Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

tcskhun
Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2023. augusztus 25., péntek 15:37

hehetheoriginal írta: Hat sztem lehet csurni csavarni meg okoskodni mindenfele tanulmánnyal, a tradicionális, normalis apa-anya kapcsolat minden teren jobb, mint az aberracio.
Hozzateszem, normalis emberekrol beszelek, amikbol azert szerencsere meg mai napig tobb van, mint abnormalisbol. Ezeknek a gyerekeibol normalis felnottek lesznek.
sok minden hozzászolasoddal nem szoktam egyetérteni de most ezzel a véleményeddel tökéletesen egyetértek :salute: csak igy tovább csikáno :agree:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. augusztus 25., péntek 15:34

Hat sztem lehet csurni csavarni meg okoskodni mindenfele tanulmánnyal, a tradicionális, normalis apa-anya kapcsolat minden teren jobb, mint az aberracio.
Hozzateszem, normalis emberekrol beszelek, amikbol azert szerencsere meg mai napig tobb van, mint abnormalisbol. Ezeknek a gyerekeibol normalis felnottek lesznek.
thereisonly1ronaldo

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. augusztus 25., péntek 15:34

Nos, ez nálunk így néz ki:
A 2.5 éves lányunk soha nem néz TV-t. Egyszer egyszer kéri, hogy nézzünk babakori videókat, akkor 1-2-t lejátszunk neki, de utána nincs is rá igénye.
Olvasunk neki kiskorától kezdve. Folyamatosan. Játszunk vele, építőkockázunk, rajzolunk, festünk. Fél éve társasozunk is. Jelenleg ott tart, hogy 4+ éveseknek való játékot 2 kör után megértette és szabályosan játszott.
A "szocializáció" nála kicsit lassabb, ugye ő "Covid-baba", de így 2.5 éves korára kezd már társas tevékenységekben részt venni. Ő egy kicsit szenzoros feldolgozási zavaros - ez az autisztikus spektrumzavar szinte legenyhébb formája. Simán kezelhető, elnövi.
Mi se nézünk sokat TV-t, esténként 1-2 rész a sorozatunkból a kaja-pakolás-rendrakás mellé.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. augusztus 25., péntek 15:23

zsuninnyo írta:

Abszolut nem ertek egyet, mert a kepernyoido is kulonbozhet. Nem lebaszva van a tablet meg yt ele, hanem a tableten van 2 foglalkoztato jatek amit jatszhat. Ezek mind nagyon hasznost tudast adnak neki. Yt-on ill. a tv-n pedig nezheti azokat a meseket, amik tanitanak. Nincsen odarakva ele allandoan, de nincs megszabva, hogy 20 eprcet lehet, vagy 1 orat egy nap.
A figyelemzavarral nicns problemaja, itthon nyari szuentben minden nap foglalkoztatozik (konyvek, feladatok), folyamatosan fejlesztve van es figyeljuk, hogy meddig tud koncentralni egy feladatra. Ezeknek koszonhetoen tud ket nyelven beszelni es olvasni, es lassan tanul irni is. Nincsen kukaba dobott ideje, talan a Paw Patrol ami nagy slager most,de abbol legalabb tanulja az angolt. Minden mas tanitja, nem csak ugy kukaba dobott ido a kepernyo alatt, hogy kussoljon el es ne kelljen vele foglalkozni.
Egy szo mint szaz, en adom azt, hogyha jol valasztod ki a tartalmat, akkor igenis hasznosak ezek az eszkozok gyerekek szamara is, mert mar nem csak trash fos van rajta, hanem fejlodott az elmult evekben az egesz "ipar".
Persze ettol mindenki ugy nevel, ahogy akar, en nem mondom, hogy egyik jobb vagy masik rosszabb, hiszen a faszom se tudja.
Az mindegy, hogy egyetértesz e vele vagy sem, mert ezek tudományosan mért pszichológiai és neurológiai kutatások. Viszont ugye mint írtam skálákban kell gondolkodni. Mennyit, mit, milyen körülmények között nevelt, milyen képességgel rendelkező gyerek. Amit megjegyeznék, hogy a gyereket érdemes meghagyni gyerekként és nem a szülők vágyait ráprojektálni. Azaz, hogy hány nyelvet beszéljen, meg elsősként tudjon deriválni. Sok ilyen fiatallal volt már dolgom pszicho rehabon ahol az volt a problémájuk hogy nem tudják mit akarnak az élettől, van egy vagy több diplomájuk és inkább élnének mint dolgoznának. Mert nem alakult ki a gyerek saját autonomiája. Azaz, hogy pontosan ki ő és mit is szeret igazán.

De ezt nem azért írtam, mert ti így nevelitek. Csak ilyen motivációk is vannak benne más embereknél.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2023. augusztus 25., péntek 15:09

babaking írta:
kierkegaard írta:

Ez vita tárgya a pszichológiában jelenleg. Nincs sok komplex tanulmány a témában. Amit olvastam ott az volt, hogy az azonos nemű szülők gyerekei egészséges személyiségdinamikával rendelkeznek.

Ismerek olyan szakembereket akik magabiztosan hangsúlyozzák azt, hogy a nemiidentitás stabilitásában károk keletkeznek és olyan érveket hoznak be amiket teljesen tudok azonosulni.

Viszont az én nézőpontom az, hogy a két szülő milyen személyiséggel rendelkezik. Ugye egy férfiban is vannak női energiák, ahogy a nőkben is megvannak a férfi energiák. De ebbe nem mennék bele jobban mert hiányoznak az ismeretek.
Ez nagyon érdekes téma, és kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége, mert az élet sok területén mosódnak a szerepek a férfi és a nők között - többek között a gyereknevelésben is.

Illetve annyi diszfunkciós "klasszikus" család van, hogy egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy egy egynemű párnál (akik sokszor a poklot megjárják mire egy gyereket örökbe fogadhatnak) nincs jobb helyen egy gyerek.
utolsó rész +1
illetve kiegészíteném azzal is, hogy jobb, ha egynemű párnál nő fel, mint család nélkül intézetben...

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2023. augusztus 25., péntek 15:00

kierkegaard írta:
hehetheoriginal írta: há de várnyál már, tudtommal ket nő vagy ket ferfi is meg tudja adni szulokent a gyereknek, amire szuksege van. :coffee:
Ez vita tárgya a pszichológiában jelenleg. Nincs sok komplex tanulmány a témában. Amit olvastam ott az volt, hogy az azonos nemű szülők gyerekei egészséges személyiségdinamikával rendelkeznek.

Ismerek olyan szakembereket akik magabiztosan hangsúlyozzák azt, hogy a nemiidentitás stabilitásában károk keletkeznek és olyan érveket hoznak be amiket teljesen tudok azonosulni.

Viszont az én nézőpontom az, hogy a két szülő milyen személyiséggel rendelkezik. Ugye egy férfiban is vannak női energiák, ahogy a nőkben is megvannak a férfi energiák. De ebbe nem mennék bele jobban mert hiányoznak az ismeretek.
Ez nagyon érdekes téma, és kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége, mert az élet sok területén mosódnak a szerepek a férfi és a nők között - többek között a gyereknevelésben is.

Illetve annyi diszfunkciós "klasszikus" család van, hogy egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy egy egynemű párnál (akik sokszor a poklot megjárják mire egy gyereket örökbe fogadhatnak) nincs jobb helyen egy gyerek.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. augusztus 25., péntek 14:51

kierkegaard írta:
A képernyőidőről: Az ADHD/ADD az egyik terület ami az érdeklődésem középpontjában van. Szinte teljes az egyetértés a pszichológia/pszichiátria/neurológia területén, hogy minél jobban ki kell tolni az időt amit a gyerek a képernyő előtt tölt. Iszonyatosan, borzalmasan veszélyes.
Minél fiatalabb, annál rosszabb. Szarrá stimulálja a fejlődő idegpályákat. Amiből később az lehet, hogy iskolás vagy késöbb felnőtt korára nehezen tud egy dologra összpontosítani, nehezen fog elköteleződni valami iránt. Folyamatosan cselekednie kell és nem fog tudni egy helyben maradni az ürességben.
Ezeknek a dolgoknak sose rövidtávon van következménye, mint ahogy szinte semminek.
Szóval érdemes óvatosan bánni ezzel a témakörrel.
Abszolut nem ertek egyet, mert a kepernyoido is kulonbozhet. Nem lebaszva van a tablet meg yt ele, hanem a tableten van 2 foglalkoztato jatek amit jatszhat. Ezek mind nagyon hasznost tudast adnak neki. Yt-on ill. a tv-n pedig nezheti azokat a meseket, amik tanitanak. Nincsen odarakva ele allandoan, de nincs megszabva, hogy 20 eprcet lehet, vagy 1 orat egy nap.
A figyelemzavarral nicns problemaja, itthon nyari szuentben minden nap foglalkoztatozik (konyvek, feladatok), folyamatosan fejlesztve van es figyeljuk, hogy meddig tud koncentralni egy feladatra. Ezeknek koszonhetoen tud ket nyelven beszelni es olvasni, es lassan tanul irni is. Nincsen kukaba dobott ideje, talan a Paw Patrol ami nagy slager most,de abbol legalabb tanulja az angolt. Minden mas tanitja, nem csak ugy kukaba dobott ido a kepernyo alatt, hogy kussoljon el es ne kelljen vele foglalkozni.
Egy szo mint szaz, en adom azt, hogyha jol valasztod ki a tartalmat, akkor igenis hasznosak ezek az eszkozok gyerekek szamara is, mert mar nem csak trash fos van rajta, hanem fejlodott az elmult evekben az egesz "ipar".
Persze ettol mindenki ugy nevel, ahogy akar, en nem mondom, hogy egyik jobb vagy masik rosszabb, hiszen a faszom se tudja.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. augusztus 25., péntek 14:33

hehetheoriginal írta: há de várnyál már, tudtommal ket nő vagy ket ferfi is meg tudja adni szulokent a gyereknek, amire szuksege van. :coffee:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. augusztus 25., péntek 14:22

Na meg gyerekkorban értek negatív dolgok. Anya pl nem mindig adott megfelelő szeretet, törödést, apa pedig elismerést, bátoritást, elfogadást.
há de várnyál már, tudtommal ket nő vagy ket ferfi is meg tudja adni szulokent a gyereknek, amire szuksege van. :coffee:
thereisonly1ronaldo

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. augusztus 25., péntek 14:16

Bocs a velemenyformalasert előre is.
Gyerekvállalásra nincs ingerenciad, ellenben figyelemre annál több.
ez valoban igy van.

meg amikor ez mondjuk 1-2 evente feljon, akkor mindig sokkolja a kis rendszerem, hogy ebben mennyire kulonbozom a vilagtol, ami nekem ugymond irrelevans az masoknak az elete celja/ertelme.
nyilvan minden ember kulonbozo, mas-mas hozzaallassal, hobbikkal, de nalam ez az egyetlen, amiben szoges ellentete vagyok a "nagy konyvben leirtaknak" es egy baromi nagy kisebbseghez tartozok.

egyebkent szerintem a leheto legkomolyabb vagyis legnagyobb korultekintest kovetelo tema, ezert ugymond kivulallokent is szivesen kovetem es belekapcsolodok max nem adok hozza nagy igazsagokat es nem en fogom megmondani, hogy mi az idealis kepernyo ido. :mrgreen:

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. augusztus 25., péntek 14:12

Marky írta:
Kit erdemes ilyen problemakkal felkeresni? Pszichologus jo irany?

