Èn megértem mire akarsz kilyukadni,valamint a mondandód nagy részével egyet is értek.Én,mint mezei szurkoló is úgy vagyok vele,hogy szórakozás miatt megyek ki a meccsre,vagy ülök a TV elé...meglehet nem látok bele a labdarúgásba olyan szinten mint sokan,de az a szakmai része tán annyira nem is érdekel...Elismerem,és tisztelem,hogy Ribery hasznos meg etc...de nem tud lekötni.Mint ahogy egy bayern meccs se tud.Teszik a dolgukat,a legmagasabb szinten azt annyi....ez a díj meg nem Kiváló Dolgozó jelvény,ami a legjobb melósnak jár,hanem-és azt sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni-anbak is aki a futballt jobban tudta adott évben népszerűsìteni.(Legalább is valaha erről szölt),és biz Ronaldo ebben (is),jobb,mint Ribery.Ès mielőtt valaki kiforgatná a szavaim,azt mindom hogy ez IS tényező,a kiváló teljesítmény mellett.Nem kapom fel a vizet, lehet én fogalmazok rosszul, csak idegesít, hogy senki nem képes kigobozni, hogy mi a fenéről is beszélek. Ribery sem statisztikában, sem játéktudásban nem emelkedik az általam felsorolt játékosok fölé, csupán annyiban, hogy több címet nyert. Kiváló csapattársakkal, szép játékkal, taktikával végigverték Európát.
És mivel a foci annyira célirányossá vált,racionális lett,és ezért aztán el is laposodott kicsit,hadd kapja az a dijjat aki a kiemelkedő teljesítménye mellet kicsit színt is visz a játékba.Ha ez uram bocsá gólokban,FONTOS gólokban nyilvánul meg,hát akkor ez van...
Jó,nyilván van ebben részemről némi elfogultság is,mert még én emlékszem azokra az időkre,mikor a foci élvezhető volt-sajnos vagy nem sajnos,de sokan akik itt kommentelnek meg nem-és ugye akkor még nem az volt az elsőszámú szempont hogy ne kapjunk ki,hanem az hogy támadjunk aztán húzzuk be.Ma meg,ott tartunk hogy a vkp poszt egy csapatjáték kulcsa....