Egy éve vagyok a bizniszben, hozzáértőnek még nem teljesen nevezném magam, remélem így is tudok segíteni. Amiket leírok az részben saját tapasztalat, részben tőlem okosabb emberek könyveiből tanultam.filatáska írta: Bármilyen tanácsot, tapasztalatot szívesen olvasok.
Nincs konkrét tervem vele, csak hallottam róla, és érdekelne hogy működik ha van itt hozzá értő.
Technikai és fundamentális analízisről nem írnék, Google és Youtube, vannak nagyon korrekt tartalmak, ha érdekel privátban linkelek néhányat.
A kereskedés 70% pszichológia, 30% technikai tudás és a vállalkozó szelleműek 90%-a saját maguk miatt nem lesz sikeres. Alapvető hibákat követnek el újra és újra. Az egyik az, hogy nincs adat a stratégiáról. Egy stratégiát 20 perc alatt megtanulsz, de azt backtestelni kell legalább 100-szor, hogy legyen önbizalmad használni. Ennek hiánya vezet a FOMO tradinghez.
A veszteseket rövidre zárjuk, a nyerteseket hagyjuk futni. Rengetegen fordítva csinálják. A vesztes pozícióknál módosítják a stoplosst és még adnak is hozzá (averaging down), abban a reményben, hogy visszafordul az irányukba. Ez nem kockázatmenedzsment, hanem szerencsejáték.
Tudnék még többet írni, de nem egy fórum keretein belül szeretném.
Sokakat vonz az fx és a kereskedés, mert sok pénzt és szabadságot ígérnek youtubeon a sarlatánok, ami tényleg így van, de ezt nem lehet 30-90 nap alatt elérni.