Ha arra vagy kiváncsi, hogy adhd-s vagy akkor ezt csak is erre specializálódott intézményeknél teheted meg. TB alapon pl sote, nyirő. Aztán egyszer sorra kerülsz. Magánban ahol relative gyorsan sorra lehet kerülni az a neuroharmonia szekszárdon.

Illetve attól függ mi a problémád, min szeretnél javulni. Napkör alapitványnál van egy phd-s csávó akinek ez a szakterülete és magánban olcsón vállal egyéni tanulásfejlesztési alkalmakat, illetve szokott tartani csoportos készségfejlesztő alkalmakat. Ahol megtanulod strukturálisan kezelni a mindennapjaidat ami segít a munkahelyeden jobban helyt állni illetve a mindennapokban a tevékenységeid során.

A pszichológus akkor lesz jó irány ha amúgy neked személyiségbeli elakadásaid vannak. Szóval pl belekezdesz valamibe de eltűnik a motivációd és belekezdesz másba...és azon idegeskedsz hogy ez se érdekel. Minden érdekel de csak egy kicsit. Meg introvertált viselkedések társaságban meg még hasonló dolgok. Ezek mögött sokszor nem ADHD van hanem kudarckerülő magartartás. Belekezdesz egy dologba és akár tudattalanul vagy tudatosan (tudatos de észre se veszed) elkezded bemagyarázni magadnak áh ez úgy se fog menni, túl nehéz, most még érted de mikor fog jönni az a rész amikor nem....aztán eljön az a rész és folyamatosan lemorzsolódsz a céljaidtól.
Na meg gyerekkorban értek negatív dolgok. Anya pl nem mindig adott megfelelő szeretet, törödést, apa pedig elismerést, bátoritást, elfogadást.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. augusztus 25., péntek 13:51

'shutterisland írta: durva, hogy en pl ebben ilyen szinten kulonbozom a tarsadalom 90 szazalekatol, hogy a leghalvanyabb igenyem es vagyam sincsen gyerekvallalasra.

ennek lehet kismillio oka, van egy onzosegem es nagy igenyem az enidore, utalom a nagy felelosseget, van egy enyhe autizmusom/defektem (varatlan, rutintol eltero dolgokat nehezen tudok kezelni), elegge szetesett csaladom volt vagy csak szimplan nem alakult ki bennem ez az oszton valamiert.

ugy erzem magam sokszor, mint egy alien, mikor ezekrol a dolgokrol olvasok vagy szoba jon ismerettsegi korben, hogy hogy lehetek ennyire fordtiva bekotve. :)
Bocs a velemenyformalasert előre is.
Gyerekvállalásra nincs ingerenciad, ellenben figyelemre annál több.

Akárhányszor gyerektema van, mindig beírod ezt, mert a témához másképpen nem tudsz hozzászólni, pedig már mindenki tudja hogy mi az álláspontod. Ezzel is bevonva magad egy témába, amihez amúgy semmi rálátásod.

Vagy direkt csinálod, vagy kényszerből. Ezt csak te tudhatod, lényeg hogy a te allaspontod/témát kapjon gellert.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2023. augusztus 25., péntek 13:43

kierkegaard írta:
Caraway írta:

Felnotteknel mik a legjellemzobb tunetek az adhd-ra?
Belekezdesz valamibe majd rövidtávon befejezed mert elvesztetted a motivációdat. Ha valakivel beszélgetsz akkor gyorsan elkalandozol, nem tudsz rá figyelni, untat. Elkezdesz befeszülni monoton helyzetekkor. Pl otthon ha nincs semmi inger és csak vagy...sorbanálláskor.
Szétszórt vagy: pl munkahelyen egy dologba belekezdesz aztán be se fejezed de elkezdesz egy másikat, majd egy másikat és már ki is ment a fejedből hogy az előzőeket se fejezted be.

Ennek az oka elvileg a dopamin szint nem elegendő mennyisége.

Persze ez nem ennyire egyszerű, mert sok egyéb más mentál betegség okozhat hasonlót. személyiségzavaroknál, ptsd-nél jellemzők hasonló komplex személyiségtipusok.

Lehet ellene tenni, megvannak rájuk a technikák és nem szükséges stimuláns gyógyszerrel leélned az életed.
szerk: Igen, az autogén tréning pont egy ilyen dolog.
Kit erdemes ilyen problemakkal felkeresni? Pszichologus jo irany?

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. augusztus 25., péntek 13:40

durva, hogy en pl ebben ilyen szinten kulonbozom a tarsadalom 90 szazalekatol, hogy a leghalvanyabb igenyem es vagyam sincsen gyerekvallalasra.

ennek lehet kismillio oka, van egy onzosegem es nagy igenyem az enidore, utalom a nagy felelosseget, van egy enyhe autizmusom/defektem (varatlan, rutintol eltero dolgokat nehezen tudok kezelni), elegge szetesett csaladom volt vagy csak szimplan nem alakult ki bennem ez az oszton valamiert.

ugy erzem magam sokszor, mint egy alien, mikor ezekrol a dolgokrol olvasok vagy szoba jon ismerettsegi korben, hogy hogy lehetek ennyire fordtiva bekotve. :)

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. augusztus 25., péntek 13:15

Caraway írta:

Belekezdesz valamibe majd rövidtávon befejezed mert elvesztetted a motivációdat. Ha valakivel beszélgetsz akkor gyorsan elkalandozol, nem tudsz rá figyelni, untat. Elkezdesz befeszülni monoton helyzetekkor. Pl otthon ha nincs semmi inger és csak vagy...sorbanálláskor.
Szétszórt vagy: pl munkahelyen egy dologba belekezdesz aztán be se fejezed de elkezdesz egy másikat, majd egy másikat és már ki is ment a fejedből hogy az előzőeket se fejezted be.

Ennek az oka elvileg a dopamin szint nem elegendő mennyisége.

Persze ez nem ennyire egyszerű, mert sok egyéb más mentál betegség okozhat hasonlót. személyiségzavaroknál, ptsd-nél jellemzők hasonló komplex személyiségtipusok.

Lehet ellene tenni, megvannak rájuk a technikák és nem szükséges stimuláns gyógyszerrel leélned az életed.
szerk: Igen, az autogén tréning pont egy ilyen dolog.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. augusztus 25., péntek 13:09

Ezekkel érdemes szakemberhez fordulni, mielőtt rásütöd magadra, hogy adhd-s vagy.

Én most pl. autogén tréninget nyúzom, többek között figyelemzavarra is hasznos lehet, 1,5 hónap után már van észrevehető javulás.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. augusztus 25., péntek 12:50

szivesen valasztanak balfasz csapatot, akinek szurkolnak, mert szeretnek szenvedni :kalapos:
Pl: figyelemzavar; az illeto nem figyel mikor hozza beszelnek; szetszortsag; napi feladatokba feledekeny; gyenge memoria; keves a feladatok elvegzesere forditott energia; nehezsegek erzelemmel+motivacioval; gyenge idogazdalkodas; feladatmegoldas unatkozasba csap at; depresszio (volt mar ra pelda); tulzott kockazatvallalas; eretlenseg; folyamatosan ugy erzi “menni kell” (ha nem vagyok ott valahol totalis fomo (fear of missing out) erzes kap el)
ram is igaz ebbol az eleje, de altalaban azert, mert tul lassan kommunikalnak altalaban az emberek, en meg mar a mondat felenel tudom, hogy mi van, es onnantol unalmas, elvesztem az erdeklodesem, lepnek mar tovabb a kovetkezo kerdesre/temara.
ez sokszor kibirhatatlan amugy a masik felnek, ezzel tisztaban vagyok :lol:

ezekbol sok van jelen sztem mindenkinel, csak ez alapjan nem lehet rahuzni vkire, hogy beteg vagy vmi baja van
thereisonly1ronaldo

