Politika
Re: Politika
Ez engem eléggé felszabott. Ès tudom hogy jön majd füst és elmondja hogy a régi rendszer túl kedvezō - mint ahogy nyilván az is - csak attól még egy átvezetést nem így kell kezelni és bejelenteni. Úgy érzem kb. hiba volt nem betenni gázfūtést csak hōszivattyút, mert most egekben lesz a ‘rezsitámogatott’ villanyszámlám.
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Remélem minden magyar állampolgárnak van tiktokja, mert a magyar kormány úgy tűnik ott fog bejelenteni elsőként dolgokat. Itt a legújabb, amiben a napelemesekkel basznak ki mosolyogva: Link.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Afrikában a mai napig vannak olyan közösséget ahol a gyereket közösen nevelik fel.Gonzi írta:Szerinted hany komoly tanulmanyt es konyvet olvasott el a temaban, ha lentebb bevalotta hogy keptelen elolvasni barmit is?babaking írta:
Ezt kifejthetnéd...Ezek ilyen hasbol jovo frazisok mert az gondolja az emberi faj ugy mukodott mindig is mint az elmult 200 evben.
Ha a torzsi kulturaban kutakodunk, nem is olyan egyertelmu szulokrol beszelni, inkabb az egesz torzs nevelt fel valakit, de egyebkent a többnejűség es többférjűség is jelen volt sok kulturaban, az olyan meredek szokasokig minthogy a ferfiak mindig egyutt alszanak. Sok felek vagyunk na. Hogy az ilyen kulturakban felnott gyerekek mennyire egeszsegesebbek vagy egeszsegtelenebbek egy mai noi-ferfi par altal felnevelt gyerekkel szemben, illetve meg ezt osszehasonlitani azonos nemu parral, hat sok szerencset aki ezt korultekintoen be tudja bizonyitani. Az viszont biztos hogy a kornyezet sokat alakitja milyen a berendezkedes, ez mindig is kulcs volt es lesz. Egy varosi letben ahol a szomszedaid evente cserelodnek es a nevuket sem tudod, nyilvanvaloan lehetetlen abba az iranyba menni hogy egy torzs neveli fel a gyereket - mivel maga a torzs is ertelmezhetetlen - affele haladunk hogy egyre jobban a ket szulore van raautalva a gyerek (+szuk csalad szerencsesebb esetben.) Ezert nehez osszehasonlitani, mert tulajdonkeppen minden korszakban simulunk az adottsagokhoz/korulmenyekhez, a fent emlitett peldaknak is megvoltak az okai.
Az, hogy mi a normális az mindig a korral változik. Elképzelhető, hogy valaki egy másik kor értékrendjét és szokásait preferálja, de az megszívta, hacsak nem talál fel időgépet. Arról nem is beszélve, hogy sokszor megszépülnek utólag a régmúlt dolgai. (Jajj de fasza volt lovagnak lenni. Ja. Az. Annak a pár kivaltságosnak, a maradék paraszt meg meggebedett a földeken ha nem vitte el csecsemőkorban egy mai szemmel egyszerű megfázás)
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
-
Nos, a második felére válaszolva.kierkegaard írta:ez eléggé érdekesnek hangzik, erre van esetleg forrásod, hogy utána lehessen olvasni?untouchable írta:
mégpedig az, hogy anno a törzsekben a homoszexuális férfit a többiek nyugodtan ott hagyhatták a nőkkel, amikor vadászni mentek, mert a párjukra nem jelentett veszélyt, ellenben fizikailag mégiscsak egy férfi volt, aki azért fiatalkorában (amikor még nem volt egyértelmű a szexuális preferenciája) kitanulta a harci és vadászati technikákat, ami által meg tudta védeni az otthon maradt nőket. Később hasonló szerepben eunuchokat is alkalmaztak, valamint bizonyos polinéz törzsekben, ha túl sok fiú születik egy családban, akkor egyet lányként nevelnek fel, ami náluk az ősidőktől fogva megszokott.
Bár nem ez volt az eredeti forrásom, amikor olvastam róla, de végül találtam róla írást.
https://gyerekekafoldkorul.blog.hu/2016 ... aga_szamoa
Hala Madrid y nada más 
-
Sajnos nem találom, kb 10 éve olvastam és angol nyelven volt a forrás.kierkegaard írta:ez eléggé érdekesnek hangzik, erre van esetleg forrásod, hogy utána lehessen olvasni?untouchable írta:
mégpedig az, hogy anno a törzsekben a homoszexuális férfit a többiek nyugodtan ott hagyhatták a nőkkel, amikor vadászni mentek, mert a párjukra nem jelentett veszélyt, ellenben fizikailag mégiscsak egy férfi volt, aki azért fiatalkorában (amikor még nem volt egyértelmű a szexuális preferenciája) kitanulta a harci és vadászati technikákat, ami által meg tudta védeni az otthon maradt nőket. Később hasonló szerepben eunuchokat is alkalmaztak, valamint bizonyos polinéz törzsekben, ha túl sok fiú születik egy családban, akkor egyet lányként nevelnek fel, ami náluk az ősidőktől fogva megszokott.
Hozzáteszem, ezt ne vegyétek szentírásnak, elméletkent olvastam, bocsi, ha úgy fogalmaztam.
Úgy tudom nincs közmegegyezés a témában, de számomra eléggé logikusnak hangzik annak fényében, hogy valószínűleg mindig jelen volt ez a jelenség az állatvilágban, leginkább az emlősöknél.
Mármint a férfi homoszexualitás, a többi orientációról/preferenciáról nem igazán olvastam vagy csak nem emlékszem már rá.
Hala Madrid y nada más 
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
nem lehet neki mert szűk csonkolt kisfiú....Halfkey írta:Te meg a párod nem akartok gyereket?hehetheoriginal írta: Semennyit, mert nem fecserlem az idom ilyen dolgokkal.
Elem az eletem normalis keretek kozt, es abszolut leszarom hogy a buzik hogyan vagy hogyan nem nevelnek gyereket, halistennek nem vagyok erintett![]()
![]()

thereisonly1ronaldo
Te meg a párod nem akartok gyereket?hehetheoriginal írta: Semennyit, mert nem fecserlem az idom ilyen dolgokkal.
Elem az eletem normalis keretek kozt, es abszolut leszarom hogy a buzik hogyan vagy hogyan nem nevelnek gyereket, halistennek nem vagyok erintett![]()

- hehetheoriginal
Semennyit, mert nem fecserlem az idom ilyen dolgokkal.
Elem az eletem normalis keretek kozt, es abszolut leszarom hogy a buzik hogyan vagy hogyan nem nevelnek gyereket, halistennek nem vagyok erintett
Elem az eletem normalis keretek kozt, es abszolut leszarom hogy a buzik hogyan vagy hogyan nem nevelnek gyereket, halistennek nem vagyok erintett

thereisonly1ronaldo
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso
Szerinted hany komoly tanulmanyt es konyvet olvasott el a temaban, ha lentebb bevalotta hogy keptelen elolvasni barmit is?babaking írta:Ezt kifejthetnéd...hehetheoriginal írta:
Megprobalom elolvasni, de ha tobb a betu,mint a kep, jo adhdskent kurvara nem köt le![]()
A bizonyitekom az evolucio es a tortenelem.
Szerk.: megnyitottam, instant altf4, innom kell elotte valamit , mert kiszaladok a vilagbol, mindig is zsigerbol gyuloltem az emberre rakenyszeritett kotelezo olvasmanyokat![]()

Ha a torzsi kulturaban kutakodunk, nem is olyan egyertelmu szulokrol beszelni, inkabb az egesz torzs nevelt fel valakit, de egyebkent a többnejűség es többférjűség is jelen volt sok kulturaban, az olyan meredek szokasokig minthogy a ferfiak mindig egyutt alszanak. Sok felek vagyunk na. Hogy az ilyen kulturakban felnott gyerekek mennyire egeszsegesebbek vagy egeszsegtelenebbek egy mai noi-ferfi par altal felnevelt gyerekkel szemben, illetve meg ezt osszehasonlitani azonos nemu parral, hat sok szerencset aki ezt korultekintoen be tudja bizonyitani. Az viszont biztos hogy a kornyezet sokat alakitja milyen a berendezkedes, ez mindig is kulcs volt es lesz. Egy varosi letben ahol a szomszedaid evente cserelodnek es a nevuket sem tudod, nyilvanvaloan lehetetlen abba az iranyba menni hogy egy torzs neveli fel a gyereket - mivel maga a torzs is ertelmezhetetlen - affele haladunk hogy egyre jobban a ket szulore van raautalva a gyerek (+szuk csalad szerencsesebb esetben.) Ezert nehez osszehasonlitani, mert tulajdonkeppen minden korszakban simulunk az adottsagokhoz/korulmenyekhez, a fent emlitett peldaknak is megvoltak az okai.
