Szerintem ez nem reális érv (hanem barszás haha), mert nyilván nem fog mindenki elmenni, de ahhoz hogy valami hasznos legyen, nem is kell mindenkinek használnia. Mobilbankot sem mindenki használ, van aki még mindig bemegy a fiókba, de ettől nem gondolnám hogy haszontalan találmány. A társadalmi átállás egyáltalán nem lenne triviális, de nyilván ezek a dolgok részben generációváltásokkal történnek meg: értsd nem a 80 éves Gizikét kell meggyőzni a dologról.elkepzelem, hogy ahol milliok nem vesznek fel COVID oltast a mikrocsipsz miatt, ok majd elmennek AI haziorvoshoz.
ANDS nem vagyok diagnoszta, de én azt gondolom a diagnózishoz két dolog kell, kórelőzmény, és a tünetek ismerete. Előbbit nyilván sokkal jobban képes megoldani az AI, az hogy az orvos "ismer" azt nem gondolhatjuk pontosabbnak mint hogy vezetve van rólam minden orvosi adat (egyébként az orvos is így "ismer", bepötyögi a nevem a gépbe és megnézi miket írt fel rólam). Az hogy mik a tünetek, pedig nagyrészt ma is maga mondja el az ember, egy-két nagyon minimális vizsgálat van csak amit háziorvos csinál. Az egyetlen ami nekem eszembe jut és nincs rá ma olcsón és tömegesen elérhető hardver, az az hogy meghallgatja a tüdőmet (de lehet erre is van csak nincs ötletem). Lázat mérni, vérnyomást mérni, megnézni vizuálisan hogy hogy néz ki valami, lázat mérni, stb. otthon is tudunk, mást egy háziorvos velem még sosem csinált.
Szerintem a mi életünkben ez meg fog történni és ilyen Pareto módon az esetek nagy %-át (a triviális dolgok) megoldja, és az orvosok tudnak arra fókuszálni amikor tényleg baj van. De ott a szerintem a mondat elején, lehet tévedek. Technológiai szempontból ez sokkal kisebb ugrás mint amit megtettünk eddig az életemben, és remélhetőleg csak a felénél járok kb.