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2023. augusztus 25., péntek 12:45

kierkegaard írta: Már akkor is kezdődhet gond amikor még nincs saját, mert a szülő odaadja a sajátját csak hogy legyen végre nyugta a kölyöktől. Ami amúgy tök okés néha de ha ez beépül mint szokás az már gáz. "Aztán ha elveszik akkor üvölt nyilván." ez a része szintén főleg ha rendszeresen csinálja.
Szóval persze nem kell félteni a gyereket, hogy hülye lesz ha meglát egy mesét a tvben véletlenül. Viszont nem szabad átcsúszni vele egy határon és itt kell nagyon fegyelmezettnek lenni.
Persze a gyereket érik is társadalmi hatások. A már említett más már látta a pokembert, másnak van saját telefonja stb. Nehéz kérdés ez amúgy.: D De amúgy imádom ezt a fórumot. nem igazán szoktam látni ilyen közösséget ahol ennyire széleskörűek az emberek.

A sotén jelenleg 2 éves a várólista adhd/add kivizsgálás miatt. Nyírőnél tavaly v tavalyelőtt nyílt egy ilyen részleg három hónap elteltével már több mint fél éves várólista volt. A magánhelyeken is 3/4 év, 1 éves várólisták vannak.

Most kicsit olvasgattam utana igy, hogy feljott a tema, de amiket felsorolnak, a fele igaz ram baszki. :ozil: :mrgreen:

Pl: figyelemzavar; az illeto nem figyel mikor hozza beszelnek; szetszortsag; napi feladatokba feledekeny; gyenge memoria; keves a feladatok elvegzesere forditott energia; nehezsegek erzelemmel+motivacioval; gyenge idogazdalkodas; feladatmegoldas unatkozasba csap at; depresszio (volt mar ra pelda); tulzott kockazatvallalas; eretlenseg; folyamatosan ugy erzi “menni kell” (ha nem vagyok ott valahol totalis fomo (fear of missing out) erzes kap el)

De az is lehet, hogy csak szimplan hulye vagyok. :mrgreen:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. augusztus 25., péntek 12:03

Realista24 írta:
Itt a szállodában majdnem mindegyik 1-3 evest úgy visznek le kajahoz hogy a telo már oda van keszitve, és nézik. Aztán ha elveszik akkor üvölt nyilván.
A képernyőidőnél ez kb a legkritikusabb. Nem az, hogy a 8-10 éves mennyit nyomkodja a telefont (az is fontos), hanem, hogy a 3 év alatti mennyi mesét néz. Sajnos már általános dolog az említett példa akár 1 év alatti babáknál is.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2023. augusztus 25., péntek 11:59

Eszembe nem jutna ilyen kicsi gyereknek telefont, tabletet, szabad youtubeozast engedni... Van sajnos ismerettsegi korben pelda ra, h a gyerek 2 (!!!) eves koratol tablettel van, szinte korlatozas nelkul azt csinal amit akar, sajnos latszik is. Agressziv, autisztikus vonasai vannak, szocialis keszsegek szinte zero. Eselyes, h alapvetoen sem lenne teljesen rendben, de ez biztosan rasegitett. Annyira kozelrol nem ismerem az apjat csak gyerekkori jatszotars volt, de az volt a mondas, hogy mit csinaljon, ma mar erre megy a vilag, fejlodik a technologia, ok mar ebbe nonek bele...hato, ok.

Kozeli cimboranal meg anyuka csinalta ezt, hogy az akkor masfel eves kissrac kizarolag igy volt hajlando enni, hogy ment a mese elotte telefonon. Kulon vannak, igy sajnos az apja ezt annyira nem tudta/tudja kontrollalni, de szomoru volt latni, hogy a nelkul ugyanaz a reakcio jott a gyerektol amit emlitettel.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Vissza: