 21:09
Szerintem annak is van értelme ha valami megoldja ugyanazt mint most, csak olcsóbban. De az ideális valóban az lenne ha minőségi ugrás is lenneNika91127 írta:De ez próbálgatás. Annak lenne értelme, ha a gép egyből tudná, mi az ideális. Ezt írtam le.Halfkey írta:
Na akkor erre kíváncsi lennék, mi a hivatalos folyamat? Mert az én általam ismert esetekben a következő:
1. orvos megnèzi kórelőzményt, súlyt és vérnyomásjegyzeteket amit X időn keresztül vezetsz
2. mond egy gyógyszert, szeded Y hétig
3. megnézi újra a vérnyomás értékeket amit vezetsz
4. módosítja az adagot, jóváhagyja, vagy mondd másik gyógyszert.
Ez számomra pont egy adatalapú feladatnak tűnik amit bőven el tud végezni gép. De szólj ha van valami lépés amit nem
látok.
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. szeptember 28., csütörtök 21:07
Alapvetően, a vérnyomás gyógyszereknél sok a generikum (ugyanaz a hatóanyag, más cég). Lehet mindenki ugyanazzal a hatóanyaggal kezd, csak más névem. A gyógyszercégek ereje azért még mindig meg van.h3x0r írta:5. majd elmondja, hogy a nem tudom melyik hatoanyagu gyogyszert csak az X gyartotol vedd, mert a tobbiekke rosszabb minosegu. (ez tenyleg valos, apum jart egyszer igy, hogy ugyanaz volt a hatoanyag es a mennyiseg, de az egyik ceg gyogyszere levitte a vernyomasat, a masike nem) Ezt egy orvos elmondhatja neked szoban, de ha az AI leirja, azonnal beperelne a tobbi ceg ragalmazas miatt.Halfkey írta:
Na akkor erre kíváncsi lennék, mi a hivatalos folyamat? Mert az én általam ismert esetekben a következő:
1. orvos megnèzi kórelőzményt, súlyt és vérnyomásjegyzeteket amit X időn keresztül vezetsz
4. módosítja az adagot, jóváhagyja, vagy mndd másik gyógyszert.
Ez számomra pont egy adatalapú feladatnak tűnik amit bőven el tud végezni gép. De szólj ha van valami lépés amit nem
látok.
Szulok, nagyszulok barati koreben tema, hogy ki melyik orvoshoz jar, milyen gyogyszereket kell szedjenek. Azt vettem eszre, hogy mindegyik orvosnak megvan az a nehany gyogyszer, amit a betegeiknek szokott adni. Az egyik orvos A gyogyszerrel szokott kezdeni, majd vagy noveli az adagot vagy ad melle B-t is, masik orvos C-vel kezd es szukseg eseten D-t is. Ha az AI az egesz orszagban ugyanazt a par gyogyszert irna fel, azonnal hiany alakulna ki beloluk, mig a tobbi ott rohadna a polcokon.
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. szeptember 28., csütörtök 21:05
5. majd elmondja, hogy a nem tudom melyik hatoanyagu gyogyszert csak az X gyartotol vedd, mert a tobbiekke rosszabb minosegu. (ez tenyleg valos, apum jart egyszer igy, hogy ugyanaz volt a hatoanyag es a mennyiseg, de az egyik ceg gyogyszere levitte a vernyomasat, a masike nem) Ezt egy orvos elmondhatja neked szoban, de ha az AI leirja, azonnal beperelne a tobbi ceg ragalmazas miatt.Halfkey írta:Na akkor erre kíváncsi lennék, mi a hivatalos folyamat? Mert az én általam ismert esetekben a következő:beteg és beteg közt mindenki másképp reagál ugyanarra a vérnyomásgyógyszerre
4. módosítja az adagot, jóváhagyja, vagy mndd másik gyógyszert.
látok.
