utolsó rész +1babaking írta:Ez nagyon érdekes téma, és kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége, mert az élet sok területén mosódnak a szerepek a férfi és a nők között - többek között a gyereknevelésben is.kierkegaard írta:
Ez vita tárgya a pszichológiában jelenleg. Nincs sok komplex tanulmány a témában. Amit olvastam ott az volt, hogy az azonos nemű szülők gyerekei egészséges személyiségdinamikával rendelkeznek.
Ismerek olyan szakembereket akik magabiztosan hangsúlyozzák azt, hogy a nemiidentitás stabilitásában károk keletkeznek és olyan érveket hoznak be amiket teljesen tudok azonosulni.
Viszont az én nézőpontom az, hogy a két szülő milyen személyiséggel rendelkezik. Ugye egy férfiban is vannak női energiák, ahogy a nőkben is megvannak a férfi energiák. De ebbe nem mennék bele jobban mert hiányoznak az ismeretek.
Illetve annyi diszfunkciós "klasszikus" család van, hogy egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy egy egynemű párnál (akik sokszor a poklot megjárják mire egy gyereket örökbe fogadhatnak) nincs jobb helyen egy gyerek.
illetve kiegészíteném azzal is, hogy jobb, ha egynemű párnál nő fel, mint család nélkül intézetben...