Mondjuk ez a lista közel sem akkora hülyeség mint ahogy itt beállítjátok, de ehhez értelmezni kellene, hogy hogyan jutottak el idáig. És nyilván nem ez lesz a végső sorrend, mert nagyon befolyásolja a végeredményt a csoportból való továbbjutás esélye. Illetve ez nem erősorrend. Abban előzzük az Arsenalt, de nem feltétlenül a legerősebb a legesélyesebb.Pad'em írta: Én tegnap elkezdtem bepötyögni de aztan kitöröltem mondván úgy se érdekel senkit. De tess, igy még kattintani se kell - Opta szerint esélyek a végső győzelemre. Komoly lista, főleg, hogy a PSG-t lehagyták a grafikonjaikról![]()
Man City - 36,1%
Bayern - 10,2%
Arsenal - 7,0%
Real Madrid - 6,6%
Napoli - 6,0%
Inter - 5,1%
Man United - 4,4%
Atlético - 3,3%
Porto - 3,1%
Barcelona & RB Leipzig - 3,0%
Newcastle - 2,7%
Dortmund - 1,6%
Milan - 1,5%
Benfica - 1,4%
PSV - 1,1%
Minden csapatnak van egy statisztikai erőssége amivel kalkulálnak, ezáltal meghatározva, hogy melyik csoportban kik az esélyesek. A Real papíron erősebb mint az Arsenal, de nehezebb csoportban vagyunk, ezért az Arsenalnak jóval nagyobb esélye van továbbjutni a csoportjából mint nekünk. 87,2% vs 79,8 %. Ezt a statisztikai hátrányt "görgetjük" magunk előtt a végéig. De már egy körrel később alig van különbség, szűkül az olló - értsd minden további körben már a Realnak van nagyobb esélye továbbjutni. A végső körre ez az olló kb be is zárul 0,4% ra esik. Ha megtisztítani a csoportkörtől az adatokat reálisabb képet kaphatunk, viszont azon is túl kell jutni.
A PSG meg azért nincs rajta, mert a bitang csoport miatt nagyon alacsony az esélye a csoportból való továbbjutásra ezért nem fért bele a top 16 legnagyobb eséllyel továbbjutóba.
Amit meg lehet kérdezni jogosan, hogy pl a Newcastle mi a bánattól van ilyen magasan jegyezve. (Ami által papíron csökkenek a PSG esélyei)