HozzászólásSzerző: AdamTaylor » 2023. augusztus 29., kedd 12:43
tavasszal huztam be az elso barefootomat, februarban volt egy derek becsipodesem es sok mindenen valtoztattam azota. reggel ota kb vegig ment itt minden amivel foglalkoztam az elmult fel evben manual terapeutatol home office ergonomian at uszas javitason keresztul a barefootig.
merrell vapor glove 6-tal kezdtem, betonra szerintem tul vekony talpu, de nekem nagyon bejott. az elejen tenyleg oda kell figyelni a fokozatossagra, ezt minden videoban meg blogon elmondjak, en elhittem hogy okosabb vagyok meg amugy is mezitlab vagyok itthon mindig, ugyhogy 2 het utan vettem egy toespacert es turaztam 25kmt a cipo ala felveve. vagy 4-5 napig minden bajom volt izomlazzal es mindenfele izuleti fajdalommal. toespacer nelkul se hiszem, hogy erdemes lett volna ezt letolni benne ilyen koran. nem a tavval volt gondom.
kezdetben csipoben hatalmas felszabadultsag jott. nagyon szembe tuno lett szamomra az emelt sarok es merev talp okozta feszultseg, elotte lovesem nem volt hogy van ilyen. allokepessegen en is eszrevettem az elejen hogy gyorsan javult vagy legalabbis az erzet megvan hogy ki tudnek menni a vilagbol.
azota vettem egy decathlonos forclaz szandalt, az is barefoot parameterekkel keszult, meg vettem egy merrell vapor 3-t, annak par mm-vel vastagabb a talpa, betonon jobb benne maszkalni meg kicsit utcaibb megjelenese is van a bor miatt. nyar elejen futottam az asicsomban es csipom terdem teljesen kivolt masnap, azota 1-2 hetente a glove 6-osban futottam fuvon meg rekortanon. eg es fold, de azert ezt is ovatosan es fokozatosan erdemes. kevesbe erzem megterhelonek a futast, sztem sokat dob, hogy a talpamban a kis izmokat is hasznalom nekirugaszkodasnal.
meg azert ettol kicsit atalakul a jaras, a sarkat nem esik jol odaverni a nagy lepesekkel se futasnal, se sima setanal. kb ennek kell kialakulni, utana lehet szerintem terhelni rendesen.
ugy gondolom, hogy telre ezek a vekonytalpu cipok nem lesznek jok, arra egy kisebb cseh cegtol behuztam egy belelt bakancsot mert igy nyaron fel aron adtak, arra kivancsi leszek.
amugy full bohoc cipok sztem, legalabbis nem tul szokvanyos ez az anatomiai formavilag, de nagyon ritka hogy mast veszek fel. jovore behuzok egy alkalmit, meg egy five fingers futot es atallok erre teljesen.