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. szeptember 28., csütörtök 20:00
De ez próbálgatás. Annak lenne értelme, ha a gép egyből tudná, mi az ideális. Ezt írtam le.Halfkey írta:Na akkor erre kíváncsi lennék, mi a hivatalos folyamat? Mert az én általam ismert esetekben a következő:beteg és beteg közt mindenki másképp reagál ugyanarra a vérnyomásgyógyszerre
4. módosítja az adagot, jóváhagyja, vagy mondd másik gyógyszert.
látok.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. szeptember 28., csütörtök 19:56
Na akkor erre kíváncsi lennék, mi a hivatalos folyamat? Mert az én általam ismert esetekben a következő:beteg és beteg közt mindenki másképp reagál ugyanarra a vérnyomásgyógyszerre
HozzászólásSzerző: Kacsoh » 2023. szeptember 28., csütörtök 13:36
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. szeptember 28., csütörtök 10:29
facebookkal es tarsaival se csinaltak meg, mostanra ezek a gigacégek uralják a világot, országokat, politikát.Marky írta: Az a baj, hogy az AI is csak a piramis teteje es mindenki forditva all az egeszhez. Jogi, szabalyozoi es szakmai alapok kellenenek a valoban hasznalhato AI modellek alkalmazasahoz.
Ahhoz, hogy az egeszsegugyben mukodhessen, akar csak egy orvos asszisztensekent egy rendszer, ahhoz minden embernek a legintimebb szemelyes adatait (biologiai es szokasok) ki kellene szolgaltatnia.
Ha lesz ilyen, az biztos, hogy Kinabol fog indulni. Ott mar evekkel ezelott tavolrol, real time lehetett tobb szaz rontgengep kijelzojet figyelni![]()
HozzászólásSzerző: Marky » 2023. szeptember 28., csütörtök 10:08
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. szeptember 28., csütörtök 10:06
mindig is nyilvanvalo volt, hogy te vagy feleslegesziro4vr írta: Szépen eltereltétek a témát izubok.![]()
Én marketingben vagyok, nálunk már most kumma sok mindent ki tud váltaani, birefelés, forráselemzés, stratégia, célcsoportelemzés, fókuszcsoport kreált perszónákkal stb..nyilván még fogni kell a kezét meg terelgetni, de ijesztően gyors fejlesztések vannak, és a Microsoft még csak most dobja majd le az atomot erre is.
HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2023. szeptember 28., csütörtök 9:42
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. szeptember 28., csütörtök 8:41
De valljuk be őszintén, nem ez a magyar átlag, aki csak akkor megy oda, ha baj van. Legalábbis, én nem ezt látom.Realista24 írta: En dijaznam egyebkent, mint ahogy en voltam a legboldogabb a netbank megjelenesetol sok-sok eve, hogy nem kell a fancsali kepu banki ugyintezokkel talalkoznom, akik csak problemakat okoztak es fajt nekik a munka.
Azota egy kezemen meg tudom szamolni hanyszor voltam a bankban, es azoknak a 80%at is megbantam![]()
Szoval en biztos vevo lennek ilyenre, foleg, hogy ha en dokihoz megyek, akkor az mar nyomos indok valoszinu.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 28., csütörtök 7:52
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. szeptember 28., csütörtök 7:44
errol mar nem pusztan mobil connectionskent lehet beszelni, konkretan a teljes eletunk ez ma mar, mindent/a dolgok 99%-át intézhetsz egy mobilon.Meg, ha 2 mobil is jut egy emberre atlagosan, akkor is 75%os hasznalatrol beszelunk.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 28., csütörtök 7:37
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. szeptember 28., csütörtök 7:19
Szerintem ez nem reális érv (hanem barszás haha), mert nyilván nem fog mindenki elmenni, de ahhoz hogy valami hasznos legyen, nem is kell mindenkinek használnia. Mobilbankot sem mindenki használ, van aki még mindig bemegy a fiókba, de ettől nem gondolnám hogy haszontalan találmány. A társadalmi átállás egyáltalán nem lenne triviális, de nyilván ezek a dolgok részben generációváltásokkal történnek meg: értsd nem a 80 éves Gizikét kell meggyőzni a dologról.elkepzelem, hogy ahol milliok nem vesznek fel COVID oltast a mikrocsipsz miatt, ok majd elmennek AI haziorvoshoz.
Jelenlévő fórumozók: 10 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem