Igen, anyagiakból elég a stabilitás, jól mondod-írták mások is, nem kell luxusnak is lennie a normális gyerekneveléshez. Legalábbis ahol ketten megélnek normálisan, ott ha jön egy baba sem lesz baj. (legalább is én anno úgy éreztem, hogy ha az albiba születik meg a kölyök, sem lesz gond)Eres írta: Az a baj hogy sokan túlgondoják ezt a dolgot, a lényeg szerintem, ha megvan az a személy akivel gyereket szeretnél ne gondolkozz csináld,ezt nem lehet tervezni számolgatni, juhé megvan a lóvé elmegyek az uzletbe megvenni az uj iphonet , ez nem ilyen.
Ez egy áldás és nem olyan egyszeru sokszor, mindenkinek. A gyerek nem attol lesz boldog, teljes az élete hogy te hetente uj játékot veszel neki, mozi stb, neki élmény kell amit meglehet adni pénz nélkul is (nem beszélve arrol mennyire jobban megfog így mindent becsulni..).
A másik fontos dolog az ido, ez a legdrágább dolog, ebbol van a legkevesebb és pénzért se tudsz venni, számolsz, tervezgetsz és elmegy csendben melleted ...., az aki 35-40 évesen tervez gyereket az a szememben hulye, meglopja a saját gyerekét, mert te neked most ott van a kb 50 éves apa/anya aki segít a gyerek szuletésénél, mert kell (nem egyszeru elgybol megfogni a 49 cm kis elso torpét), míg te 35 évesen vállasz, a gyereked ugyan így gondolkodik akkor ott fogsz állni jobb esetben 70 éves trotyosként .....
Saját példa, meg ismerősökön/barátokon is azt látom, hogy fejben dől el ez inkább, nem pénztárcán múlik (szerencsére). Mi egyet mindenképp akartunk, aztán meglátjuk, de pl. ismerősöm is megmondta a férjének, hogy 3 gyerek lesz, ha törik, ha szakad..