OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 6., szerda 8:22

Nika91127 írta:
'shutterisland írta: egyebkent aki ilyen 220+ orakat dolgozik rendszeresen, az irja mar le egyszer, hogy all ossze egy hete.
az elet es ido management resze erdekelne. :D

covid elotti evekben 210-230 orakat dolgoztam atlagban, de voltak ennel huzosabb idoszakok is.
a penz persze jobb volt ilyen oraszamok mellett, de az eletem osszes egyeb terulete (kapcsolat, barati es csaladi kapcsolatok, egeszseg, pihenes,.etkezes, hobbik, énidő, stb) azert megsinylettek rendesen, 1-2 dolog szinte konkretan romokban is hevert az ilyen heti 6x9.5 orazasok mellett.

covid ota sikerult valtani es visszavettem egy 185-190 oras atlagra, azota jobban megvan a balansz az anyagiak es a tobbi terulet kozott.

mindenkeppen le a kalappal azok elott, akik ezt nem csak egy adott par eves idoszakban egy kifejezett cel miatt kepesek fenntartani, hanem hosszu tavon is, nekem oriasi gondjaim voltak a mar fenn emlitett eletmenedzsmenttel.

az mar persze mas kerdes, hogy sajnos ebbe bele vannak kenyszeritve az emberek. :|

6.éve átlag 240 felett dolgozom, volt időszak, hogy inkabb 260. A rekord 314 óra volt.
Mindezt szerencsére egy felelősségmentes munkahelyen, ahol nem gond ha fáradtan hibázol.
Mellett külsős többhetes vagy több hónapos gyakorlatok, egy jelenleg 2,5 éves gyerek, egy szintén orvos feleség.
Sportolni nincs időm 6 éve. Szerencsére az előtte 18 év "hozadeka" meg van. Az énidő az a gyerek altatása, amíg a feleségem altatja. Amúgy mindent nekik és értük "áldozok". Legyen ez idő v pénz.
A nagy kerdes ilyenkor, hogy ez megeri-e?

Egyreszt, mint "beteg", azt mondom, meg, mert van egy lelkiismeretes es remek doki. Nyilvan kerdes, hogy mikor hibazol a 200. vagy a 300. ora utan?
Masreszt azt mondom, hogy nem. Pont volt egy horgaszverseny a tonal, es az egyik csapattal toltottem sok idot.

Ott nagyjabol mind a harom egesz eletet vegignyomta kemenyen, epitoipar javareszt. Az egyik csoka konkretan heti 6,5 napot dolgozott, a vasarnap volt szabad, akkor volt egy focimeccse a haverokkal, meg egy delutan a csaladdal. Minden reggel kelt fel negykor, videki munkak, keso estig tarto melok, stb.

Volt, hogy a gyerek hetekig csak egy vasarnap delutan vagy egyaltalan nem latta. Nyilvan megvan mindenunk, most mar kevesebbet kell dolgoznia, hobbijanak el. De koznen a gyerekek mind kirepultek, asszony vagy huseges volt vagy nem, 50+ evesen "vegre" a hobbijara is van ido, de amugy megette az elet.

Mindezt azert, hogy a gyerekenek, csaladjanak meglegyen mindene, ami szep szep...de kerdes, hogy megeri-e vagy nem lehetett volna-e talalni egy egeszsegesebb balance-t.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. szeptember 6., szerda 8:16

'shutterisland írta: egyebkent aki ilyen 220+ orakat dolgozik rendszeresen, az irja mar le egyszer, hogy all ossze egy hete.

covid elotti evekben 210-230 orakat dolgoztam atlagban, de voltak ennel huzosabb idoszakok is.
a penz persze jobb volt ilyen oraszamok mellett, de az eletem osszes egyeb terulete (kapcsolat, barati es csaladi kapcsolatok, egeszseg, pihenes,.etkezes, hobbik, énidő, stb) azert megsinylettek rendesen, 1-2 dolog szinte konkretan romokban is hevert az ilyen heti 6x9.5 orazasok mellett.

covid ota sikerult valtani es visszavettem egy 185-190 oras atlagra, azota jobban megvan a balansz az anyagiak es a tobbi terulet kozott.

mindenkeppen le a kalappal azok elott, akik ezt nem csak egy adott par eves idoszakban egy kifejezett cel miatt kepesek fenntartani, hanem hosszu tavon is, nekem oriasi gondjaim voltak a mar fenn emlitett eletmenedzsmenttel.

az mar persze mas kerdes, hogy sajnos ebbe bele vannak kenyszeritve az emberek. :|

6.éve átlag 240 felett dolgozom, volt időszak, hogy inkabb 260. A rekord 314 óra volt.
Mindezt szerencsére egy felelősségmentes munkahelyen, ahol nem gond ha fáradtan hibázol.
Mellett külsős többhetes vagy több hónapos gyakorlatok, egy jelenleg 2,5 éves gyerek, egy szintén orvos feleség.
Sportolni nincs időm 6 éve. Szerencsére az előtte 18 év "hozadeka" meg van. Az énidő az a gyerek altatása, amíg a feleségem altatja. Amúgy mindent nekik és értük "áldozok". Legyen ez idő v pénz.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. szeptember 6., szerda 7:27

egyebkent aki ilyen 220+ orakat dolgozik rendszeresen, az irja mar le egyszer, hogy all ossze egy hete.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. szeptember 5., kedd 21:53

Sziasztok.

EnKór meghívója van esetleg valakinek amit megosztana nekem?

kööszii :sziv:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2023. szeptember 4., hétfő 16:20

hehetheoriginal írta: https://www.youtube.com/watch?v=Wy1pMuE ... nel=Grunge
Jajj hát ezek ilyen ezeréves sztorik. :D Az utolsó mondjuk durva, az idei ha jól láttam.
Furcsálom hogy 2 nagy baleset nem került bele, a 2013-as spanyolországi horrorbaleset, meg az 1997-es Southall-i baleset, az is kemény volt.

kecsu10
Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2023. szeptember 4., hétfő 16:14

hehetheoriginal írta:
Redneck lét egy lakókocsiban egy kiszáradt bányató mellett, ne gondolj nagyra :mrgreen:
neha elcserelnem :lol:
Legalabb te ertened az ironiat akinek az ereiben is az folyik ver helyet tosszam ki a nyakad.
faszomnak viccelodsz itt hetfon kora reggel bazmeg, meg 2,5 nap szenvedes mire megin hetvege lesz :vivo: :vivo: :vivo: :kalapos:
Asszony pedagógus volt gyes előtt, középiskolában.
nem tudom mit tanit, en nyelvtanar csaladtagbol indulok ki, az nem olyan, mint egy matektanar pl, akinel a tema es a topik mindig ugyanaz (hacsak nem jön vmi agytröszt es valtoztatja meg alapjaiban az egesz matematikat :lol: :| ), de egy nyelvtanarnal pl minden evben szinte uj tananyag, uj tankönyv, a dolgozatot nem ugy javitod, hogy atfutod, hogy jo e a vegeredmeny, meg a levezetes, hanem nyelvtant, mindent alaposan nezni kell, plusz eleve a dolgozat összeallitasa sokkal több idot vesz igenybe, mint a pl emlitett matektanarnal, aki fog egy nem tananyag könyvet, aztan copypaste par feladatot dolgozatnak.
szoval egesz eves, egesz napos melo az, plusz egesz nap allni meg magyarazni a tablanal.

nyilvan, nem latastol vakulasig dolgoznak - ok is megoldjak valahogy a sajat csaladjukat -, de azert nagyon nincs aranyban az elvegzett munka mennyisege se mas foglalkozasok keresetevel, de csak önmagaban a munkavegzes utani jarandosag mertekevel se.
Kerjuk vissza a regi hehet! :vivo:
nem vagyok benne biztos, hogy jol jarnatok/jarnank vele. :kalapos:

amugy nem az volt a baj, hogy nincs kello mennyisegu es kepzettsegu masiniszta, hanem hogy nincs befejezve a kibaszott vasutvonal es egy gecinagy szakadek van az összes leagazas vegen :lol:
arra meg mindegy mit tanulsz szegeden basszalakle
Ne érts félre, én is nagyon szeretném, ha rendeződne a helyzet a pedagógusok fizetésével, már csak a gyerekeim miatt is, illetve jó lenne, ha az asszony is oda tudna majd visszamenni, de van élelmiszer mérnöki papírja is, igaz pályakezdő lenne, nem tudom azzal mit lehet kezdeni, de talán ennél jobb munkája lehetne.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 4., hétfő 16:12

hehetheoriginal írta:
Realista24 írta: Latod Faust, emberek akkora hazban laknak, hogy egy router mar nem is eleg. Nekem ami a hazban van, azt el tudom erni a toparton is elmeletileg, szoval nem tudom mekkora kecoban laktok ti :lol:
ja bocsmar, hogy neked a hazad mellett van egy tavad is. :mrgreen:
Összekeversz Lölövel. :mrgreen:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. szeptember 4., hétfő 16:11

Sierra írta:
Sierra írta: Egyébként én mennek most, de Szegeden lesz sajnos, nem Bp.
Van Bp-n is! MÁV oldalára felnéztem, bepróbálom hátha. :D Gyerekkoromban vonatbuzi voltam, aztán azt kinőttem, de az érdeklődés megmaradt. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz. :D
https://www.youtube.com/watch?v=Wy1pMuE ... nel=Grunge
thereisonly1ronaldo

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2023. szeptember 4., hétfő 16:10

Sierra írta: Egyébként én mennek most, de Szegeden lesz sajnos, nem Bp.
Van Bp-n is! MÁV oldalára felnéztem, bepróbálom hátha. :D Gyerekkoromban vonatbuzi voltam, aztán azt kinőttem, de az érdeklődés megmaradt. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz. :D

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. szeptember 4., hétfő 16:02

Redneck lét egy lakókocsiban egy kiszáradt bányató mellett, ne gondolj nagyra :mrgreen:
neha elcserelnem :lol:
Legalabb te ertened az ironiat akinek az ereiben is az folyik ver helyet tosszam ki a nyakad.
faszomnak viccelodsz itt hetfon kora reggel bazmeg, meg 2,5 nap szenvedes mire megin hetvege lesz :vivo: :vivo: :vivo: :kalapos:
Asszony pedagógus volt gyes előtt, középiskolában.
nem tudom mit tanit, en nyelvtanar csaladtagbol indulok ki, az nem olyan, mint egy matektanar pl, akinel a tema es a topik mindig ugyanaz (hacsak nem jön vmi agytröszt es valtoztatja meg alapjaiban az egesz matematikat :lol: :| ), de egy nyelvtanarnal pl minden evben szinte uj tananyag, uj tankönyv, a dolgozatot nem ugy javitod, hogy atfutod, hogy jo e a vegeredmeny, meg a levezetes, hanem nyelvtant, mindent alaposan nezni kell, plusz eleve a dolgozat összeallitasa sokkal több idot vesz igenybe, mint a pl emlitett matektanarnal, aki fog egy nem tananyag könyvet, aztan copypaste par feladatot dolgozatnak.
szoval egesz eves, egesz napos melo az, plusz egesz nap allni meg magyarazni a tablanal.

nyilvan, nem latastol vakulasig dolgoznak - ok is megoldjak valahogy a sajat csaladjukat -, de azert nagyon nincs aranyban az elvegzett munka mennyisege se mas foglalkozasok keresetevel, de csak önmagaban a munkavegzes utani jarandosag mertekevel se.
nem vagyok benne biztos, hogy jol jarnatok/jarnank vele. :kalapos:

amugy nem az volt a baj, hogy nincs kello mennyisegu es kepzettsegu masiniszta, hanem hogy nincs befejezve a kibaszott vasutvonal es egy gecinagy szakadek van az összes leagazas vegen :lol:
arra meg mindegy mit tanulsz szegeden basszalakle
thereisonly1ronaldo

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2023. szeptember 4., hétfő 16:02

Realista24 írta:
Sierra írta: MÁV-nál ősztől indul mozdonyvezetői tanfolyam, igaz 18-22 hónapig tart és nem könnyű abszolválni, viszont könnyítettek a feltételeken. Utána akár 800k-ért lehet sihuhúzni. :D
Lehet nem artana, mert van mar itt eleg masiniszta, es mindegyik a szakadekban kotott ki.
Főleg az MBappé IC :lol: :lol:

Egyébként én mennek most, de Szegeden lesz sajnos, nem Bp.

kecsu10

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2023. szeptember 4., hétfő 16:00

nmate írta:
kecsu10 írta: Valójában leírtam, hogy háromszor annyit keres kb, három munkahelyen, háromszor annyi munkáért.
Minden tiszteletem a tiéd, de ne hasonlítsuk össze. Egy lelkiismeretesen dolgozó tanár (látom két szememmel) kb. 50 órát kell eltöltsön mindennel együtt, egy munkahellyel, hogy megfeleljen minden elvárásnak és a gyerekek is megkapják oktatás szempontjából amire szükségük van. Szóval ez nem teljesen igaz, egy főállású tanár / tanító állás mellett, ha rendesen csinálod, nem tudsz mellékállást vállalni.
hehetheoriginal írta:
Bocsánat, az előzőt már nem engedte szerkeszteni. Szóval kihagytam, hogy ezek mellett a teljes dokumentáció elkészítése, adminisztrátor, hivatalos ügyek, banki és gazdasági ügyek, könyvelés, pályázatok is mind rád várnak, mert te vagy a felelős és az aláíró mindenhol. Szerintem lényegesen alul lőttem be a ledolgozott órák számát, talán azért mert annyinak akarom látni csak, a valóságban minden bizonnyal sokkal több. Heti egy szabad nap járna nekünk a törvény szerint, azt én inkább feláldoztam, hogy az egyetemistákkal lehessek. De ez nem az átlag lelkész élete még egyszer szeretném kiemelni, ezt a tudományok munka "bolondítja meg" ennyire. Valójában nem is számolom hány óra munka van egy nap, mert amíg bírom nem érdekel különösebben.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 4., hétfő 16:00

