A nagy kerdes ilyenkor, hogy ez megeri-e?Nika91127 írta:6.éve átlag 240 felett dolgozom, volt időszak, hogy inkabb 260. A rekord 314 óra volt.'shutterisland írta: egyebkent aki ilyen 220+ orakat dolgozik rendszeresen, az irja mar le egyszer, hogy all ossze egy hete.
az elet es ido management resze erdekelne.
covid elotti evekben 210-230 orakat dolgoztam atlagban, de voltak ennel huzosabb idoszakok is.
a penz persze jobb volt ilyen oraszamok mellett, de az eletem osszes egyeb terulete (kapcsolat, barati es csaladi kapcsolatok, egeszseg, pihenes,.etkezes, hobbik, énidő, stb) azert megsinylettek rendesen, 1-2 dolog szinte konkretan romokban is hevert az ilyen heti 6x9.5 orazasok mellett.
covid ota sikerult valtani es visszavettem egy 185-190 oras atlagra, azota jobban megvan a balansz az anyagiak es a tobbi terulet kozott.
mindenkeppen le a kalappal azok elott, akik ezt nem csak egy adott par eves idoszakban egy kifejezett cel miatt kepesek fenntartani, hanem hosszu tavon is, nekem oriasi gondjaim voltak a mar fenn emlitett eletmenedzsmenttel.
az mar persze mas kerdes, hogy sajnos ebbe bele vannak kenyszeritve az emberek.![]()
Mindezt szerencsére egy felelősségmentes munkahelyen, ahol nem gond ha fáradtan hibázol.
Mellett külsős többhetes vagy több hónapos gyakorlatok, egy jelenleg 2,5 éves gyerek, egy szintén orvos feleség.
Sportolni nincs időm 6 éve. Szerencsére az előtte 18 év "hozadeka" meg van. Az énidő az a gyerek altatása, amíg a feleségem altatja. Amúgy mindent nekik és értük "áldozok". Legyen ez idő v pénz.
Egyreszt, mint "beteg", azt mondom, meg, mert van egy lelkiismeretes es remek doki. Nyilvan kerdes, hogy mikor hibazol a 200. vagy a 300. ora utan?
Masreszt azt mondom, hogy nem. Pont volt egy horgaszverseny a tonal, es az egyik csapattal toltottem sok idot.
Ott nagyjabol mind a harom egesz eletet vegignyomta kemenyen, epitoipar javareszt. Az egyik csoka konkretan heti 6,5 napot dolgozott, a vasarnap volt szabad, akkor volt egy focimeccse a haverokkal, meg egy delutan a csaladdal. Minden reggel kelt fel negykor, videki munkak, keso estig tarto melok, stb.
Volt, hogy a gyerek hetekig csak egy vasarnap delutan vagy egyaltalan nem latta. Nyilvan megvan mindenunk, most mar kevesebbet kell dolgoznia, hobbijanak el. De koznen a gyerekek mind kirepultek, asszony vagy huseges volt vagy nem, 50+ evesen "vegre" a hobbijara is van ido, de amugy megette az elet.
Mindezt azert, hogy a gyerekenek, csaladjanak meglegyen mindene, ami szep szep...de kerdes, hogy megeri-e vagy nem lehetett volna-e talalni egy egeszsegesebb balance-t.