-
ez eléggé érdekesnek hangzik, erre van esetleg forrásod, hogy utána lehessen olvasni?untouchable írta:
-
+1babaking írta:Ezt kifejthetnéd, mert biológia mint bizonyíték alatt még el tudok képzelni valamit lévén az utódnemzéshez heteroszexuális kapcsolat kell (kivéve néhány viperafajnál akik képesek szűznemzésre), de ennek ellenére az állatvilágban is bőven van példa a homoszexualitásra, sőt ha jól rémlik valamelyik madárfajnál (talán pingvin, vagy gólya) előfordulnak egynemű párok akik elhagyott utódot nevelnek.hehetheoriginal írta:
Megprobalom elolvasni, de ha tobb a betu,mint a kep, jo adhdskent kurvara nem köt le![]()
Szerk.: megnyitottam, instant altf4, innom kell elotte valamit , mert kiszaladok a vilagbol, mindig is zsigerbol gyuloltem az emberre rakenyszeritett kotelezo olvasmanyokat![]()
A csikóhalról ahol hím lesz terhes már nem is beszélve (nesze neked klasszikus nő- férfi szerep) illetve az olyan állatokról akik szükség szerint dontik el/ váltanak nemet pl. békák/ halak (szia Nemo!)
A történelem meg még rosszabb példa, ahol a görög meg a római korban az orgiákon mindenki mindenkivel mindent is csinált.
Leírtad, amit akartam.
Ettől függetlenül én is a hagyományos szerepeket preferálom, de annyit még hozzátennék, hogy bizony a férfi homoszexualitásnak is volt/van valamiféle evolúciós előnye/szerepe, mégpedig az, hogy anno a törzsekben a homoszexuális férfit a többiek nyugodtan ott hagyhatták a nőkkel, amikor vadászni mentek, mert a párjukra nem jelentett veszélyt, ellenben fizikailag mégiscsak egy férfi volt, aki azért fiatalkorában (amikor még nem volt egyértelmű a szexuális preferenciája) kitanulta a harci és vadászati technikákat, ami által meg tudta védeni az otthon maradt nőket. Később hasonló szerepben eunuchokat is alkalmaztak, valamint bizonyos polinéz törzsekben, ha túl sok fiú születik egy családban, akkor egyet lányként nevelnek fel, ami náluk az ősidőktől fogva megszokott.
Hala Madrid y nada más 
- babaking
Ezt kifejthetnéd, mert biológia mint bizonyíték alatt még el tudok képzelni valamit lévén az utódnemzéshez heteroszexuális kapcsolat kell (kivéve néhány viperafajnál akik képesek szűznemzésre), de ennek ellenére az állatvilágban is bőven van példa a homoszexualitásra, sőt ha jól rémlik valamelyik madárfajnál (talán pingvin, vagy gólya) előfordulnak egynemű párok akik elhagyott utódot nevelnek.hehetheoriginal írta:
A csikóhalról ahol hím lesz terhes már nem is beszélve (nesze neked klasszikus nő- férfi szerep) illetve az olyan állatokról akik szükség szerint dontik el/ váltanak nemet pl. békák/ halak (szia Nemo!)
A történelem meg még rosszabb példa, ahol a görög meg a római korban az orgiákon mindenki mindenkivel mindent is csinált.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- hehetheoriginal
Megprobalom elolvasni, de ha tobb a betu,mint a kep, jo adhdskent kurvara nem köt lekierkegaard írta:Jó de az a baj hehe, hogy ez olyan mintha azt mondanád, hogy hiába a mért adatok a föld akkor is lapos.hehetheoriginal írta: Hat sztem lehet csurni csavarni meg okoskodni mindenfele tanulmánnyal, a tradicionális, normalis apa-anya kapcsolat minden teren jobb, mint az aberracio.
Hozzateszem, normalis emberekrol beszelek, amikbol azert szerencsere meg mai napig tobb van, mint abnormalisbol. Ezeknek a gyerekeibol normalis felnottek lesznek.
A különbség csak az, hogy az egyik állításnál vannak bizonyitékok a másik állítást pedig te mondod.![]()
Ha van szabadidőd ezt olvasd el: https://www.otkenyer.hu/m01-12-18.php

Szerk.: megnyitottam, instant altf4, innom kell elotte valamit , mert kiszaladok a vilagbol, mindig is zsigerbol gyuloltem az emberre rakenyszeritett kotelezo olvasmanyokat

thereisonly1ronaldo
-
Jó de az a baj hehe, hogy ez olyan mintha azt mondanád, hogy hiába a mért adatok a föld akkor is lapos.hehetheoriginal írta: Hat sztem lehet csurni csavarni meg okoskodni mindenfele tanulmánnyal, a tradicionális, normalis apa-anya kapcsolat minden teren jobb, mint az aberracio.
Hozzateszem, normalis emberekrol beszelek, amikbol azert szerencsere meg mai napig tobb van, mint abnormalisbol. Ezeknek a gyerekeibol normalis felnottek lesznek.
A különbség csak az, hogy az egyik állításnál vannak bizonyitékok a másik állítást pedig te mondod.

Ha van szabadidőd ezt olvasd el: https://www.otkenyer.hu/m01-12-18.php
-
- Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,
sok minden hozzászolasoddal nem szoktam egyetérteni de most ezzel a véleményeddel tökéletesen egyetértekhehetheoriginal írta: Hat sztem lehet csurni csavarni meg okoskodni mindenfele tanulmánnyal, a tradicionális, normalis apa-anya kapcsolat minden teren jobb, mint az aberracio.

- hehetheoriginal
Hat sztem lehet csurni csavarni meg okoskodni mindenfele tanulmánnyal, a tradicionális, normalis apa-anya kapcsolat minden teren jobb, mint az aberracio.
thereisonly1ronaldo
- Nika91127
- Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde
Nos, ez nálunk így néz ki:
A 2.5 éves lányunk soha nem néz TV-t. Egyszer egyszer kéri, hogy nézzünk babakori videókat, akkor 1-2-t lejátszunk neki, de utána nincs is rá igénye.
Olvasunk neki kiskorától kezdve. Folyamatosan. Játszunk vele, építőkockázunk, rajzolunk, festünk. Fél éve társasozunk is. Jelenleg ott tart, hogy 4+ éveseknek való játékot 2 kör után megértette és szabályosan játszott.
A "szocializáció" nála kicsit lassabb, ugye ő "Covid-baba", de így 2.5 éves korára kezd már társas tevékenységekben részt venni. Ő egy kicsit szenzoros feldolgozási zavaros - ez az autisztikus spektrumzavar szinte legenyhébb formája. Simán kezelhető, elnövi.
Mi se nézünk sokat TV-t, esténként 1-2 rész a sorozatunkból a kaja-pakolás-rendrakás mellé.
A 2.5 éves lányunk soha nem néz TV-t. Egyszer egyszer kéri, hogy nézzünk babakori videókat, akkor 1-2-t lejátszunk neki, de utána nincs is rá igénye.
Olvasunk neki kiskorától kezdve. Folyamatosan. Játszunk vele, építőkockázunk, rajzolunk, festünk. Fél éve társasozunk is. Jelenleg ott tart, hogy 4+ éveseknek való játékot 2 kör után megértette és szabályosan játszott.
A "szocializáció" nála kicsit lassabb, ugye ő "Covid-baba", de így 2.5 éves korára kezd már társas tevékenységekben részt venni. Ő egy kicsit szenzoros feldolgozási zavaros - ez az autisztikus spektrumzavar szinte legenyhébb formája. Simán kezelhető, elnövi.
Mi se nézünk sokat TV-t, esténként 1-2 rész a sorozatunkból a kaja-pakolás-rendrakás mellé.
-
Az mindegy, hogy egyetértesz e vele vagy sem, mert ezek tudományosan mért pszichológiai és neurológiai kutatások. Viszont ugye mint írtam skálákban kell gondolkodni. Mennyit, mit, milyen körülmények között nevelt, milyen képességgel rendelkező gyerek. Amit megjegyeznék, hogy a gyereket érdemes meghagyni gyerekként és nem a szülők vágyait ráprojektálni. Azaz, hogy hány nyelvet beszéljen, meg elsősként tudjon deriválni. Sok ilyen fiatallal volt már dolgom pszicho rehabon ahol az volt a problémájuk hogy nem tudják mit akarnak az élettől, van egy vagy több diplomájuk és inkább élnének mint dolgoznának. Mert nem alakult ki a gyerek saját autonomiája. Azaz, hogy pontosan ki ő és mit is szeret igazán.zsuninnyo írta:
Abszolut nem ertek egyet, mert a kepernyoido is kulonbozhet. Nem lebaszva van a tablet meg yt ele, hanem a tableten van 2 foglalkoztato jatek amit jatszhat. Ezek mind nagyon hasznost tudast adnak neki. Yt-on ill. a tv-n pedig nezheti azokat a meseket, amik tanitanak. Nincsen odarakva ele allandoan, de nincs megszabva, hogy 20 eprcet lehet, vagy 1 orat egy nap.
A figyelemzavarral nicns problemaja, itthon nyari szuentben minden nap foglalkoztatozik (konyvek, feladatok), folyamatosan fejlesztve van es figyeljuk, hogy meddig tud koncentralni egy feladatra. Ezeknek koszonhetoen tud ket nyelven beszelni es olvasni, es lassan tanul irni is. Nincsen kukaba dobott ideje, talan a Paw Patrol ami nagy slager most,de abbol legalabb tanulja az angolt. Minden mas tanitja, nem csak ugy kukaba dobott ido a kepernyo alatt, hogy kussoljon el es ne kelljen vele foglalkozni.
Egy szo mint szaz, en adom azt, hogyha jol valasztod ki a tartalmat, akkor igenis hasznosak ezek az eszkozok gyerekek szamara is, mert mar nem csak trash fos van rajta, hanem fejlodott az elmult evekben az egesz "ipar".
Persze ettol mindenki ugy nevel, ahogy akar, en nem mondom, hogy egyik jobb vagy masik rosszabb, hiszen a faszom se tudja.
De ezt nem azért írtam, mert ti így nevelitek. Csak ilyen motivációk is vannak benne más embereknél.
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
utolsó rész +1babaking írta:Ez nagyon érdekes téma, és kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége, mert az élet sok területén mosódnak a szerepek a férfi és a nők között - többek között a gyereknevelésben is.kierkegaard írta:
Ez vita tárgya a pszichológiában jelenleg. Nincs sok komplex tanulmány a témában. Amit olvastam ott az volt, hogy az azonos nemű szülők gyerekei egészséges személyiségdinamikával rendelkeznek.
Ismerek olyan szakembereket akik magabiztosan hangsúlyozzák azt, hogy a nemiidentitás stabilitásában károk keletkeznek és olyan érveket hoznak be amiket teljesen tudok azonosulni.
Viszont az én nézőpontom az, hogy a két szülő milyen személyiséggel rendelkezik. Ugye egy férfiban is vannak női energiák, ahogy a nőkben is megvannak a férfi energiák. De ebbe nem mennék bele jobban mert hiányoznak az ismeretek.
Illetve annyi diszfunkciós "klasszikus" család van, hogy egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy egy egynemű párnál (akik sokszor a poklot megjárják mire egy gyereket örökbe fogadhatnak) nincs jobb helyen egy gyerek.
illetve kiegészíteném azzal is, hogy jobb, ha egynemű párnál nő fel, mint család nélkül intézetben...
- babaking
Ez nagyon érdekes téma, és kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége, mert az élet sok területén mosódnak a szerepek a férfi és a nők között - többek között a gyereknevelésben is.kierkegaard írta:Ez vita tárgya a pszichológiában jelenleg. Nincs sok komplex tanulmány a témában. Amit olvastam ott az volt, hogy az azonos nemű szülők gyerekei egészséges személyiségdinamikával rendelkeznek.hehetheoriginal írta: há de várnyál már, tudtommal ket nő vagy ket ferfi is meg tudja adni szulokent a gyereknek, amire szuksege van.![]()
Ismerek olyan szakembereket akik magabiztosan hangsúlyozzák azt, hogy a nemiidentitás stabilitásában károk keletkeznek és olyan érveket hoznak be amiket teljesen tudok azonosulni.
Viszont az én nézőpontom az, hogy a két szülő milyen személyiséggel rendelkezik. Ugye egy férfiban is vannak női energiák, ahogy a nőkben is megvannak a férfi energiák. De ebbe nem mennék bele jobban mert hiányoznak az ismeretek.
Illetve annyi diszfunkciós "klasszikus" család van, hogy egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy egy egynemű párnál (akik sokszor a poklot megjárják mire egy gyereket örökbe fogadhatnak) nincs jobb helyen egy gyerek.