Sierra írta: MÁV-nál ősztől indul mozdonyvezetői tanfolyam, igaz 18-22 hónapig tart és nem könnyű abszolválni, viszont könnyítettek a feltételeken. Utána akár 800k-ért lehet sihuhúzni. :D
Lehet nem artana, mert van mar itt eleg masiniszta, es mindegyik a szakadekban kotott ki.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2023. szeptember 4., hétfő 15:56

Faust írta:
hehetheoriginal írta: Faust nem jo a kerdes, sztem tudod jol, hogy a pedagogusok 1 munkahelyen dolgoznak napi 10-12 orat (az otthoni keszulessel, dogajavitassal, stb-vel egyutt).
szoval nincs ertelme semmit se tanarok berehez hasonlitani, mert kibaszottkurva modon alul vannak fizetve.

Mostanaban nem veszi sem a viccet, sem az ironiat.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. szeptember 4., hétfő 15:54

hehetheoriginal írta: Faust nem jo a kerdes, sztem tudod jol, hogy a pedagogusok 1 munkahelyen dolgoznak napi 10-12 orat (az otthoni keszulessel, dogajavitassal, stb-vel egyutt).
szoval nincs ertelme semmit se tanarok berehez hasonlitani, mert kibaszottkurva modon alul vannak fizetve.

Felesegem pedagogus volt, en mondtam neki hogy hagyja abba, mert ennyi penzert inkabb vallalok en plusz 2-3 napot, tanuljon ki mast mert ennek semmi ertelme. A kolleganoje aki 20 eve volt a palyan, 30 ezer forinttal keresett tobbet a bertabla szerint.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Faust 2023. szeptember 4., hétfő 15:57-kor.

kecsu10

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2023. szeptember 4., hétfő 15:49

Azért hidd el, hogy nem pont így van. Asszony pedagógus volt gyes előtt, középiskolában. Lényegesen kevesebbet dolgozott, itt nincs tk munkaidő, van, hogy este is jönnek emberek, mert gondjuk van. Este vannak alkalmak, hétvége nincs, ünnep nincs. S minden bibliaórára készülni kell, vasárnapra is, mi is tanítunk ugyanúgy a közoktatásban, (ki mennyit, valaki 25 órát még ezek mellett), és akkor még produkálj szakcikkeket, monográfiát, tarts előadást, szakfordítás héberről mondjuk angolra, szóval nem teljesen ugyanaz a dolog, nyilván nem is ugyanazért a pénzért. De teljesen egyetértünk, alul vannak fizetve a pedagógusok, nagyon nagyon.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. szeptember 4., hétfő 15:46

kecsu10 írta: Valójában leírtam, hogy háromszor annyit keres kb, három munkahelyen, háromszor annyi munkáért.
Minden tiszteletem a tiéd, de ne hasonlítsuk össze. Egy lelkiismeretesen dolgozó tanár (látom két szememmel) kb. 50 órát kell eltöltsön mindennel együtt, egy munkahellyel, hogy megfeleljen minden elvárásnak és a gyerekek is megkapják oktatás szempontjából amire szükségük van. Szóval ez nem teljesen igaz, egy főállású tanár / tanító állás mellett, ha rendesen csinálod, nem tudsz mellékállást vállalni.
hehetheoriginal írta:
Realista24 írta: Latod Faust, emberek akkora hazban laknak, hogy egy router mar nem is eleg. Nekem ami a hazban van, azt el tudom erni a toparton is elmeletileg, szoval nem tudom mekkora kecoban laktok ti :lol:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. szeptember 4., hétfő 15:44

thereisonly1ronaldo

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2023. szeptember 4., hétfő 15:43

MÁV-nál ősztől indul mozdonyvezetői tanfolyam, igaz 18-22 hónapig tart és nem könnyű abszolválni, viszont könnyítettek a feltételeken. Utána akár 800k-ért lehet sihuhúzni. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sierra 2023. szeptember 4., hétfő 15:44-kor.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. szeptember 4., hétfő 15:42

Faust nem jo a kerdes, sztem tudod jol, hogy a pedagogusok 1 munkahelyen dolgoznak napi 10-12 orat (az otthoni keszulessel, dogajavitassal, stb-vel egyutt).
thereisonly1ronaldo

Vissza: