És sajnos nem csak a film...

HozzászólásSzerző: Kera » 2023. augusztus 24., csütörtök 21:13
HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2023. augusztus 24., csütörtök 21:05
Aki segghulye, nem gondolkodik ilyeneken. Nem szamit, hogy a gyerekkel mi lesz, fent tudja-e tartani magat, a csaladjat.Nika91127 írta:Mármint?Halfkey írta:
Ami amúgy szerintem nagy társadalmi probléma, mert aki eljut oda hogy ilyet gondol, 1000x inkább neki kellene hogy legyen gyereke.![]()
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. augusztus 24., csütörtök 21:02
Megint a matekNika91127 írta:Mármint?Halfkey írta:
Ami amúgy szerintem nagy társadalmi probléma, mert aki eljut oda hogy ilyet gondol, 1000x inkább neki kellene hogy legyen gyereke.![]()
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. augusztus 24., csütörtök 21:01
Mármint?Halfkey írta:Ami amúgy szerintem nagy társadalmi probléma, mert aki eljut oda hogy ilyet gondol, 1000x inkább neki kellene hogy legyen gyereke.Nika91127 írta:
Tegyük fel a kérdést, hogy melyik magyar dolgozó házaspár tud 35 eves koruk elott 3 gyereket felmutatni? Mert szerintem kevesen... alap emberi gondolkodas, hogy a "gyerekemnek tobbet akarok adni". Ha nem tudom biztositani, nem akarom "beleszülni a nyomorba"...
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 24., csütörtök 20:58
Ami amúgy szerintem nagy társadalmi probléma, mert aki eljut oda hogy ilyet gondol, 1000x inkább neki kellene hogy legyen gyereke.Nika91127 írta:Tegyük fel a kérdést, hogy melyik magyar dolgozó házaspár tud 35 eves koruk elott 3 gyereket felmutatni? Mert szerintem kevesen... alap emberi gondolkodas, hogy a "gyerekemnek tobbet akarok adni". Ha nem tudom biztositani, nem akarom "beleszülni a nyomorba"...Remy írta:
Ez mondjuk érdekes stat lenne. Pl itt kint Bécsben is brutál, hogy megállás nélkül szinte csak az arabok és társaik mászkálnak folyamat 3-4+ gyerekkel.
HozzászólásSzerző: nmate » 2023. augusztus 24., csütörtök 20:55
Na, már az is meglesz lassan kikből van túl sok a Földön'shutterisland írta: kivancsi lennek a szuletesi szamra a c tipusu csaladoknal, hogy nelkul mennyire lenne botranyos.
mert ok ranezesre szerintem vígan hozzak a 2.1-es atlag felettit es meg igy is csak 1.5 az egesz orszag.
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. augusztus 24., csütörtök 20:50
Tegyük fel a kérdést, hogy melyik magyar dolgozó házaspár tud 35 eves koruk elott 3 gyereket felmutatni? Mert szerintem kevesen... alap emberi gondolkodas, hogy a "gyerekemnek tobbet akarok adni". Ha nem tudom biztositani, nem akarom "beleszülni a nyomorba"...Remy írta:Ez mondjuk érdekes stat lenne. Pl itt kint Bécsben is brutál, hogy megállás nélkül szinte csak az arabok és társaik mászkálnak folyamat 3-4+ gyerekkel.'shutterisland írta: kivancsi lennek a szuletesi szamra a c tipusu csaladoknal, hogy nelkul mennyire lenne botranyos.
mert ok ranezesre szerintem vígan hozzak a 2.1-es atlag felettit es meg igy is csak 1.5 az egesz orszag.
HozzászólásSzerző: Remy » 2023. augusztus 24., csütörtök 20:38
Ez mondjuk érdekes stat lenne. Pl itt kint Bécsben is brutál, hogy megállás nélkül szinte csak az arabok és társaik mászkálnak folyamat 3-4+ gyerekkel.'shutterisland írta: kivancsi lennek a szuletesi szamra a c tipusu csaladoknal, hogy nelkul mennyire lenne botranyos.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. augusztus 24., csütörtök 20:32
HozzászólásSzerző: füst » 2023. augusztus 24., csütörtök 18:49
Nem, hanem ahhoz hogy elhidd magadról, a világ összes problémája megérthető és megoldható számodra, pusztán józan paraszti ésszel, ahhoz vagy Puzsérnak, vagy a villamoson magában beszélő öregembernek kell lenned... vagy a kettő különleges elegyének.hehetheoriginal írta:
Tehat a fidesz mindent jol csinal![]()
HozzászólásSzerző: Anthony » 2023. augusztus 24., csütörtök 17:32
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. augusztus 24., csütörtök 17:24
Tehat a fidesz mindent jol csinalfüst írta:hehetheoriginal írta: A csokkeno gyermekszám is nem a fityesz hibaja?
13 eve vannak hatalmon, az pont egy uj generacio, akik mar altalanosba jarnak
Annyira ostobak bazmeg, es a birka nep meg nyeli lefetyeli
Figyelembe véve a tényt, hogy 50 éve tart a népességcsökkenés;
Pusztán matematikai alapon, bele sem karcolva a demográfiába, ahhoz hogy ne csökkenjen a születésszám, az kellene hogy évről évre egyre kevesebb szülőkorba kerülő nő szüljön évről évre egyre több gyermeket.
Ez nem fog megtörténni, természetes úton ez lehetetlen.
Picit jobban belemenve,
Gondolom tisztában vagy a termékenységi arányszám fogalmával, a bűvös 2.1 szám, amit el kell érni ahhoz, hogy véget érjen a népességcsökkenés. Most 1.5 felett vagyunk kicsivel, a gödör alja 1.2 volt 2011-ben. Az elmúlt 13 év arra volt elég, hogy lassuljon a csökkenés.
A jelenlegi abszolút számú születés és termékenységi ráta alapján 50 éven belül 6 és 8 millió között lesz a magyar népesség, a folyamaton már nem lehet változtatni, a kérdés, annyi hogy a következő években mennyit lehet ezen menteni,hogy hol álljunk meg. De ha majd egyszer egy szép napon sikerül megállítani a csökkenést, és elérni azt a bizonyos arányszámot, akkor majd onnantól még negyed évszázad és majd elkezd nőni a születésszám.
Természetes úton a demográfiában 13 év alatt semmi sem történik kb, max kicsit tompább vagy hegyesebb lesz a korfa.
Ráadásul még a Ratkó unokákkal sem volt szerencsénk, mert pont akkor dobták volna meg a születésszámot, amikor a 2008-as válság jött, és sajnos rekordkevés gyerek született akkor is, így még a Ratkó-hatás is teljesen kisimult a korfánkban 3 generáció után.
HozzászólásSzerző: füst » 2023. augusztus 24., csütörtök 16:35
hehetheoriginal írta: A csokkeno gyermekszám is nem a fityesz hibaja?
13 eve vannak hatalmon, az pont egy uj generacio, akik mar altalanosba jarnak
Annyira ostobak bazmeg, es a birka nep meg nyeli lefetyeli
HozzászólásSzerző: realfan » 2023. augusztus 24., csütörtök 15:17
sorry akkor rosszul fogalmaztam, itt nem konkrétan rád értettem, hogy lenéztél meg éltettél dolgokat, hanem az urbánus-népi vita legtöbb nyilvános résztvevője ezt csinálja mindkét oldalon és szerintem azért sem lesz megoldás. itt nem a te hsz-esdre értettem, csak azt idéztemfüst írta:Ne aggódj, nem érzem hogy véded az álláspontom, mert sajnálattal olvastam, hogy szerinted éltettem, ráadásul egyértelműen éltettem a honfoglalást megelőző időszakot, illetve hogy lenéztem valakit a véleménye miatt.realfan írta:
Szerintem, noha szemmel láthatóan nem került elfogadásra, kellően tárgyilagos volt a válaszom a kérdésre, a saját véleményemet magamban tartottam az érintett időszakról. Persze azt írhatjátok hogy nem úgy volt, vagy hogy meg se történt, azzal nekem nincs dolgom.![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. augusztus 24., csütörtök 15:08
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 24., csütörtök 15:05
Ok b+……..A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nincs tanárhiány, legfeljebb bizonyos szakokon nehéz tanárt találni. Az elmúlt években jelentősen csökkent a gyerekszám, a pedagógusoké kevésbé.
HozzászólásSzerző: füst » 2023. augusztus 24., csütörtök 12:07
Ne aggódj, nem érzem hogy véded az álláspontom, mert sajnálattal olvastam, hogy szerinted éltettem, ráadásul egyértelműen éltettem a honfoglalást megelőző időszakot, illetve hogy lenéztem valakit a véleménye miatt.realfan írta:
HozzászólásSzerző: realfan » 2023. augusztus 24., csütörtök 11:33
morálisan egyértelműen elítélendő szerintem is, de ha az ország érdekeit nézem, akkor viszont van benne ráció, lehet morlizálni, én is rendkívül moralista vagyok (aka Kunfi Zsigmondgéza írta: Amugy az okes, hogy a migransvalsag idejen meg kellett vedeni a kereszteny ertekrendeket az iszlamtol, cserebe meghivja azokat a vezetoket, akik tenylegesen saria torvenyeket alkalmaztatnak az orszagukban.![]()
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. augusztus 24., csütörtök 11:32
füst írta:
Értem, de szerintem ez más kérdés.
A nemzeti közösségek nem globalizáltak, és egymástól országhatárral vannak elválasztva, külön államapparátussal, mindegyik saját viszonyrendszerrel. Amit a történelem formált.
HozzászólásSzerző: Faust » 2023. augusztus 24., csütörtök 11:24
500 eve ez megy, ha nem regebb ota, itt rengeteg generacionak kene szimultan kipusztulnia, hogy egyaltalan barmi valtozast el lehessen erni/kezdeni, nyilvan ezt senki nem kivanhatja. Erre az alap lelkisegre ratelepul a 21. szazadi buborekgondolkodas, es voila.realfan írta:
itt azért erősen kijön az egész magyar társadalom polarizációja, egyik oldal egyértelműen ezen keleti, honfoglalást megelőző időszakot éltető és az ezt teljesen elutasító állaásponttörténészként is elég érdekes ez számomra, de a társadalmat megérteni akaró emberként még inkább
teljesen látszik, hogy mennyire távol álltok egymástól, ahelyett, hogy közeledne a 2 vélemény és nem egymást néznénk le a nézetei miatt.
Jelenlévő fórumozók: 18 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem